23 Ekim 2014 Perşembe

Roaccutane Kullananlar Soruları

Blogumuzun yorum kısmında ilaç ile ilgili herkes tecrübelerini ve yorumlarını paylaşmış. Yeni gelen yorumlara da fırsat buldukça yazmaya çalışacağım.

Roaccutane Kullanıcı Yorum 1
isim:susamm
yaş:27
kilo:65
3 doktora gittim 3 üde roaccutane dedi. günde 30 mg ile başlayacağım.yorumları okudum da başlamasam mı diye düşünüyorum.yanağımda ve alnımda 10 15 tane hafif ağrılı, ucu çıkmamış ama kızarık ve kistleşmiş sivilceler var. Allah' ım yardım eeet. :'(
 Kistleşmiş durumlarda, doktorun belirttiği süre boyunca kullandığınızda kistlerde küçülme oluyor. İlacın son gününe kadar kistin büyüklüğüne göre hissedebiliyorsunuz ancak tedavi sonrasında sivilce çıkmıyor o kistin olduğu yerden.

Roaccutane Kullanıcı Yorum 2
Salih yaş 19 kilo 85

Şu hapı güzellik ürünü diye düşünüp kullanan arkadaşlar çok yanlış yapıyor. Benim gibi sivilceden bunlamış aynaya bakamayacak konuma gelmiş kişiler kullansın bu ilacı benim önerim bu. Bende Pazartesi başlayacam inşallah ilaca 4-5 senedir çektiğim bu sivilce kabusundan kurtulmak için tek şansım bu inşallah Allahın izniyle kazasız belasız sivilcelerimden kurtulurum. Not olarak sivilce durumumdan bahsediyim 15-20 civarı irili ufaklı kızarık sivilcelerim var bi o kadarda iz.. Artık sosyal hayata çıkamamayı geçtim moralim bozulmasın diye aynalara bakamıyorum o derecedeyim o yüzden kaybedecek hiçbirşeyim yok canımdan başka..
Ve şunu farkettimki genelde yan etkileri sonradan çok fazla görenler yarıda bırakanlar
Kesinlikle haklısınız. Tedavi amaçlı, reçeteli bir ilacı kozmetik/güzellik ürün olarak düşünmemeliyiz. Yüzünüzdeki sivilceleri çok fazla olan, kist şeklinde olanlar, yağ bezesi olanların kullanması doktor tavsiyesiyle normal, ancak kozmetik olarak kullanmamak gerekir.
Kendi adıma, sizinle aynı durumdaydım, bloga ilk başladığımda lise öğrencisiydim ve çok fazla sivilcelerim vardı, kistleşmiş halde. Yüzümü yıkayıp havluya sildiğimde kanıyordu sivilcelerim. 7 aylık kullanım süresinin sonunda çok şükür Allah'a tedavi olumlu sonuçlandı.

İlacı sabırla ve doktorun tavsiyelerinin tamamına uyarak kullanmak gerekli, keyfi kullanım olmaz Roaccutane ile.

Sağlıcakla kalın :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Roaccutane'ı 6 ay boyunca kullandım. Hem fiziksel hem psikolojik açıdan beni harap etti. Bu 6 ayın sonunda evet sivilcelerim geçti fakat deri altında bulunan kistleşmiş apselere bana mısın demedi. Yaklaşık 6 ay sonra da sivilcelerim tekrar çıktı. Açıkcası Roaccutane kullanımını tavsiye etmiyorum. Basın tuzlu suyu kurutun cildinizi kimyasal ilaçlar insanı çökertiyor.