28 Ekim 2014 Salı

Roaccutane Kullananların Soruları 2

Blog okuyucularımızın yorumlarıyla devam ediyoruz :)
Yorum 1
Slm arkadaslar. Yasim 23 kilom 51 . 1-2 senedir belkide uzun bir zaman oldu sivilceler var yuzumde. Maske kosmetolog her sey yapdim olmadi. Artik dayanamadim doktora gitdim. Bu ilaci yazdi. Bu arada bende sinirle iligili bi hastalik. Nerdeyse 5 senedi sinirlerimi tedavi etdiriyorum. Bu ilacla ilgili arastirdim. Korktum. Doktoruma soyledim tamam icme dedi. Lasyon fulan yazdi su an ediyorum ama feci haldeyim. Canima tak etdi. Simdi ilaca basladim. Daha 30 dakika oldu iceli midem bulaniyor.
Doktoruma ilaca basladigimi soylemedim. Ama ben recetemi kaybetdim. Sadece ilac kullanan arkadaslardan ruca ederim. Kuruma icin en mukemmel nemelrndirici krem soylesinler. Her kesin yuzu kalbi kadar guzrl olur insallah. Azerbaycandan yaziyorum. Haminiza salam olsun.
 Merhabalar :) Öncelikle geçmiş olsun. Mide bulantınız psikolojik olabilir veya başka bir problemden kaynaklanıyor olabilir. İlaçtan ötürü midesi bulanan pek kimseyle karşılaşmadım; doktorunuza danışmalısınız geciktirmeden.
İlacı kesinlikle doktor gözetiminde kullanmalısınız. İlaç etkili ve yan etkileri bol bir ilaç. Doktorunuzdan habersiz bir şey yapmayın lütfen.

Kuruma konusunda blogumuzda daha öncede bu konu ile ilgili kullandığım kremi yazmıştım. Yüzüm pul pul olduğu zaman, yüzüm için Neutrogena Body Moisturizer kullandım. Resmini de yazıya ekliyorum.

Dudak kurumasına, doktorum Bepanthene krem vermişti. Gece yatarken kullanıyordum, sabaha dudaklarım rahatlıyordu. Gün içerisinde de eczaneden kozmetik, daha küçük tüpte bir dudak kremi kullanmıştım. İsmini daha sonra blogumuza eklemeye çalışacağım.
Sonuç olarak: DOKTORUNUZUN TAVSİYESİ DIŞINA ÇIKMAYIN :)
Yorum 2
havalar serinlediği için en uygun zamanda başlamışsın diyebilirim tedavin bitene kadar güneş kremi kullanman gerekmeyecek yalnız kış ayıda olsa güneşli günlerde fazla dışarıda kalamamaya bak kalırsan da pek birşey olacağını sanmıyorum, midenin bulanması psikolojik yada baş bir neden kaynaklı olabilir her zaman olmayacaktır çünkü bu ilaç mide bulantısı yapmaz, kuruma için fresh göz damlası yanından eksik etme, nivea med dudak lip stik kuruma dedir hisettmeyeceksin bile, bepanthen krem merhem değil krem iste gece sür sabaha kadar dudaklarını ve yüzünü kuruluktan kurtuluyor gün boyu rahat edersin gece sürmeyi unutma, ellerin içinde excipial nemlendirici al tavsiyelerim bu kadar inşallah sağlığına tez zamanda kavuşursun.  
Üstteki sorumuza, yorum olarak cevap veren başka bir okuyucumuzun yorumu da burada :) Kendisine teşekkür ediyorum :)