14 Haziran 2008 Cumartesi

Roaccutane da Son - End of the Roaccutane

Sevgili roaccutane blogu okurlarım,hepinize merhaba.
25 gündür yazmıyorum roaccutane blogumuza.Son yazımda,son ay 20 mg ile devam edeceğimi belirtimiştim.
Son ayı pazartesi günü bitirdim.Tahlil yaptırıp doktoruma gittim.
Roaccutane başlaıdktan sonra,bir daha sivilce çıkıp çıkmadığını sordu.
Çıkmadığını söyledim ve ilacı bitirmemizi söyledi.Kalan küçük kızarıklıklar zamanla geçecekmiş.Şayet sivilce yeniden başlarsa,kendisine başvurmamı söyledi.
Böylece 7 aylık bu yolculuğu pazartesi sona erdirdik.Geceleri artık dudaklarıma krem sürmeme gerek kalmadı,dudak kuruması bitti.hatta şu an yüzümde çok çokaz bir yağlanma da mevcut.
Ama yüzüm süper durumda,sivilce kalmadı.

Teşekkürler Roaccutane :D

34 yorum:

Adsız dedi ki...

slm ben dört gündür ilacı kullanmaya başladım ama henüz dudak kuruması olmadı.Bir merak ediyorum kullananlara sormak istiyorum tüm vücuttaki cildi düzeltirken cilt altındaki yağların erimesiyle zayıflama oluyormu.İlginize tşk ederim.

Adsız dedi ki...

merhaba,ben bir buçuk aydır roaccutane kullanıyorum,yüzümde hala sivilceler çıkıyor,herkes eskisi gibi olmadığını söylüyor ama bana hiç geçmicekmiş gibi geliyor,nezamana kadar sivilceler çıkmaya devam eder,sivilcelerimden deil soranlardan bıktım artık?Bir de yüzdeki izler ve kırmızılıklar geçiyor mu?Sabah kalktığımda yüzümde iz görünmüyor ama akşama doğru kırmızı olarak belirginleşiyor.Allah herkese acil şifalar versin inşallah.

Adsız dedi ki...

merhaba ben 2 aydır bu ilacı kullanıyorum.İlk bir ay sivilcelerimde aşırı bi artış oldu buda benim moralimi çok bozdu tabi:(ama sonra yavaş yavaş azda olsa bi azalma oldu günde 40mg kullanıyorum 6ay kullanmamı söyledi dr.okulun açılmasınada az kaldı şu sivilcelerim bi an önce geçsin istiyorum arık ama geçecek gibi gözükmüyo beni her gören aaa senin suratına noldu diye soryolar buda beni çok üzüyo artık dışarı hiç çıkmak istemiyorum:(

Adsız dedi ki...

merhaba ben de ilaçı kullanalı 3 ay oldu kusma dönemi bende yaşadım ilk ay yüzümde feci bir sivilce çıktı 3. aya dogru sivilceler bitti ancak lekeleri halen duruor kırmızı kırmızı ve büyük büyük sanki hiiç geçmiyecek bu lekeler bana öyle gelior ben bu derdi yaklaşık 5-6 yıldır çekiyorum ve arkadaşlarımın da dedği gibi artık herkesin soru sormasından aaaaaa yüzün nie öyle oldu demesinden ve durup acıyarak bakmalarından bıktııım acaba bu lekeler tamamen geçermi?????? allah herkese aciiiiiil şifalar wersin arkadaşlar

Adsız dedi ki...

slmlar ben ılacı kullanalı 4 gun sonra 3 ay olcak yuzumde hala sıvılceler çıkıyor önceknden bı fark yok ama kızarıklıklar hat safada ew dısındayken yüzüme eczaneden aldığım ı.p adlı pudra şeklındekı su mınarellı kapatıcı kullanıyorum benm gıbı kapatıcı kullanıpta tedavısını tamamlayan bı ark warsa sonucunu oğrenmek ıstıyorum çok mutlu olurm saygılar (, herkese acıl şıfalar

Adsız dedi ki...

