21 Ekim 2007 Pazar

Roaccutane Hakkında Merak Edilen Sorularin Cevapları

Roaccutane Hakkında Merak Edilenler



Roaccutane
tesirli bir ilaçtır.Bu sebeple halk arasında Roaccutane hakkında söylenen bazı etkiler vardır.
Bundan dolayı Roaccutane kullanmaktan çekinmekte olan hastalar bu yazıyı okuyabilir.

Roaccutane kısırlığa yol açar mı?

Hayır yol açmaz.Kısırlığa neden olan herhangi bir maddenin ilaç olarak kullanılması zaten mümkün değildir.Roaccutane tedavisi sırasında hamile kalınmaması gerekir.

Teratojenik etki Beni Etkiler mi?

Şayet erkekseniz,teratojenik etki sizi hiç bir şekilde etkilemeyecektir.Roaccutane sperm oluşumu ve yapısı üzerinde herhangi bir etkiye sahip değildir.Aynı şekilde Roaccutane kullanan erkeklerden olacak çocuklar bu ilacın kullanımından kaynaklanan bir risk taşımazlar.
Teratojenik risk yalnızca doğurgan çağdaki kadınlar için geçerlidir.Bayan hastalar bu yan etkiden korunmak için tedavi sırasında ve tedaviden sonraki 1 ay boyunca hamile kalmaktan kaçınmalıdır.Bu sürnin bitiminde her anne adayı hamile kalabilir ve sağlıklı bebekler dünyaya getirebilir.

Ne yapmalıyım? diyenler için;

Çocuk doğruma çağında bir bayan iseniz,tedavi süresi boyunca hamile kalma olasılığınız var ise Roaccutane kullanımından bir ay önce başlayarak,kullandığınız süre boyunca ve bu sürenin bitimini izleyen bir ayboyunca hamilelikten korunmalısınız.

Roaccutane Kanserojen midir?

Roaccutane kansere yol açmaz,aksine bazı kanser türlerinin tedavisinde kullanımına yönelik çalışmalar sürmektedir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

dostlar hic korkmayın ben 2 aydır kulnıyom cildim harika yüzümde koca koca cıbanlar vardıher ilacı kulandım fayda yok ama roaccutane daha ilk ayda yoketmeye basladı sadece bendeki yan etkisi dudaklarımı catlatıyo gidin doktora yazdırın ilacı bebeksi cilde kavusun roaccutane kardesinizi dinleyin ve rahatınıza bakın