31 Ekim 2007 Çarşamba

Roaccutane ile 8inci Gunum - My Eighth Day with Roaccutane

Roaccutane ile 8inci Gunum - My Eighth Day with Roaccutane

Bugün roaccutane ile bir haftaya bitireli bir gün oluyor.Bugün dudaklarıma krem sürmeme rağmen iyice çatladı ve soyulmaya başladı bile :D Dün yüzümde ki kaşınmalardan bahsediyordum bugünde kaşındı,bu sefer kaşıdım ve yara gibi bir şey oldu o bölgeler,dudak için verilen kremi sürünce geçti.Ayrıca bugün yüzümdeki soyulmalar arttı.Yüzümün derisi kurumaktan olsa gerek kıyafetimi yüzüme sürdüğümde,kıyafetime çok çok küçük toz gibi deri kopukları geliyor.
Yine iki gündür bahsettiğim belimdeki ağrıda devam etmekte bugünlük bu kadar tekrar roaccutane blogum yarın görüşmek üzere...

30 Ekim 2007 Salı

Roaccutane ile 7nci Gunum - My Seventh Day with Roaccutane

Roaccutane ile 7nci Gunum - My Seventh Day with Roaccutane

Bugün yine roaccutane blogumda okurlarımla beraberim.Bugün yine etkiler artmaya başladı.Yüzüm nedense sürekli kaşınıyor,kaşıdığımdan yüzüme birşey olur diye korkuyorum,zor tutuyorum kendimi kaşımamak için.Dudaklarıma kremi sürmediğimden kurumaya hafiften başladı,dıştan görünür bir kuruma değil ama,sadece kendim hafif hissediyorum.Ayrıca bu eklem ağrımasından bahsetmiştim bir önceki yazımda,bugün yine devam etti bu.Yüzümde iyileşme olduğunu söyleyen arkadaşlarım oldu bugün,buna sevindim.Bugün yazılı vardı,belki stresten artar diye düşündüm sabah,ama stres felan olmadı :D .
Bu arada blogmuzdaki alıntı yorumlardan birinde havuçla beraber roaccutane tehlikeli yazmış,ama değilmiş.Yani öyle günlük havuç suyu içme gibi,sürekli bir alışkanlığınız yoksa havuç etki etmiyormuş.Ama böyle bir alışkanlığınız var ise roaccutane ile beraber kullanılması tavsiye edilmiyormuş.Bugünlük bu kadar,yarın yine gelişmelerle blogumdayım...

29 Ekim 2007 Pazartesi

Roaccutane ile 6ncI Gunum - My sixth Day with Roaccutane

Roaccutane ile 6ncI Gunum - My Sixth Day with Roaccutane

herkese merhaba,bugün roaccutane ile 6ncı günümdeyim.Bugün olan gelişmelerden vs. den bahsedeceğim.
Bugün yüzümü yıkadığımda kuru derinin yüzümde olduğunu hissettim,sanki yüzümün derisi yenileniyor gibi.Ayrıca bugün belimde hafif bir ağrı oluyor,büyük ihtimal ilaçtan dolayı diye düşünüyorm,bakalım zamanla göreceğiz.Bugün başka bir değişiklik yok.Yarında burada görüşmek üzere.

28 Ekim 2007 Pazar

Roaccutane ile 5inci Gunum - My Fifth Day with Roaccutane

Roaccutane ile 5inci Gunum - My Fifth Day with Roaccutane

Tekrar merhaba roaccutane blog okurlarım,beşincigünde yine burdayım.Bugün geç kalktığımdan ilacı geç içtim,2 saat kadar.Etkiler de sadece dudak kuruması etkisinde azıcık artış var.Dudaklarımın kenarları hafiften çatlar gibi oldu,kaşıntı yaptı.Doktorumun dudak için verdiği kremi sürdüm,şu an da çok normal durumda :D
Yüzümdeki yaralı sivilceler bitti demiştim dün.Bugün bir tane sivilce çıktı,ama kanayan cinsten değil,sadece sarı bir kabuğu var.Bugünlük bu kadar inşallah yarın yine Roaccutane Blogumda buluşmak üzere.
Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı,hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

27 Ekim 2007 Cumartesi

Roaccutane ile 4uncu Gunum - My Fourth Day with Roaccutane

Roaccutane ile 4uncu Gunum - My Fourth Day with Roaccutane

Bugün diğer günlere göre biraz daha geç yazıyorum yazıyı,kusura bakmayın.Dersane,dersler,arkadaşın bilgisayarındaki sorunları halletmek,dışarda gezme vs. derken geciktim.Ne de olsa haftasonu :D
Neyse roaccutane ile bugünümü yazacaktım,yazayım :D
Bugün pek bir aksiyon yaşamadık.Dudaklarımda dışardan görünmeyen hafif bi kurumu mevcut.Başka bir etkinlik yok,yüzümdeki yağ oranı sanki biraz arttı gibi.
Ama sivilceler de artış yok,olumlu şekilde devam ediyoruz.
Diğer günler yine roaccutane günlüğümde sizlerleyim,inşallah,görüşmek üzere...

26 Ekim 2007 Cuma

Roaccutane ile 3uncu gunum - My third day with roaccutane

Roaccutane ile 3uncu gunum - My third day with roaccutane

Evet okurlarım,bugün roaccutane ile 3 günü dolduruyorum.Daha yan etkilerden biri gerçekleşmedi fakat yüzümdeki sürekli patlayan,daha değerken kanayan sivilceler yok oldu.Sadece pembelikleri duruyor.Geçen hafta değdiğinizde kocaman gelen yağ bezeleri(kistler),bugün değdiğimizde geçen haftaya göre baya bir küçüldü.Bakalım olumlu etkileri üç gündür görüyorum.Diğer günler de tekrar burdayım,görüşürüz.


25 Ekim 2007 Perşembe

Roaccutane ile ikinci gunum - My second day with roaccutane

Roaccutane ile ikinci gunum - My second day with roaccutane

Bugün roaccutane ile ikinci günüm.Dün gece bir kaç bardak kola içtim ve roaccutanenin kola ile tepkime yapmadığını gördüm.Çünkü bir rahatsızlık vb. bir şey olmadı.Fakat Kola vücuttaki şeker oranını fazlasıyla artırıp,fazla kısmın yağa çevrilmesinden dolayı sivilce oluşturabiliyor(muş).Galiba bu gerçekleşti ve bugün düne oranla yüzümde azcık yağ arttı gibi,ama eskisi kadar da değil elbette.Bugün sivilcelerimde az da olsa azalma var.İkinci günde böyle,bakalım devamını hep beraber göreceğiz.Yarın tekrar görüşmek üzere...

My second day with roaccutane

Today,my second day with roaccutane.Yesterday,I drink 2 or 3 glass of coke and I think coke is ineffective with roaccutane.Because; I don't to be sick.