slm ben 2 aydır ilacı kullanıyorum günde 40mg alıyorum.Yüzümde sivilce faaliyeti ısrarla devam ediyor.bazen bayaa kötüleşmiş oluyor resmen yumrular halinde (kist)çıkıyor zaten bende normal sivilce çıkmazki!!neyse bazen daha hafiflemiş oluyor,ama neticede faaliyet devam ilacın kullanımının bitmesine 2 ay kaldı.Acaba ne olucak geçicekmi bakalım??!hadi geçti diyelim bir daha çıkar gibi geliyor,gerçi dr.%99 bu iş biticek diyor ısrarla umarım haklı çıkar.Herkese acil şifalar bebek gibi pürüzsüz ve kaymak ciltler dilerim inşallah :))

SoŞi dedi ki...

ilacı kullanmaya başladığımdan beri saçımdaki kepek oranında bayağı artış oldu.Doktorunuz size, özel bir şampuan markası ya da herhangi başka bir şey önermiş miydi?

Adsız dedi ki...

ben 5 ay bu ilacı hiç ara vermeden kullandım birçok psikolojik rahatsızlık yapsada sonunda tüm sivilcelerim geçti süper bir yüzüm oldu fakat şimdi aradan 18 ay geçti ve sivilcelerim yeniden eskisinden daha çok olarak çıkmaya başladı tekrar doktora gittim ve şimdi aynı ilacı 5 ay daha kullanacağım doktor 23 yaşına tekrarlayabilir normaldir ama korkma bu ilaç süper dio :(((

Adsız dedi ki...

mrb ben deniz. günde 80mg olmak üzere toplamda 9400mg kullandım ve bugün bitti. yüzümde sivilce yada yag bezesi çıkmıyo. buraya kadar tamam ama cildim kızarıklıklarla dolu ve yıpranmış vaziyette anlatmak istediğim ben henüz iyileştiğini hissedemiyorum. acaba zamanla bu kızarıklıklar ve cildimdeki lekeler kaybolacak mı. birde ilaç bittikten sonra güneşe çıkarken güneş kremi kullanmamız gerekiyor mu


şimdiden teşekkür ediyorum.

Adsız dedi ki...

yorum yazdım ama yayınlamadınız

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar lütfen!! İlaçların hepsi farklı kimyalarda farklı tepki gösterEBİLİR. Bunu bilemezsiniz kimine sadece dudak çatlaması yapıyorken kiminede çok daha ağır tepkiler verebilir başkasının başına gelen bi tepkinin size gelmesi mutlak kaçınılmaz değildir. Çoğu kişide sadece dudak çatlaması, cilt kuruluğu yaparken ; çok daha ağır eklem ağrıları, uyku sorunu, depresyon,karaciğer sorunları da yapabilir.Siz kullanmadan bilemezsiniz belki hiç bir sorun yaratmıyacak hafif geçecek. Belki bitirmenize bile izin vermicek tepkiler yaratacak bırakın da buna siz değil kimyanız belirlesin. Doktorunuza güvenin tahlillerede güvenin onlar yalan söyleyemezler. Ayrıca bu yazılanlar bir çok kişiyi daha ilacı kullanmadan engel oluyor. Cesaret kırıcı oluyor ilaca psikolojik bir önyargıyla yaklaşılmasına neden oluyor.Arkadaşlar ilacın sizin üzerinizdeki tepkilerini anlıyorum ama bu herkes de olucak demek değildir.Yüzde kızarıklık, dökülmeler, dudaklarda çatlamalar daha genel herkeste olabilir ama İLACIN SİZİN ÜZERİNİZDE YOL AÇTIĞI AĞIR TEPKİLER HERKESİN BAŞINA GELECEK DİYE BİR ŞEY YOKTUR. ŞANSINIZA KALMIŞ. HERKESE ACİL ŞİFALAR.

smeyra dedi ki...

slm bn yaklasık 20 gündür roaccutane kullanyorum ama benim bitmesine 2 ay kala yaz baslıo hemen yanıyorum ve deniz hastasıyım denize girerken krem sürmem sartmı sartsa diyelim sürdüm tamamen ve kesin korurmu korumassa neler yapabilir cevabınızı bekliyorum .)

Adsız dedi ki...

Öncelikle tedaviden geçmiş biri olarak tecrüblerinizi paylaştığınz için teşekkürler. Roaccutane'ı 2 aydır kullanıyorum. Ama yüzümde sizvilce az çıkıyor, lekeler çok. Lekeler tedavi bitinde geçer mi? Bir de hep okuyorum, ilacı kesince sivilceler geri mi dönüyor?

