22 Ekim 2007 Pazartesi

Roaccutane Kullanıcılarından Yorumlar 3 - Roaccutane Takers Think 3

Roaccutane Yorumlar



1.
(locke, 10.01.2002 21:08)

türkiyede roaccutane adı altında satılmaktadır. sivilce değil akne ilacıdır, aradaki farka nüans deyip geçmeyiniz. bu ilacı hamilelerin ve "hamile kalma olasılığı bulunanların" (bu nasıl bir kümeyse artık) kullanması tehlikelidir, çocuğu allah çarpar. bu bakımdan doktor ilacı yazarken özel form imzalattırır "(ro)accutane kullandığım sürece hamile kalmayacağıma söz veririm, and içerim gerekirse" şeklinde.

şiddetli depresyon yarattığı son senelerde kesinleşmiş bir ilaçtır, misal amerikadaki son uçak kaçırıp binaya çarpma eğlencesinin faili gencin de sivilce surat (ee, akne) bir insan olup accutane kullandığı ve bu sebepten yaşadığı depresyonla intihar amaçlı böyle bir eylem yaptığı söylenmektedir.

2.(barbie, 10.01.2002 21:11)

6 ay kesintisiz kullanılmalıdır, derideki yağı alır götürür. karaciğeri yorar.

3. (soulfly, 22.05.2002 03:34 ~ 03:36)

vucuda asiri a vitamini ve bir takim kimyasal maddeler pompalayarak vucudun fazla yag uretmesini engelleyen bir ilactir. sadece dermatolog'lar tarafindan recete edilebilir. kullanimi suresince a vitamini iceren gidalarin ve alkolun tuketilmemesi ve gune$lenilmemesi$iddetle onerilir. oldukca fazla yan etkiye sahip olan bu ilaca bu ozelligi sebebiyle her zaman son ihtimalolarak bakilmalidir.

gebe kalinmasi ve kan verilmesi tehlikeli ve yasaktir. alindigi ilk haftadan itibaren vucut yagdan kistigi icin eklemlerde ve gozlerde agri, a$iri dudak kurumasi, ba$ ve goz sizlamasi, ansizin burun kanamalari gorulebilir. vucudun kaldirabilecegi en yuksek deger kilo ba$ina 120 grdir.

ilacin psikolojik yan etkileri halen tarti$ma konusudur. bir kisim ara$tirmacilarin ilac icerisinde bulunan bir maddenin insan psikolojisinde sorun yarattigini belirtirken diger kismi ise tedavi görüp cillop cilde sahip olan hastalarin buna bagli olarak geri gelmeyen kendine güven'den kaynaklandigini ifade etmektedir.

4. (gulyabani, 21.11.2002 14:40)

isotretinoin içeren bir akne ilacı, depresyondan başka, karaciğer harabiyeti ve pankreatit gibi yan etkileri de vardır; ayrıca teratojen etkisi kanıtlanmış bir ilaçtır.

5.(heloise , 22.11.2002 14:10)

ilac kullanimi esnasinda gebe kalinmamasi gereken, kan nakli yapilmasini bile yasak kilan, mukozolari deli gibi tahris eden,sivilcenin yani sira lösemi'nin bir cesidinde kullanilan bir ilac

[ALINTI]Yorumlar, Eskisozluk.Com sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.