24 Ekim 2007 Çarşamba

Roaccutane ile ilk gunum - My first day with roaccutane

Roaccutane ile ilk günüm - My first day with Roaccutane

Geçen hafta doktorumun sivilce için bu ilaçı reçete etmesi ve kan tahlili istemesi sonucu açtığım bu blogdaki kendimle ilk yazı olacak bu.Dün tahlil sonuçlarını verdim günlük 40 mg Roaccutane verdi doktor.ilk 20 mg dün yuttum.Bugün Roaccutaneyle ilk günüm diyebiliriz.İlaç galiba etkisini göstermeye başladı.Ya da 4-5 gündür sürekli ilaç hakkında okuduklarım ve sivilcelerden kurtulacak olmanın verdiği heyecanla bana öyle geliyor.Sanki bugün yüzümde daha az yağlandı.Önceki günler elimi yüzümü sürttüğümde elime resmenyağ geliyordu fakat bugün öyle değil.
Bakalım hayırlısı,inşallah Roaccutane ile sivilcelerden en kısa süre içerisinde kurtulurum.Her gün gelişmeleri buraya yazmaya çalışacağım.
Ha bu arada genel de herkes ilacın yan etkilerini merak ediyor.Daha dudak çatlaması ve benzeri kuruluk dolaısıyla olan bir şey olmadı.Ama sabah biraz yorgundum,ilacın etkilerinden biri yorgunluk ama,kesin olarak ilaca bağlayamıyorum,çünkü okul dolayısıyla erken kalkıorum ondan da olabilir.

Neyse bugünlük bu kadar,yarın yeni gelişmeleri yazacağım inşallah :D

23 Ekim 2007 Salı

Roaccutane Kullanıcılarından Yorumlar 3 - Roaccutane Takers Think 3

Roaccutane Yorumlar

1.(kiraze, 26.11.2002 21:10)

gecenyil 6 ay boyunca kullandigim bu ilac, eger doktor kontrolunde her ay muntazam olarak kan tahlili yapilarak kullanilirsa yan etkileri cok hos olabiliyor soyleki 2-3 hafta icinde tam olarak etkisi vucutta hissedilmeye baslayinca yuzunuzde 1 gram yag guddesi kalmadigi icin yuz temizlemek zorunda kalmiyorsunuz hatta ve hatta 5 gun sac yikanmasada farkedilmiyor,bu durum fon cektirmeye merakli hatunlarin isine gelecektir,en kotu yani ise dudaklarin her an kurumasi ve nemlendiriciye yapisik dolasmaniz,tedavi boyunca epilasyon yada agda yapilmasi hic onerilmiyor deri cok hassas oldugu icin istenmeyen tuylerle birlikte havalaniyor,yinede tedavi sonucu muhtesem bir cilde sahip oldum.


2.(katarsis, 30.11.2002 22:48)

herkesin sakıııınn kullanma ölürsün diyee bağrınıp çağrındığı, bilende bilmeyende illede hakkında yorum yapma ihtiyacı duyduğu ilaç.

3.(scs, 21.04.2003 09:56 ~ 27.06.2003 11:39)

4,5 aydır kullanıyorum,hemen hemen bütün yan etkilerini yaşadım.hatta ilaç almak için girdiğim bir eczanede ,ben daha birşey söylemeden "roaccutane almaya mı geldiniz?"şeklinde bir dumur bile yaşadım.tecrübelerimden yararlanarak söyleyebilirim ki kullanan kişiler belleri veya eklemleri ağrıdığında şaşırmamalılar.veya burunları sürekli olarak kanayıp ,burnun içinde kabuk olup solunumu engellediğinde de önemli olan burun içini yumuşak tutmak e yaşanan ortamı nemli kılmaktır.sürekli olarak kuruyan dudakları saymıyorum..ilk haftalarda uykusuzluk da yapabilir..tabi bütün bunlar alınan doza bağlı.en güzel veya tek güzel etkisi de haftada bir kere bile yıkanılsa saçların hiç ama hiç yağlanmaması..ama şu anda cildim hayatım boyunca olmadığı gibi pürüssüz ve yumuşak..yanlız roaccutane yüzde izler veya çukur bölgeler bırakabiliyor..bunların da bir kısmı peeling ile gidebiliyor..

4.(yunus, 01.06.2003 01:25)

gunde 20 miligram alacak olmama ragmen sozlukte okuduklarimdan dolayi tirsmami saglayan ilac.tesekkürler sözlük

ha bide bi arkadasim 5 aydir gunde 40 miligram aliyor ama ne depresyon gecirdi ne bisi oldu alala :p

5.(assos, 24.06.2003 19:53)

her ne kadar doktorun gerekli gordugu gramaj alinmadan da istenen etkiyi saglayabilse de, birakilmamasi gereken ilac.. benim bu hiyarligi yapip 6 ay yerine 4.5 ay kullanmis oldugum icin 5 yil sonra tekrar kullanmak zorunda kaldigim ilac.. ayrica yan etkileri arasinda bas donmesi ve tansiyon dusuklugu de bulunan, ama her tur yan etkiye degen mucizevi ilac..

6.(darkozzy, 03.11.2003 12:36 ~ 11.11.2003 11:32)

kotu gorundugu icin pek sevilmeyen ciltteki yag olgusunun aslinda ne kadar da onemli bir sey oldugunu biz fanilere hatirlatan ilac. keza gece uyurken eliniz cilt kurulugundan duvardaki saten boyaya yapisabiliyor, bir kisim epitel hucrelerinizi duvarda birakarak elinizi ayirabiliyorsunuz.

sonuc: sagliginizin kiymetini bilin.

[ALINTI]Yorumlar, Eskisozluk.Com sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.

22 Ekim 2007 Pazartesi

Roaccutane Kullanıcılarından Yorumlar 3 - Roaccutane Takers Think 3

Roaccutane Yorumlar



1.
(locke, 10.01.2002 21:08)

türkiyede roaccutane adı altında satılmaktadır. sivilce değil akne ilacıdır, aradaki farka nüans deyip geçmeyiniz. bu ilacı hamilelerin ve "hamile kalma olasılığı bulunanların" (bu nasıl bir kümeyse artık) kullanması tehlikelidir, çocuğu allah çarpar. bu bakımdan doktor ilacı yazarken özel form imzalattırır "(ro)accutane kullandığım sürece hamile kalmayacağıma söz veririm, and içerim gerekirse" şeklinde.

şiddetli depresyon yarattığı son senelerde kesinleşmiş bir ilaçtır, misal amerikadaki son uçak kaçırıp binaya çarpma eğlencesinin faili gencin de sivilce surat (ee, akne) bir insan olup accutane kullandığı ve bu sebepten yaşadığı depresyonla intihar amaçlı böyle bir eylem yaptığı söylenmektedir.