Adsız dedi ki...

ben henüz yeni kullanmaya başladım bu hapı ama yazılanlar beni çok tedirgin ediyo.bende insanların veriği tepkilerden çok sıkıldım ve artık Allah'ın izniyle kurtulmak istiyorum.en cok korkumda iz olayı..cildim çok hassas ve izlerden kurtulamamak beni çok korkutuyo..20 mg kullanıyorum ve doktorum 6 ay kullancamı söyledi ağır bi yan etkisi olurmu lütfen btavsiyelerinizi bekliyorummm:S

Adsız dedi ki...

arkadaşlar yüzümde ciddi bi sivilce problemim var ne kullandıysam geçmedi aksine artış oldu.roac kullanmayı düşünüyorum ve tedirginim olumlu sonuçların çok olduğunu gördüm ama kesin bi karar veremiyorum.sizce kullanmalı mıyım ?

Adsız dedi ki...

Merhaba, bu ilacı kullanma sürem boyunca makyaj yapmamın bir sakıncası var mı ( özellikle fondöten ve pudra)
Ve de sivilceden cok kırmızılıklar var bende, onları da geçirir mi?

Adsız dedi ki...

merhaba sitenizle yeni karşılaşıyorum.ben bir yıl önce roaccutane kullandım. ve çok memnun kaldım. ama şimdi sivilcelerim tekrar oluşmaya başladı.ilk kullandığım zamanlar on sekiz yaşımdan küçüktüm ve doktorum tekrarlayabileceğini söylemişti.şimdi yeniden kullanmak istiyorum en azından üç dört ay.. sizce bir zararı olur mu. ilaç tedavisine yeniden başlayanlar oluyor mu? bilgisi olan bi kaç kişiye sordum kullanmamamı tavsiye ettiler.gözde bulanıklık yada kısırlık oluyormuş. bu ne derece doğru öğrenmek istiyorum iyi günler, teşükkür ederim siteniz ve yorumlarınız çok ikna edici..

Adsız dedi ki...

böyle bir blog açtığınız için öncelikle teşekkür ediyorum.bende roaccutane kullanırken bazı gelişmeleri diğer kullanıcılarla paylaşmak istiyordum.ben roaccutane'nın 4,5 ayını bitirdim.az kaldı tedavi bitimine.
ilk tedaviye başladığımda hapı ağzıma atarken bu 6 aya sadece düzgün bir yüze sahip olacğımı düşünerek katlanırım demiştim.hala da öyle diyorum.sadece bu yüzden.
ilk ay yüzüm kızarmaya başladı.dudaklarımda kuruluklar oluştu.ikinci aydan itibaren yüzüm içerden dışarıya doğru düzeliyor.önceden elimle cildimin altındaki sivilce kistlerini hissederdim.ilaç içten dışa doğğru tedavi ettiği için bunlarda büyük oranda azalma oldu.bu yüzdende yüzüm pul pul döküldü.bu gelişmeler aynı 3. ve 4. ayda da devam etti.şimdi 4,5. ayındayım.yüzümdeki sivilceler hala çıkıyor çünkü bu bir süreç.sivilceleri dışarıya atıyor gibi düşünün.alnımdaki, delikler büyük oranda kapandı.yanaklarımdakilerde hala iyileşmeye çalışıyor.
psikolojime gelince ; sivilcelerim,lekelerim yüzünden kendi yüzümü bir türlü parlak göremiyordum.bazen aynaya bakmak istemiyordum hatta.bazen düşünürdum bende neden çıktı,nie diğer kızlarda yok falan filan bildiğimiz şeyler.İşte bu izlerle psikolojim daha uzun süre bozulabilirdi.roaccutane sayesinde bu düşüncelerimden kurtulacağim ve kurtuluyorumda.bu yüzden mutlu oluyorum.
sadece sonunu bekleyerek sabredin.yüzünüzü rahat rahat kanamadan yıkamak,aynaya ferahlatıcı bakmak,yüzünüzle ilgili yorumlardan kurtulamak(en çok bu zaten psikolojiyi bozuyor,herkesin bi laf söylemesei.roaccutane sivilcelerimi geçireceğinden dolayı bu yorumlarda kalkacak bende rahat edicem)vb. gibi kişiden kişiye hayaller.
Ben 17 yaşındayım.bu zaman bizim için yani kızlar için önemlidir.güzel bir cilt de.işte buna kavuşacak olmak inanılmaz bir duygu.ben ipin ucuna yaklaştım sayılırım.inşallah sizler 6.ayda aynaya bakmanın keyfini yaşarsınız.(bende inşallah =)

