5 Aralık 2008 Cuma

Roaccutane Bloguna Sorularınız ve Cevapları

Sevgili Roaccutane Blogu okuyucuları bi'ay kadar aradan sonra tekrar merhaba :D

Yine sorularınızı cevaplamak için yazıyorum :D

Merhaba
ben bu ilacı daha önce bir ay kullanmıştım dudaklarım resmen parçalandı bende bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra tekrar kullanmaya başladım şimdide şiddetli baş ağrıları başladı. Benim sormam gereken iki soru var birincisi ilacı kullandığım süre boyunca yüzümde sürekli kavlamalar olacakmı ikincisi bu ilacın hamileyken kesinlikle kullanılmaması gerekiyor hatta kullanmayı bıraktıktan bir müddet sonrada çocuk yapma şansları yok. Bu bahsettiğim durum erkeklerdede varmı yani ilacı kullanma süresi içerisinde veya daha sonra erkeklerinde çocuk yapmamasımı gerekiyor bilginiz var mı?

İlaç bitimine kadar cilt kuruluğu,yüzde olanlar vs. hepsi normal,yani bende ilaç bitimine akdar hepsi devam etti.İlacı bırakmamın üzerinden 1 hafta geçtiğinde,tamamen düzeldi cildim,hiç bir kuruluk vs. kalmadı.
Diğer sorunuza gelince,erkeklerde kullanım sırasında bi etki yapmıyor bildiğim kadarıyla,ben de gelecğeimietkiler mi diye tedirgin olmuştum fakat doktordumdan aldığım bilgilere göre,ilerde de bi etkisi olmuyormuş.Diğer hastalarından ilaçtan sonra çocuğu olanlar varmış,yani sorunu olan yokmuş.

selam;

ben 30 yaşında bayanım ve bu ilacı 10 yıl önce kullandım,evet ilk etapta bende çok sevindim oo svilcelerim geçiyor dedim..ama ilaç tedavisi bittikten sonra tekrara başladılar çıkmaya ve hala çıkıyorlar..bence hiç kullanmayın yüzünüzdeki izlerle kelısınız..

Merhabalar,bu konuda yorum getiremeyeceğim,çünkü bende ilacı bırakalı daha 1 yıl oldu ve şu ana kadar,Rabbimeçok şükür,bi sorun yok,inşallah böyle sorunsuz devam eder.

ARKADAŞLAR BU İLAÇ SADECE SİVİLCELERİNİZİ DEĞİL HAYATLARINIZIDA YOK EDİYOR .AVRUPA ÜLKELERİNİN ÇOGUNDA BU İLAÇ YASAKLANMIŞ DEPRESYON VE INTIHAR EYILIMI HATTA INTIHAR ETTIRDIGI KABUL GÖRMÜŞ BİR İLAÇ .BU İLAÇ YÜZÜNDEN HALAM KENDİ EVEİNİN BANYOSUNA KENDİNİ ASTI VE DAHA 30 YAŞINDAYDI BEKARDI.BU YASINA KADAR SIVILCELERI HARIC HİÇ BİR SORUNU OLMAMIŞTI AMA İLAÇIN İLAÇ DEMEK ISTEMIYORUM ZEHİRİN BEYNE YAPTIGI AGIR ETKIYLE BIRLIKTE DEPRESYON VE BEYINDEKI HASAR YANI BU ILACIN YAPTIGI HASAR YÜZÜNDEN KAYBETTIK.ÜZERİNDEN 9 AY GECTI ACISI BIZDE SIZLERE TAVSIYEM BU ILACI SAKIN KULLANMAYIN .SIVILCELERINIZI GECIRSEDE SIZDE SENELERCE TASIYACAGINIZ AGIR YAN ETKILER SAGLIK SORUNLARI VE PSKOLOJIK BUNALIMLAR BIRAKACAKTIR .

Açıkçası buna da yorum getiremeyceğim,ilaç kullanımım sırasında,hiç bir psikolojik bunalım vs. yaşamadım.Aksine psikolojimi olumlu etkiliyordu,çünkü her yüzümü yıkamadna sonra havluda kan görmekten,yüzüme elimi çarpmam,sertçe dokunmam durumunda kan ve irin içinde kalmasından,internete fotoğraf koyarken photoshop ile oynamaktan bıkmıştım.İlacı kullandım ve şu an Rabbime çok şükür,hiç bir sorunum yok.

Herkese acil şifalar deilerim,başka bi yazıda,Roaccutane blogumuzda görüşmek üzere...