2.(barbie, 10.01.2002 21:11)

6 ay kesintisiz kullanılmalıdır, derideki yağı alır götürür. karaciğeri yorar.

3. (soulfly, 22.05.2002 03:34 ~ 03:36)

vucuda asiri a vitamini ve bir takim kimyasal maddeler pompalayarak vucudun fazla yag uretmesini engelleyen bir ilactir. sadece dermatolog'lar tarafindan recete edilebilir. kullanimi suresince a vitamini iceren gidalarin ve alkolun tuketilmemesi ve gune$lenilmemesi$iddetle onerilir. oldukca fazla yan etkiye sahip olan bu ilaca bu ozelligi sebebiyle her zaman son ihtimalolarak bakilmalidir.

gebe kalinmasi ve kan verilmesi tehlikeli ve yasaktir. alindigi ilk haftadan itibaren vucut yagdan kistigi icin eklemlerde ve gozlerde agri, a$iri dudak kurumasi, ba$ ve goz sizlamasi, ansizin burun kanamalari gorulebilir. vucudun kaldirabilecegi en yuksek deger kilo ba$ina 120 grdir.

ilacin psikolojik yan etkileri halen tarti$ma konusudur. bir kisim ara$tirmacilarin ilac icerisinde bulunan bir maddenin insan psikolojisinde sorun yarattigini belirtirken diger kismi ise tedavi görüp cillop cilde sahip olan hastalarin buna bagli olarak geri gelmeyen kendine güven'den kaynaklandigini ifade etmektedir.

4. (gulyabani, 21.11.2002 14:40)

isotretinoin içeren bir akne ilacı, depresyondan başka, karaciğer harabiyeti ve pankreatit gibi yan etkileri de vardır; ayrıca teratojen etkisi kanıtlanmış bir ilaçtır.

5.(heloise , 22.11.2002 14:10)

ilac kullanimi esnasinda gebe kalinmamasi gereken, kan nakli yapilmasini bile yasak kilan, mukozolari deli gibi tahris eden,sivilcenin yani sira lösemi'nin bir cesidinde kullanilan bir ilac

[ALINTI]Yorumlar, Eskisozluk.Com sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.

21 Ekim 2007 Pazar

Roaccutane Hakkında Merak Edilen Sorularin Cevapları

Roaccutane Hakkında Merak Edilenler



Roaccutane
tesirli bir ilaçtır.Bu sebeple halk arasında Roaccutane hakkında söylenen bazı etkiler vardır.
Bundan dolayı Roaccutane kullanmaktan çekinmekte olan hastalar bu yazıyı okuyabilir.

Roaccutane kısırlığa yol açar mı?

Hayır yol açmaz.Kısırlığa neden olan herhangi bir maddenin ilaç olarak kullanılması zaten mümkün değildir.Roaccutane tedavisi sırasında hamile kalınmaması gerekir.

Teratojenik etki Beni Etkiler mi?

Şayet erkekseniz,teratojenik etki sizi hiç bir şekilde etkilemeyecektir.Roaccutane sperm oluşumu ve yapısı üzerinde herhangi bir etkiye sahip değildir.Aynı şekilde Roaccutane kullanan erkeklerden olacak çocuklar bu ilacın kullanımından kaynaklanan bir risk taşımazlar.
Teratojenik risk yalnızca doğurgan çağdaki kadınlar için geçerlidir.Bayan hastalar bu yan etkiden korunmak için tedavi sırasında ve tedaviden sonraki 1 ay boyunca hamile kalmaktan kaçınmalıdır.Bu sürnin bitiminde her anne adayı hamile kalabilir ve sağlıklı bebekler dünyaya getirebilir.

Ne yapmalıyım? diyenler için;

Çocuk doğruma çağında bir bayan iseniz,tedavi süresi boyunca hamile kalma olasılığınız var ise Roaccutane kullanımından bir ay önce başlayarak,kullandığınız süre boyunca ve bu sürenin bitimini izleyen bir ayboyunca hamilelikten korunmalısınız.

Roaccutane Kanserojen midir?

Roaccutane kansere yol açmaz,aksine bazı kanser türlerinin tedavisinde kullanımına yönelik çalışmalar sürmektedir.

Roaccutane Kullanıcılarından Yorumlar 2 - Roaccutane Takers Think 2

Roaccutane Yorumlar
1. laetus 14.05.2007 23.28
akne tedavim için 1 ay boyunca kullandığım ilaçtır. doktorumun dudağıma sürmem için verdiği krem yüzünden 1 ay boyunca arkadaşlarım her sabah sıkılmadan "ruj mu sürdün lan aahahahahaahaahh" diye dalga geçse de, sürmediğim günlerde dudaklarımın çok kötü olmasından mütevellit 1 ay katlandığım, sonrasında yaza giriliyor diye bıraktığım ilaçtır. yazın gerçekten deride çok fena yaralar açılmasına sebep olabilir, çok etkili bir ilaçtır, fakat akne makne kalmaz, tertemiz olunur.
reçetesiz satılmaz, her doktordan alınmaz, hamile kadınlara verilmez.
Bu ilaç kullanılırken havuç falan da yenilmez, a vitamini zehirlenmesinden hooop öbür tarafa..

2. pearl_ 10.07.2007 13.56

kullanırken insanın yaşam kalitesini düşüren bir ilaç olsada (yüzdeki aşiri kurumalar, dudaktaki çatlaklıklar, 2. hafta sivilcelerin biraz daha kötüleşmesi,tüm bunlarin yarattığı mutsuzluk,dışarı çıkmama isteği, neden ben neden?, gibi soruları sıklıkla akla gelir ve insani bezdirir..) cildinizin artık sorunsuz olacağini düşünerek sabır ile beklenir etkisini göstermesi için...oldukça kuvvetli de bi ilaç, kullanırken a vitamini almayın fazla güneşe cıkmayın, sürekli nemlendirici kullanın ki cildiniz soyuk düzük olmasın. kullanıcılara allahtan sağlık ve şifa diliyorum..zor günler sizi beklesede, bir gün onlardan kurtulacaksınız üzülmeyin ...

3. Edicim 29.07.2007 22.02

kullanımı eziyet ama sonucunun iyi olmasını umduğum ilaçtır.hasta bilgilendirme formunda yazan yan etkilerle kullananların söylediği yan etkiler değişim gösterse bile

,doktorların dediğine göre sabırla kullanıldığı taktirde akne tedavisinde en etkili yöntem.