Adsız dedi ki...

ben 2 aydır tahlıl yapmadım acaba bı problem olurmu ?*

Adsız dedi ki...

roaccutane tedavımde bı ayı devırdım..sıvılceler kısmen azladı daha dogruu sankı kuculdu.cok pımpırıklıyım sureklı kan tahlılımı yapıyorum.lokosıt sayım artıyo(kansere sebebıyet verecek bı artıs olmaması rahatlatıcı)
cok ıkılemde kaldım bıraksam mı bırakmasam mı..
Ama tam olarak saglıklı bı cılde kavusamayacagımı(derının ıncelmesı,sureklı derınsel temızlık,kısacası kagıt gıbı bı cılt :S)bılsem de,sıvılce, sıvılce sahıbı ınsanların ortak psıkolojık sorunudur ve ınsanlar 'bıktım artık nolursa olsun;yeter kı gecsın' dusuncesıyle baslar ılaca.
dogru yoldasınız devam edın.
cevremde(bı saglıkcı olmama ragmen) ogut veren cok oldu;karacıgerın zarar gorecek,vucudun savunmasız kalacak,fızyolojık goruntunuzden tedavı boyunca rahatsız olacaksın vs vs...
zaten bu ılaca baslayanlar onam geregı aydınlatılıyo,bununla kalmayıp netten arastırma yapıyo(yıllardır yaptıkları gıbı).butun bunları bılıyorum bılıyorsunuz..
cıldı saglıksız olup da bunu takmayan mutlu ınsanlar da var(ben hıc onlardan olamadım)takmadıkları ıcın mı bılmem ama onların sorunları bı zaman sonra yok oluyo.pekı takanlar?
ıste onlar bızız..magdem kafamız rahat olmuyo.oz guvenımız zedelenıyo ılac bızım ıcın tek cozum yolu.(zaten roaccutane ın gecıremedıgını baska hıc bı ılac gecıremez)
baskalarının soyledıklerıne kulak tıkayın(ben de dahıl)doktorunuzla sureklı ıletısımde olun ve mumkun oldugunca tahlılerle bedenınızde olup bıtenden haberdar olun

hepınıze saglıklı gunler (=

taner dedi ki...

artık bıkdm acıkcası.. 3.4 senedir. sivilce midir ne boksa ceiyorm .. 3.aydaym . ve kıpkırmızı oldu suratım lekelerde olusdu bıkdm artq ..:S

Adsız dedi ki...

merhabalar ben bu ilacı neredeyse 3 aydır kullanıyorum ama benim herkesten farklı bir sorunum var ; hiç bir kuruma, dökülme , soyulma gibi bişey yaşamıyorum :S Hatta burnum hala yağlanıyor bile.
Üstelik ilk zamanlarda 40 , şimdi 60 mg kullanıyorum. 15 yaşındayım. böyle bi durumla karşilaşa oldu mu ?

gamzee dedi ki...

merhaba arkdşlarr bende ilacı kulluanalı 6 gün oldu sivilceden öte benim cildimde kırmızı lekeler kızarıklar varr umarım onlarada iii gelirr cildimin pürüzsüz olmasını istiyorummm gerçektende olurmuu arkşdlarr hem heyacan hem stres başladıı

gamzee dedi ki...

slm arkdşlar bende bu ilaca başlayalı 5 gün oldu sivilcemden öte kırmızı lekelerim için kullanmaya başladım 5 ay devam edicemi söledi doktor ama stres ve heycan başladı kullanan arkdşlar gerçekten pürüzsüz bi cildim olcakmıı

Adsız dedi ki...

ONUR 19 80 slm ben bu ilaça DOktor tavsiyesi olmadan baslasam birşey olurmu?sivilcelerim cok sayıda mevcut+lekeleride bi o kadar var hepsıne cozum getırırmı bu ılac sımdıden tesekkur ederım.

