21 Ekim 2007 Pazar

Roaccutane Hakkında Merak Edilen Sorularin Cevapları

Roaccutane Hakkında Merak Edilenler



Roaccutane
tesirli bir ilaçtır.Bu sebeple halk arasında Roaccutane hakkında söylenen bazı etkiler vardır.
Bundan dolayı Roaccutane kullanmaktan çekinmekte olan hastalar bu yazıyı okuyabilir.

Roaccutane kısırlığa yol açar mı?

Hayır yol açmaz.Kısırlığa neden olan herhangi bir maddenin ilaç olarak kullanılması zaten mümkün değildir.Roaccutane tedavisi sırasında hamile kalınmaması gerekir.

Teratojenik etki Beni Etkiler mi?

Şayet erkekseniz,teratojenik etki sizi hiç bir şekilde etkilemeyecektir.Roaccutane sperm oluşumu ve yapısı üzerinde herhangi bir etkiye sahip değildir.Aynı şekilde Roaccutane kullanan erkeklerden olacak çocuklar bu ilacın kullanımından kaynaklanan bir risk taşımazlar.
Teratojenik risk yalnızca doğurgan çağdaki kadınlar için geçerlidir.Bayan hastalar bu yan etkiden korunmak için tedavi sırasında ve tedaviden sonraki 1 ay boyunca hamile kalmaktan kaçınmalıdır.Bu sürnin bitiminde her anne adayı hamile kalabilir ve sağlıklı bebekler dünyaya getirebilir.

Ne yapmalıyım? diyenler için;

Çocuk doğruma çağında bir bayan iseniz,tedavi süresi boyunca hamile kalma olasılığınız var ise Roaccutane kullanımından bir ay önce başlayarak,kullandığınız süre boyunca ve bu sürenin bitimini izleyen bir ayboyunca hamilelikten korunmalısınız.

Roaccutane Kanserojen midir?

Roaccutane kansere yol açmaz,aksine bazı kanser türlerinin tedavisinde kullanımına yönelik çalışmalar sürmektedir.

Roaccutane Kullanıcılarından Yorumlar 2 - Roaccutane Takers Think 2

Roaccutane Yorumlar
1. laetus 14.05.2007 23.28
akne tedavim için 1 ay boyunca kullandığım ilaçtır. doktorumun dudağıma sürmem için verdiği krem yüzünden 1 ay boyunca arkadaşlarım her sabah sıkılmadan "ruj mu sürdün lan aahahahahaahaahh" diye dalga geçse de, sürmediğim günlerde dudaklarımın çok kötü olmasından mütevellit 1 ay katlandığım, sonrasında yaza giriliyor diye bıraktığım ilaçtır. yazın gerçekten deride çok fena yaralar açılmasına sebep olabilir, çok etkili bir ilaçtır, fakat akne makne kalmaz, tertemiz olunur.
reçetesiz satılmaz, her doktordan alınmaz, hamile kadınlara verilmez.
Bu ilaç kullanılırken havuç falan da yenilmez, a vitamini zehirlenmesinden hooop öbür tarafa..

2. pearl_ 10.07.2007 13.56

kullanırken insanın yaşam kalitesini düşüren bir ilaç olsada (yüzdeki aşiri kurumalar, dudaktaki çatlaklıklar, 2. hafta sivilcelerin biraz daha kötüleşmesi,tüm bunlarin yarattığı mutsuzluk,dışarı çıkmama isteği, neden ben neden?, gibi soruları sıklıkla akla gelir ve insani bezdirir..) cildinizin artık sorunsuz olacağini düşünerek sabır ile beklenir etkisini göstermesi için...oldukça kuvvetli de bi ilaç, kullanırken a vitamini almayın fazla güneşe cıkmayın, sürekli nemlendirici kullanın ki cildiniz soyuk düzük olmasın. kullanıcılara allahtan sağlık ve şifa diliyorum..zor günler sizi beklesede, bir gün onlardan kurtulacaksınız üzülmeyin ...

3. Edicim 29.07.2007 22.02

kullanımı eziyet ama sonucunun iyi olmasını umduğum ilaçtır.hasta bilgilendirme formunda yazan yan etkilerle kullananların söylediği yan etkiler değişim gösterse bile

,doktorların dediğine göre sabırla kullanıldığı taktirde akne tedavisinde en etkili yöntem.


4. ncais birapa 14.05.2007 23.27

benim de kullanmak zorunda kaldığım ilaçtır. ne depresyona sokmuştur, ne burnumu kanatmıştır. e dudakların çatlaması zaten allahın emridir. bunun dışında tedavimin 3. ayında kaburgalarımda ciddi ağrıya sebep olmuştur. fakat 2 hafta içerisinde geçmiştir. sivilcelerimin kökünü 8 ay sonunda kazıyabilmiştir dile kolay. tedavimin üzerinden 1 yıl geçmiştir. eski güçlerini yitirseler de cilt problemim nüksetmiştir. duyduğuma göre 2 kez roaccutane tedavisi görenler vardır. yakında onlardan olacağımdır.denedim yine denerim

ama basit de bir olay değildir, yan etkileri nedeniyle tedavisini yarım bırakmış çok insan tanımışımdır. bilginize...


[ALINTI]Yazılar, Lafmacun.Org sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.