4. ncais birapa 14.05.2007 23.27

benim de kullanmak zorunda kaldığım ilaçtır. ne depresyona sokmuştur, ne burnumu kanatmıştır. e dudakların çatlaması zaten allahın emridir. bunun dışında tedavimin 3. ayında kaburgalarımda ciddi ağrıya sebep olmuştur. fakat 2 hafta içerisinde geçmiştir. sivilcelerimin kökünü 8 ay sonunda kazıyabilmiştir dile kolay. tedavimin üzerinden 1 yıl geçmiştir. eski güçlerini yitirseler de cilt problemim nüksetmiştir. duyduğuma göre 2 kez roaccutane tedavisi görenler vardır. yakında onlardan olacağımdır.denedim yine denerim

ama basit de bir olay değildir, yan etkileri nedeniyle tedavisini yarım bırakmış çok insan tanımışımdır. bilginize...


[ALINTI]Yazılar, Lafmacun.Org sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.

20 Ekim 2007 Cumartesi

Roaccutane Kullanıcılarından Yorumlar 1 - Roaccutane Takers Think 1

Roaccutane Yorumlar

1.
Gmnd 26.02.2007 22.46
insanın kullanıp kullanmama konusunda karar veremediği akne ilacı. kullanan her kişi akne sorunundan kurtulmuştur çevremde. lakin depresyon, burunda kanama, dudakta çatlama, uyku sorunu gibi yan etkilerinden dolayı intihara yol açtığı yönünde söylentiler gezmektedir. hamile kadınların kullanması yasaktır. ayrıca bu ilacın kullanıldığı dönemde hamile kalınması da yasaktır. aksi taktirde çocuğun sakat doğma riski vardır. ilacın tok karnına alınması gerekir. tam etkisini 5-6 ayda gösterir. çevremde kullanan herkes memnun. hatta onlarda depresyona falan da yol açmamış. yani en azından ben depresyona girdiklerine şahit olmadım. adamlar sabah akşam yanımdaydı, yüzleri sivilce doluydu; ama akşama kadar iğrenç espri yapıyorlardı. bir dakika bir dakika, belki de iğrenç espri yapma gibi yan etkisi vardır. *


an itibariyle kullanmaya başladığım ilaçtır. bu ilacı alana kesinlikle bepanthene veriyorlar. o da dudaktaki çatlamalar için. her an yanınızda taşıyıp dudağınıza sürmeniz gerek. tabi dudağınız parlar, millete geyik konusu olursunuz; ona da katlanın artık. yüzünüz kaymak gibi olacak sonuçta.


2. pul koleksiyoncusu 12.05.2007 21.37

akne tedavisinde ciddi anlamda etkili ilaçtır. kullanımının 2. ayında oldukça çekilmez bir hal alır. artık yüzde dokunulan yer parça parça dökülür adeta. ancak bir süre sonra gerçekten yüzde sivilce kalmaz. mutlu mesut yaşanır. tabi yarıda kesip, bir daha kullanmazsanız yüzünüzün bir tarafı sivilceli, bazı yerleri ise pürüzsüz bir hal alabilir. dikkat etmek gerekir.*

3. 24 ayar 26.06.2007 05.18

yeşil reçeteyle satılan kuvvetli ve etkili bir sivilce ilacı. cildi aşırı kurutması ve zaman zaman ateş basması gibi sıkıntılarının yanında , sivilce problemine hayat boyu veda edebilmek açısından tek çözüm.ancak karaciğeri yorması sebebiyle kullanılabilmesi için bir dizi kan tahlili yaptırılması gerekiyor .hatta bu tahliller her bir buçuk ayda bir yineleniyordu hatırladığım kadarıyla.

4. Edicim 18.08.2007 11.05

dudakarı çatlatan,burnu kanatan,pul pul dökülmenizi sağlayan,kullanması eziyet,sonucu mükemmel bir ilaç.akne tadevasinde eğer sabırlıysanız iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

5. mabellam 18.08.2007 11.41

doktorun sorduğu "evli miyiz?" sorusuna içinizden "sizinle mi, yok hayır, çok şükür" demek gelse de, ciddiyeti bozmaz ve “hayır” cevabını verirseniz gebelik testine gerek kalmaz.sadece kan tahliliyle kurtulursunuz. büyük umutlarla ilacı alır ve kullanmaya başlarsınız. doktorun bahsettiği ve ilacın prospektüsündeki yan etkileri " benim bünyem çok zayıf değildir yahu" diyerek geçiştirirsiniz. çok kısa bir süre içinde dudaklarınız kurumaya başlar. kurumak da laf mı, yarılırlar resmen. çantadan hemen bepanthene ya da hametan çıkarıp sürmezseniz acıdan kıvranabilirsiniz. görünüşünüzde verdiği olumsuz etki de cabasıdır.ilaç kullandığınızı bilmeyenler hep sorma gereksinimi duyar dudaklarınızın neden bu denli kuruduğunu.dudak çatlamalarına alışamamışken daha, burnunuz kanamaya başlar. özellikle geceleri. burnunuzu her silişinizde pıhtı halinde kan görürsünüz ki bazen "ulan ben ince hastalığa filan yakalanmış olmayım" diye geçirirsiniz içinizden. onu da fıs fıs yapılan bir jelle geçiştirmeye çalışırsınız. jelin kokusu ve tadı berbattır. mideniz bulanır. hele ki fıs fıs olayını abartıp da genize kaçırırsanız kusmaktan başka yolunuz yoktur. sonraki zamanlarda acayip kas ağrıları kendini göstermeye başlar. beliniz kopacakmış gibi hissedersiniz. uzun süreli oturduğunuz yerden bir başkasının yardımı olmadan kalkamayacak hale bile gelebilirsiniz. sürekli kramplar girer. bazen kilitlenip kalırsınız ve kimse ne olduğunu anlayamaz, şaşkın şaşkın bakarlar suratınıza. bu ağrılar öylesine dayanılmazdır ki "bıraksam mı acaba" diye düşünür, sonra da "4 ay dayandım ulan ne kaldı şunun şurasında 7 ay" der devam edersiniz. sık sık depresyona girer, etrafınızdaki pek çok insanla kavga edersiniz. abartı değildir asla. sahiden ruhsal durumunuz öylesine etkilenir ki, intihar eşiğine gelmediğinize şükredebilirsiniz. fazlaca süt ve süt ürünleri yememeye, vitamin ilaçları kullanmamaya, direk güneş ışığına maruz kalmamaya dikkat edersiniz. kaldığınızda elinizde kolunuzda oluşan, tatlı tatlı kaşınan kızartılar için de ayrıca bir krem kullanmak zorunda kalırsınız. çantanız küçük bir ecza dolabına dönüşür. ağrı kesiciden tutun da burun spreyine, hametana kadar ne ararsanız vardır... ilk zamanlar her ay, sonradan iki ayda bir doktora gitmek ve kan tahlilleri yaptırmak zorunda kalırsınız. şirkettekiler sizin bu denli hastaneye gittiğinizden şüphelenip kanser olduğunuzu bile düşünmeye başlayabilirler. nihayet bol ağrılı, sancılı, acılı günlerin bitmesine az kalır. 11 ayı doldurursunuz. nihayet aynalardan kaçmamaktasınızdır artık. ilaç bitmiştir, ama siz de bitmişsinizdir. aknesiz bir hayat herşeyi unutturur. doktora byeee der ve bir daha girmemek ümidiyle odasını terkedersiniz.gerçi vedalaşırken hüzünlü dakikalar bile yaşayabilirsiniz. nitekim bir yıldır doktorun sekreteriyle kanka olmuşsunuz iyi kötü paylaşımlara girmişsinizdir. neyse işte ilaç kullanımı biter. çok şükür hamilelik filan da yoktur.dolayısıyla sakat bebek durumu da yoktur ortada. ama 1 ay daha aynı işkenceleri çekmek zorundasınızdır. çünkü ilaç bünyeden, bırakıldıktan bir ay sonra tamamen atılacaktır. “buna da şükür” der ve aknesiz bir hayata yelken açarsınız mutlu gülümsemelerle.