Adsız dedi ki...

ben günde 60 mg alıyorum başlayalı bir hafta oldu etkisi ne zaman başlar

Adsız dedi ki...

yüz dışındaki bölgelerdeki komedonları geçiriyor mu ve ne kadar sürede geçiyor

Adsız dedi ki...

merhaba ben de sizin gibi roaccutane kullananlara yardımcı olması açısından http://omgroaccutane.tumblr.com/ diye blogumsu bir şey yaptım çünkü sizinki bana bayağı bi yardımcı oldu =) eğer merak eden varsa ben de kullandığım süreçte buraya izlenimlerimi yazıcam

deniz dedi ki...

merhabalar. ben 1.5 aydır bu ilacı kullanıyorum. 2 günde 1 sabah 10 aksam 20 mg alıyorum. sivilcelerim artmış durumda. sizce bu miktar yeterli mi hiç azalmıyor:( yüzüm feci şekilde kaşınıyor ve yanıyor. bir de bu ilaç bittikten sonra lekelerim ve sivilcelerin oluşturduğu çukurluklar geçicek değil mi:( görenler dalga geçiyor 22 yasında olmama rağmen ergenliğe yeni mi girdin diye:(( umarım kullanan herkes güzel bir cilde sahip olur. şimdiden tesekkürler.

özge dedi ki...

benm en büyük korkum ilacı bıraktıktan bir kaç yıl sonra kırışıklık oluyormuşş ciltte ? bu dogru mu ?? ve sivilce artışı cillteki kırmızı lekeler herkeste oluyor mu

Adsız dedi ki...

merhba benim yüzümde bir anda sivlceler çktı zaten vardı ama bunlar büyük ve sol yanağımda çk dipdibe çktı başlarıda yara oldu. bnde bu tedaviye bşladım 3 4 gün oldu. bnim izlerim baya derin acaba geçirir mi

Adsız dedi ki...

merhabaa kaç sene geçmiş bende yazıyım dedim ilacı 3 gundur kullanıyorum ama dudaklarım kurumuyoo ya korkuyorum ilaç yaramıycak diye :(

Unknown dedi ki...

Selamun aleyküm . Ben de doktorumun tavsiyesi ile roaccutane kullanmaya başladım . Henüz 5 gün oldu ağzım da ve dudaklarım da kuruluk var . Doktorum dudaklarım için hametan verdı daha kullanmadım ama bugün kullanmayı düşünüyorum onu da . Ayrıca cildim kurumaya başladı hergün dışarı çıkmam gerektiği için korkularım var . roaccutane kullanırken dışarı çıkmam gerektiğin de yüzüme imex gibi kapatıcı kremler kullanmam da bir sakınca var mı ?

Adsız dedi ki...

https://bit.ly/33wZRwj Passive income this is free money
Excellent service, generating income, which gives members with passive income from online advertising revenue.
It's easy for members ... Just select your banners and watch the money slowly flow into your account every minute. You won't believe how quickly this stacks up.


JOIN 1K DAILY PROFESSIONAL INNER CYCLE
Are you prepared to make a income of greater than a thousand euros consistent with day?
Ride the Bitcoin wave and earn guaranteed € a thousand consistent with day https://bit.ly/33wZRwj
Now you can start rading Forex without investing money! Forex contests - start from zero!
Forex contests - start from zero! Unique contests - begin trading without investing real money!
Get real money for free! https://clck.ru/Q86kR

Join any time! Get a money prize!
This is your only chance to become financially free! The best way to earn!
A man from germany has shared his financial secret. This information from a banker turned the financial word upside down!
How can you earn 500 Euro just in 30 minutes? Hurry up to become rich, while there is a chance.
Why rich people can bypass the system? The banking secret has been revealed! https://clck.ru/Q86P4

24-hour income! This method is something you won’t resist! Real money! No scam!
A new way to earn has been revealed on the web! Click and find out more!
Earn money in no time!
An easy way to earn online! Get 593 Euro in 20 minutes! https://clck.ru/Q86UT

I earned $100 in 15 minutes! Everyone can do it! The money will start growing like mushrooms after the rain!
Find out NOW - a REAl free way to become financially independent!
Do you know a way to earn your first million? Watch the video and find out! https://clck.ru/Q86qU