not: ayrıca yan etkilerden biri de cebinize olan etkisidir. gün itibariyle ilacın bir kutusu 52 ytl civarındadır.

[ALINTI]Yazılar, Lafmacun.Org sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.

19 Ekim 2007 Cuma

Roaccutane Bilgilendirme Kitapçığı İçeriği by ROCHE

Bu yazı, Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.'nin hazırlamış olduğu Roaccutane Aknenin Tedavisi adlı kitapçıktan derlenmiştir.

Sayın Kullanıcı,

Tedaviniz Başladı.

Hekiminiz size 1980 yılından bu yana Avrupa ve Amerika dahil olmak üzere tüm dünyada yaygın olarak kullanılmakta olan ROACCUTANE adlı ürünü reçete etmiş bulunuyor.

ROACCUTANE bugüne kadar yaklaşık 12 milyonu aşkın akneli hastanın tedavisinde başarı ile kullanılmıştır.

Türkiye'de ise 1995 yılından bu yana kullanılmaktadır ve binlerce hasta bu tedaviden yararlanmıştır.

Dikkatle Dinleyin!

Hekiminiz ürünün kullanımı konusunda size birtakım sözlü açıklamalar yapacaktır. Tedavinizi en kısa süredde başarı ile tamamlamak için lütfen açıklamalarını dinleyin.

Akne Hakkında Herşeyi Biliyor Muyum?

Hekiminiz akne hakkında size geniş bir açıklama yapmış bulunuyor. Ancak mevcut bilgilerinizi tazelemek açısından akne hakkındaki önemli gerçeklerin altını bir kez daha çizmekte yarar var:

Akne normal olarak her deride bulunan mikropların normalden fazla yağlanan ve gözenekleri tıkanan deri ile etkileşimi sonucu ortaya çıkar. Yani tamamen mikroplara bağlı bir enfeksiyon değildir. Bu nedenle de seyrek yıkanma akneyi etkilemez. Güneş banyosu genelde akne için yararlıdır.
Ancak hastaların %20'sinde kötüleşme gözlenir, bunun nedeni rutubetli bölgelerde bulunma ve fazla terleme dolayısıyla cildin gözeneklerinin daha çok kapanmasıdır.

Nemli iklim akne üzerinde olumsuz etki yaratır. cinsel ilişki, beslenme biçimi ve makyaj(şayet yağlı maddelerle yapılmıyorsa) akneyi etkilemez. Bayanların regl dönemlerinde akne kötüleşebilir,hamilelik sırasında ise genelde değişiklik göstermez.

Akne fiziksel bir rahatsızlık olarak algılansa da, duyguları da büyük ölçüde etkileyebilir. Bu nedenle akne göz ardı edilmemeli,psikolojik sıkıntılar da ciddiye alınmalıdır.
Çözüm hekime başvurmaktır.

Kendinizi Yalnız Hissetmeyin

Hemen her yetişkinin akneli olarak geçirdiği bir dönem olmuştur. Bunların %85'i fizyolojik olarak adlandırılabilir,yetişkinliğe geçisin bir işaretidir. %15'i ise patolojik akne'dir ve daha ciddi boyutta rahetsızlığa yol açar.

Alne hafif, orta şiddette veya şiddetli olabilir. Ciddiyet derecelerine ve skar(yara izi) bırakma olasılıklarına göre sınıflandırılır. Hem kadınlar hem de erkeklerde eşit sıklıkta görülen akne, ergenlik çağındaki kızlarda daha erken ortaya çıkar,bazen 8-9 yaşlarında da görülebilir. Akne kızlarda 17 erkeklerde ise 18-19 yaşlarında maksimum sayıya ulaşır. Aknenin şiddeti genellikle 21-22 yaşlarına doğru giderek azalır, ancak 40 yaşına dek sürmesi de olasıdır.

Akne Tedavi Edilebilen Bir Hastalıktır.

Akneden kurtulmak için oldukça uğraşmış olabilirsiniz, ancak ümitsizliğe kapılmayın.
Unutmayın ki AKNE TEDAVİ EDİLEBİLEN BİR HASTALIKTIR. Hekiminiz sizin için en uygun olan tedaviyi bilmekte ve belli bir sıra içinde uygulamaktadır . Lütfen tedavi konusundaki önerilerine uyarak kendisine yardımcı olun.

Akne Tedavisi Gerçekten Önemli Mi?

Evet. Öncelikle tedavinin en önemli hedeflerinden biri iyileşmekte olan kist ve nodulluerin iz bırakmasını yani oluşturmasın engellemektir. Skar ortaya çıktıktan sonra ciddi pürüssüz bir hale getirmek oldukça zordur. İkincisi akneli kişinin akneli olarak geçirdiği süreyi (bu 10 yıldan çok dahaa uzun olabilir) kısaltmaktadır.

Roaccutane Nedir?

ROACCUTANE, izotretinoin içeren 'Retinoid' türevi bir ilaçtır. Retinoidler kimyasal yapı ve klinik kullanımdaki etkileri bakımından A vitaminine benzer özellikler gösteren bileşiklerdir.

ROACCUTANE kullanmakta olan bir kişinin dolaşım sisteminde bulunan maddelerle A vitamini alan bir kişinin dolaşım sisteminde bulunan maddeler aynıdır, yalnızca miktarları farklıdır.

Roaccutane Etkisini Nasıl Gösterir?

Ciddi düzeyde akneli veya daha öneden uygulanan tedavi alternatiiflerine düşük düzetde yanıt veren kişilere ROACCUTANE tedavisi uygulanabilir. ROACCUTANE yağ bezelerinin yağ salgısını çok büyük ölçüde azaltır. Aynı zamanda komedon olarak tanımladığımız siyah ve beyaz noktaların oluşumunu engeller. Bir antibiyotik olmamasına rağmen bakteri sayısını ve birtakım mekanizmalar sayesinde'enflamasyon'u(iltihap) azaltır. Akneyi oluşturan bu dört faktör üzerinde etkilidir ve çok önemli yararlar sağlar. Genellikle dört aylık bir tedavi kürü akne şikayeti olan pek çok kişinin tamamen iyileşmesini veya bir daha oral tedavi gerektirmeyecek ölçüde düzelmesini sağlar.

Hasta Onay Formu Niçin Gerekli Mi? Bu Formu İmzalamak Zorunda Mıyım?

Retinoid türev ilaçlar çok çok etkilidirler ve yalnızca dermatologlar tarafından reçete edilerek kullanılabilirler.

Bunun nedeni retinoidlerin teratojenik potansiyele sahip olmalarıdır. Teratojenik etki herhangi bir ürünün( ilacın) hamile bir hastaya verilmesi durumunda, hastanın o hamilelikten doğacak bebeğinin bu ürünün kullanımından dolayı belirgin bir zarar görmesidir. Bu zarar bir gelişme bozukluğu veya sakatlık biçiminde olabilir. Bu olası yan etki nedeniyle retinoidlerin Hasta Onay Formu ile reçetelenmesi ve dağıtımı yalnız ülkemizde değil ROACCUTANE'ın klinik kullanımda bulunduğu pek çok ülkede devam eden bir uygulamadır. Hasta Onay Formu ; hem hekimin hastayı tam olarak bilgilendirmesini, hem de hastanın kendisine tedavi hakkında yapılan açıklamaları tam olarak anladığını güvence altına almak amacıyla geliştirilmiş olan bir uygulamadır.

Hasta Onay Formlarında hastanın imzaladığı yazılı metin 'ilacın kullanımı konusunda bilgilendirildiği ve kendisine yapılan açıklamaları tam olarak anladığı'nı ifade etmektedir. Bu formun imzalanması tedavi ile ilgili olarak ortaya çıkabilecek her türlü sağlık problemini peşin olarak kabullenmek değildir, amaç sadece gerekli bilgilerin aktarımını güvence altına almaktır.

Uygulama hem hastanın hem de hekimin yararına dönüktür ve esas olarak ürünün teratojenik etkisini, ortaya çıkmadan kontrol altına alabilmek amacıyla yapılmaktadır. Bu uygulamanın esasları TC Sağlık Bakanlığı'nın görüş ve direktifleri doğrultusunda şekillenmektedir.

Teratojenik Etkiye Sahip Tek İlaç Roaccutane Mıdır?

Hayır. ROACCUTANE teratojenik olduğu bilinen çok sayıda ilaçtan yalnızca biridir. Ancak teratojenik bir etkiye yol açabileceği bilindiğinden dolayı gelişigüzel kullanımı önlemek amacıyla Hasta Onay Formu ile birlikte reçetelenmektedir. Örneğin hamile bir kadının röntgen filmi çektirmesi de benzer şekilde taşıdığı bebeğin sakatlanmasına yol açabilecek bir uygulamadır ve bu nedenle röntgen filmi çekilecek olan bayan hastalara hamile olup olmadıkları mutlaka sorulur. Bilinen ve kullanılan ilaçların hiçbiri hamilelik sırasında tam güvenli değildir. Hamilelik sırasında en güvenilir biçimde kullanılabilecek ilaçların dahi hamileliğin 3 ila 9. ayları arasında kullanıldığında nasıl bir sonuca yol açacakları önceden bilinememektedir.

Teratojenlik Etki Beni de Etkiler mi?

Şayet erkekseniz teratojonik etki sizi hiçbir şekilde etkilemeyecektir. ROACCUTANE kullanımı sperm oluşumu ve yapısı üzerinde bir etkiye sahip değildir,ROACCUTANE kullanan erkeklerden doğacak çocuklar bu ilacın kullanımından kaynaklanan bir risk taşımazlar. Yani teratojenik risk yalnızca doğurgan çağdaki kadınlar için geçerlidir. Bayan hastalar bu yan etkiden sakınmak amacıyla tedavi sırasında ve tedaviden sonraki 1 ay boyunca hamile kalmaktan kaçınmalı, yani gebeliği önleyici tedbirler almalıdırlar. Bu sürenin bitiminde her anne adayı hamile kalabilir ve sağlıklı bebekler dünyaya getirebilir. Yani, bu anne adayının ROACCUTANE kullanmamış olan herhangi bir anne adayından hiçbir farkı yoktur.

Ne Yapmalıyım?

Yapmanız gereken şey son derece basit:Çocuk doğurma çağında bir bayan iseniz ve tedavi süresi boyunca hamile kalma olasılığınız varsa ROACCUTANE kullanımından 1 ay önce başlayarak, kullandığınız süre boyunca ve bu sürenin bitimini izleyen bir ay boyunca hamilelikten korunmalısınız.

Hekiminiz size etkili korunma yöntemleri konusunda bilgi verebilir. Bunun dışında bir de yapılmaması gereken şey var:İster kadın ister erkek olun , lütfen ROACCUTANE kullandığınız süre boyunca ve bu sürenin bitimini izleyen 1 ay boyunca kan bağışında bulunmayın. Bu durum sizi hiçbir şekilde etkilemez ancak istemeden başkalarına zarar verebilirsiniz. Bağışladığınız kan hamile bir kadın hastaya verildiği taktirde bu hastada teratojenik yan etkinin ortaya çıkmasına neden olur. Dolayısıyla tüm hastaların tedavi süresi ve bu süreyi izleyen 1 ay boyunca kan bağışında bulunmamaları gerekir.

Roaccutane Kısırlığa Yol Açar Mı?

Hayır açmaz. Kısırlığa neden olan herhangi bir maddenin ilaç olarak kullanılması zaten mümkün değildir. ROACCUTANE tedavisi sırasında hamile kalınmaması gerekir.

Bu konuyu iyi bilmeyen kişiler bazen ROACCUTANE 'in "kısırlığa yol açtığı "endişesine kapılmaktadırlar ki bu tamamen yanlış bir bilgidir. ROACCUTANE ne kadın ne de erkek hastalarda herhangi bir şekilde kısırlığa yol açmaz.

Roaccutane Kullanımı İçin Yaş Sınırı Var Mıdır?

Belirli bir yaş sınırı yoktur. Yapılan klinik çalışmalarda hastaların yaş dağılımındaki alt sınır 14 olarak verilmektedir. Ancak bazı kliniklerde 8-9 yaş grubundaki hastalara ROACCUTANE tedavisi uygulandığı görülmektedir. Alt sınır olmadığı gibi üst sınır da yoktur.

Roaccutane'ı Kimler Kullanamaz?

Hamileler, tedavi sırasında hamile kalabilecek durumda olan(doğum kontrolü uygulamayan) durumda olan hastalar ROACCUTANE kullanmamalıdır.

Bundan başka ROACCUTANE karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda, A vitamini hipervitaminozu görülen hastalarda ,kan yağları aşırı yüksek oaln hastalarda ve ilaca ya da benzer maddelere aşırı duyarlılığı bilinen hastalarda kontrendikedir. ROACCUTANE diabetli, obez,alkolik lipid metabolizması bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Roaccutane Tedavisi Ne Kadar Sürer?

ROACCUTANE için ideal tedavi süresi 12 ila 20 hafta arasında değişmektedir. Ancak tedavi bundan daha kısa veya uzun olarak belirlenebilir. En sık tercih edilen tedavi süresi ortalama 16 haftadır. Hastaların %85'i 16 hafta içinde başarılı bir biçimde tedavi olurlar. Ancak klinik iyileşme bu 16 haftalık tedaviyi izleyen süre boyunca da devam eder.

Tedavinin Dozu Nedir?

ROACCUTANE dozu hastanın kilosuna göre belirlenir; günlük doz 0. 5 ila 1 mg/kg/gün aralığında verilir.

Örneğin 60 kg'lık bir hasta için günlük doz 30 ila 60 mg arasındadır. Aknenin nüks etmemesi için ise hastanın 120 ila 150 mg/kg arasında bir total kümülatif dozu almış olması gerekmektedir.

Yani örneğimizdeki hastanın (60 kg) tedavi sonunda 7200 mg ile 9000 mg arasında bir total dozu almış olması gereklidir. Diğer bir deyişle bu hastanın tedavi boyunca 20 mg'lık kapsüller içeren kutulardan 12-15 kutuluk bir dozu alması gerekir.

Laboratuvar testleri Neden Gereklidir?

ROACCUTANE tedavisi planlanan hastalardan serum lipidleri, enzim profilini içeren laboratuvar testlerinin istenmesinin nedeni hastalarda mevcut bir lipid anomalisi veya karaciğer fonksiyon bozukluğu olup olmadığını önceden saptamaktır.

Her ne kadar düşük sıklıkta görülse de ROACCUTANE kullanan hastalarda serum lipidlerinde ve karaciğer enzimlerinde bir miktar artış görülebilir, bu nedenle laboratuvar testleri tedavi başlangıcında ve hekimin uygun göreceği aralarla tedavi sırasında da uygulanır. Sözü edilen değerlerde hafif bir yükselme olabilir,ancak bu değerlerin aşırı yükselmesi durumunda hekimin öngöreceği biçimde dozun azaltılması veya tedavinin kesilmesi uygulamasına gidilir.

Laboratuvar testlerinde oluşabilecek herhangi bir değişim hiç bir şekilde kalıcı değildir ve tedavinin kesilmesi ile tamamen eski haline döner.

Roaccutane Tedavisi Ne Ölçüde Başarılıdır?

Şu ana dek yapılan çalışmalarda 120 mg/kg'lık total doza ulaşana dek ROACCUTANE kullanan her 100 hastanın 61'inin akne problemini tamamen geride bıraktığı, geri kalan 39 hastanın 23'üne ek bir antibiyotik tedavisi gerektiği , 16 'sına ise ek bir kür ROACCUTANE tedavisi uygulanarak tamamen iyileştiği saptanmıştır.

Ne Zaman İyileşmeye Başlayacağım?

ROACCUTANE kullanan milyonlarca hastanın yakından izlenmesi sayesinde tedavi sırasında nelerle karşılaşacakları neredeyse kesin olarak önceden bilinmektedir. Büyük bir olasılıkla tedavinin hemen başlangıcında yağ salgısının azaldığını , cildinizin kurumaya başladığını göreceksiniz. Kuruma daha çok ağız kenarlarında (keilit) ve burun içinde olacaktır.

Endişelenmeyin, çok sık görülen bu durum ilacın etkisini gösterdiğine dair en önemli bulgudur. Genellikle ilk hafta içinde yüze hafif bir kırmızılık yayılabilir,bir süre sonra bu kendiliğinden düzelecektir. İkinci hafta akneleriniz biraz daha kötüleşebilir; paniğe kapılmayın,bu da tedavinin doğal bir parçasıdır; kısa bir süre devam edecek ve ortadan kalkacaktır. Yaklaşık 4 hafta sonra yüzünüzdeki akneler iyileşmeye başlayacak, bunu izleyen 1-2 hafta içinde de siyah ve beyaz noktalar (komedon) yok olmaya başlayacaktır. Kistlerin iyileşmesi ise tedavinin sonlarına doğru gerçekleşebilir. Eğer akneleriniz gövdenizde ise iyileşme biraz daha geç ortaya çıkacaktır

Başka Bir Ek Tedaviden Yararlanmalı Mıyım?

ROACCUTANE tedavisi sırasında ağızdan tetrasiklin tedavisi uygulanmamalıdır. Hekim laboratuvar testlerine dayanarak bayan hastalarda oral bir anti-androjen (ağızdan alınacak bir çeşit hormon tedavisi ) ilaç tedavisini gerekli görebilir.

Bunun dışında bazı hastalarda da tedavinin ikinci haftasında ortaya çıkan alevlenmeyi baskılamak içim steroidli kremler yararlı olabilir. Ayrıca , nemlendirici ve yumuşatıcı kremler ağız kenarı , burun içi ve yüzün diğer bölgelerindeki kurumayı engelleyecek ve cildi rahatlatacaktır. Başka bir ek tedaviye gerek yoktur.

Roaccutane Tedavisi Sırasında Hangi Yan Etkilerle Karşılaşacağım?

ROACCUTANE'nın en önemli yan etkisi potansiyel bir yan etki olan teratojenik etkidir (hamile iken kullanılması durumunda doğacak bebekte görülecek hasar). Etkin doğum kontrolü uygulandığı taktirde hasta bu yan etkiye maruz kalmaz ve tedavinin bitiminden 1 ay sonra istediği herhangi bir zamanda hamile kalarak sağlıklı çocuklar doğurabilir. Bunun dışında kan lipidlerinde ve karaciğer enzimlerinde yükselmeler (tedavi esnasında bu değerlerde bir yükselme olsa bile tedavi kontrollü biçimde sürdürülebilir. ),ciltte , özellikle de ağız kenarları ve burunda bir kuruluk (keilit), gözlerde bu genel anlamdaki kurumadan kaynaklanabilecek bir konjonktivit söz konusu olabilir. Bunun dışında ağrı kesicilerle giderilebilecek nitelikte bir kas ve kemik ağrısı görülebilir. Ancak bu yan etkiler hemen her zaman tedavinin sona ermesinden itibaren 2 ila 4 hafta içinde ortadan kalkar.

ROACCUTANE hastaları tedavi sonrasında en uzun süre ile izlenmiş olan hasta grubudur, dolayısıyla ilacın etkinliği ile birlikte yan etkileri de tamamen bilinmektedir.

Kısaca ROACCUTANE tedavisinde sürprizlere yer yoktur.

Yan Etkilerinin Hafifletilmesl veya Kontrol için Neler Yapılabilir?

Özellikle ağız kenarlarında ortaya çıkan kurumanın(keilit) önüne geçebilmek için yağlı bir merhem kullanmak uygundur. Şayet ciltteki genel kuruma gözleri de etkilemekte ise hastalar tedavi boyunca kontakt lens yerine gözlük kullanmalıdırlar. Kas ve eklem ağrısı sözkonusu olursa nonsteroid anti-enflamatuar ilaçlar veya parasetamol yarar sağlayacaktır.

Roaccutane Tedavisinde Ortaya Çıkabilecek Yan Etkiler Kalıcı Mıdır?

Yukarıda da belirtildiği gibi geri dönüşü olmayan tek yan etki bayan hastaların tedavi sırasında hamilelikten korunamamaları sonucunda teratojenik yan etkiye maruz kalmalarıdır. Bunun dışında yan etkilerin hemen tamamı tedavi kesildikten sonra ortadan kalkar. Yukarıka sayılan yan etkilerden pek azı (lipid ve enzimlerdeki yükselme) tedavinin kesilmesini gerektirir, diğer yan etkiler doz ayarlaması yapılarak tolerans sınırları içine alınabilir.

Roaccutane Kullanırken Deniz ve Güneşten Yararlanabilir Miyim?

ROACCUTANE tedavisinin ilk aşamalarında genellikle yüzde bir kızarma ortaya çıkar. Bu durum yağ bezlerinin yağ üretiminin azalması ve dolayısıyla ortaya çıkan cilt kuruması ile de ilişkilidir. Güneş ışınlarının bu kurumayı daha şiddetlendirmemesi ve kızarıklığı artırarak ciltte aşırı bir yanma ve renk bozukluğu oluşturmaması için ROACCUTANE kullanan hastaların kızgın güneşte güneş banyosu yapmamaları önerilir.

Böyle bir güneşe çıkmak durumunda olan hasta en azından yüzünü bir şapka siperliği ya da başka bir araçla korumalıdır. Denize girmenin ise herhangi bir sakıncası yoktur.

Roaccutane Tedavisi Sırasında Özel Bir Beslenme Rejimi Uygulamam Gerekir mi?

Sanılanın aksine beslenme tarzının aknenin varlığı ile ilişkili olmadığı bilinmektedir. ROACCUTANE tedavisi sırasında ise hekim aksini önermediği sürece özel bir gıda rejimi uygulamak gereksizdir.

Roaccutane Tedavisinin Bitiminden Sonra Herhangi Bir Yan Etki Ortaya Çıkar Mı?

Daha önce de belirtildiği gibi ROACCUTANE tedavisi sırasında sürprizlere yer yoktur, bunun da ötesinde ROACCUTANE kullanmış olan hastalar çok üzün dönemler boyunca (9-10 yıl) izlenmiş olup ilacın güvenirliği de kanıtlanmıştır.

Renal transplantasyon (böbrek nakli) geçirmiş hastalarda bile ROACCUTANE tedavisinin uygulanabilmesinin temelinde ilacın hem kısa hem de uzun dönemli etki ve yan etkilerinin çok iyi bilinmesi yatmaktadır.

Roaccutane Kullanırken Alkol Alabilir Miyim?

Tedaviyi uygulayan hekim aksini önermediği taktirde ROACCUTANE kullanan hastaların alkol kullanmalarında bir sakınca yoktur.

Roaccutane Kullandığım Sırada Makyaj Veya Cilt Bakımı Yapabilir miyim?

ROACCUTANE kullanan hastalar ciltlerinin daha da kurumasına yol açmayan her türlü cilt bakımını yaptırabilir ve makyaj yapabilirler.

Roaccutane Başka Bir Hastalığı Olan Hastalarda Kullanabilir Mi?

Şu ana dek yapılan çalışmalarda akne dışında da birtakım rahatsızlıkları olan bazı hastalarda ROACCUTANE tedavisinin başarı ile uygulandığı görülmüştür.

Bu hastalıklar arasında gastrointestinal sistem rahatsızlıkları, ülseratif kolit,Crohn hastalığı, nörolojik hastalıklar,motor nöron hastalığı ,multipl skleroz, müsküler distrofi,epilepsi, endokrin hastalıklar, diyabet, hiperlipidemi ve renal transplantasyon mevcuttur.

Bununla birlikte diyabet, obezite , epilepsi, hipertrigliseridemi dikkatli olunması gereken sistemik hastalıklardır.

Roaccutane Diğer İlaçlarla Geçimli Midir?

ROACCUTANE oral kontraseptiflerle (doğum konrol ilaçları), antikoagülanlarla, nonsteroid antienflamatuar ilaçlar ve parasetamol ile etkileşime girmez, ancak A vitamini içeren diğer preparatlarla, tetrasiklin türevi antibiyotiklerle,fenobarbital türevlri ile kullanılmamalıdır, çok gerekli olmadıkça karbamazepin türevleri ile de birlikte verilmemelidir. ROACCUTANE topikal (cilt üzerine sürülerek uygulanan) ilaçların hepsi ile geçimlidir.

Roaccutane Kansere Yol Açar Mı?

ROACCUTANE kansere yol açmaz, aksine kanser tedavisinde kulanımına yönelik çalışmalar sürmektedir.

Roaccutane Tedavisi Ekonomik Midir?

Yaklaşık 16 yıldır dünya tedavi gündeminde bulunan bu preparatın sunduğu eşsiz tedavi olanaklarına karşın hastaya olan ekonomik maliyeti üzerinde de birtakım araştırmalar yapılmıştır. Bu araştırmalardan biri,5 yıl boyunca oral ve tropikal tedavi alternatifleri ile tedavi edilmekte olan bir akne hastasının katlanmış olduğu ilaç, doktor vizitesi, tahlil ve kozmetik ürün masraflarının ROACCUTANE tedavisini aşan bir boyuta varabildiğini ortaya koymaktadır.

Bu durum klasik tedavilere dirençli akne hastalarının tedavisinde önemli bir değerlendirme kriteridir.

Roaccutane'ı Saklamak İçin Özel Koşullar Gerekir Mi?

ROACCUTANE da diğer ilaçlar gibi serin, kuru ve çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklanmalıdır, özel bir saklama koşulu gerektirmez.

Hekime Ne Zaman Başvurmalıyım?

ROACCUTANE tedavisini uygulayan hekimler normalde aylık aralarla hastayı kontrol etmek isteyeceklerdir. Bu ara kontroller haricinde beklenmeyen bir etki görüldüğü taktirde tedaviyi uygulayan hekime başvurulmalıdır.

Lütfen Sabırlı Olun ve Hekiminizin Önerilerine Uyun. Yakında Akne Probleminize 'Elveda' Diyebilirsiniz.