20 Şubat 2008 Çarşamba

Roaccutane ile 4cü ay - Fourth Month with Roaccutane

Roaccutane ile 4cü ay - Fourth Month with Roaccutane

Merhabaaaaaa sevigli roaccutane blogu okuyucularım,
uzun süredir bloguma yazmıyordum,malumunuz tatil,okul..

ilaç çok güzel şekilde gidiyor,
yüzümde hiç bir şey kalmadı..
son kontrol sonuç yine güzel çıktı,ilaca devam,bir daha ki ilaç bitimine tahlil istemediler,direk ilaç yazılacak.

Blogumuza bir soru gelmiş;
ben bu iLaçtan çok korkuyorum bana biLgi verirseniz çok sevinirim. bide bi sorum olcak. iLacı yazın kullanmaya basLasam okuLLar kapanır kapanmaz yani. bi sorun oLur mu :s


Cevap;
Tahlilleri yaptırdığınızda,sonuç olumlu çıkarsa ve doktor da önerirse,korkulacak hiç bir şey yok,
yazın kullanmanız çok güzel olmaz,çünkü ilacı kullanırken aşırı güneşe çıkmak,vücutta lekeler yapabiliyormuş ve bu lekeler tatlı tatlı kaşınıyormuş,bazıları da kalıcı olabiliyormuş.
Güneşe az çıkmaya dikkat ederseniz veya dereceli güneş kremi kullanırsanız,sorun olmazmış.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar benim bi sorum olacaktı. bana doktorum bu ilacı önerdi fakat ben hep erteledim. yüzdeki ve dudaktaki kuruluklar çok abartılı oluyor mu çünkü bu ilaç çok abartılıyor bazı kullananlar tarafından. gercektende abartıldıı kadar var mı onu çok merak edıyorum destek olursanız en kısa sürede ilacı kullanmaya başlayacağım. şimdiden teşekkürler :)))

Adsız dedi ki...

merhaba bloğunu bugün keşfettim ve öncelikle teşekkür ediyorum paylaşımın için... benim roaccute ile bugün 15.günüm... Ve tıpkı sende olduğu gibi benimde dudak çatlamalarım ve yüüzmde çene ve ağız kenarlarında hafif soyulmalar var.. ama sormak istediğim bir konu sanada bu ilaç uyku yapıyormuydu? benim son 4-5 gündür ciddi uyku sorunum var yani gözlerim sürekli çok uykum varmış gibi kapanacak vaziyette... onun dışında şuan başka ciddi bi yan etki hissetmedim...

Duru dedi ki...

Size sunu soyliyim ben yillardir sivilelerimden cok cektim.. Bu ilaci hep biliyodum ama kullanmak aklimin ucundan bile gecmedi cunku ozellikle internetteki forum sitelerinde yapilan abartili yorumlar beni baya korkutmustu.Sonra ne oldu oldu artik tak etti bide bu ilaci deniyim dediim.. yaaa resmen diyorum gec kalmismm..ole abartilcak hic bir yani etkisii yook biraz yorgunluk yapiyo o kadr..bide iste ilk aylarda biraz daha artiyo sivilceler ama sokaga cikilmicak gibi degil kii ben cok takarim ole seyii alakasii yook.. 4 ay gecti biitti bile kaldi geryiye 2.30 ayim... duudak kurulugu icinde ben sureklii nemlendiiriicii kullaniyorum gercekten baya kuruyo ama nemlendiriciiyi cok SIK kullanirsanizz fazlada bisey yok yanii.. ama forum sitelerindeki arkadaslara sorarssanzz yok dudaklarinizz yariliyorr sokaga cikmayosunuz depresyon hissi vs... size tavsiyem gercekten sivilce probleminiz varsa kokten cozum dusunmeye gerek yok aylar su gibi akip gidiyooo hic bisey anlamiyosunuzzz sevgilerr:)))

canerrrr dedi ki...

Ben de 1 yı doldurmak üzereyimam ben çok korkmaya basladım yuzumde eskıden bukdar sıvılce ve kızarıklık yokken lşimdi aşırı derecede arttı bırakmayı bıle dusundum hergun aglıyorumm :S sınırden ayrıca ılacımınbıtmesıne cokaz bı sure kaldı flakt randevuda almayı unuttum vermıyolar sıra ta nisanın son haftasına akdar ben 1 ay ara verıp sonra gıdıp alsam bı etksıı olurmu eskden kuladıgımilacınyoksa bosunamı kullanmıs olurum yada doktorumla konusp tedavi olmadan 1 ay dha aynı ilacı yazdıra bılırmıyım lütfen yardımcı olun :S

ahmet dedi ki...

Merhaba,Ben roaccutane sabah 20 aksam 20 olmak üzere günde 40mg olarak kullanıyorum.Henüz Başlayalı 9 gün oldu ancak sivilcelerimde ciddi oranda artış var bu artış normal galiba ancak ne zamana kadar artacak ve ne zaman azalmaya başlayacak bunu öğrenmek istiyorum.Şimdiden teşekkürler...

merweeee dedi ki...

bu ilacın hiç bi etkisi yokkkk yalannnn bi akrabam vardı ergenlikte bu ilacı kullanmış tamam suratı hatta vücudu bebek gibi olmuş 16 yaşında kullanmaya başlamış iyileşmiş hiç bi problemi yokmuş gayet mutlu huzurlu .. tam 8 yıl sonra bakın ilaçtan 8 yıl sonra ruhsal tranvalar yaşadı ilacın beyne werdiği zarar 8 yıl sora ortaya çıktı şimdi deliden farkı yok gencecik kız sakın kullanmayın bi yerde okumuştum bu ilacı kullanan bir kadın doğum yapmış gayet sağlıklı bir bebek ama anne kanser olmuş bunun nedeni ise zamanında kullandığı bu ilaçmış bendede var sivilce doktorda bna bu ilacı verdi ama bunlardan sora ASLa kullanmam kllanan varsa hemen bıraksın!

ahmet dedi ki...

Uzman doktor gözetiminde kullanıyorum ilacı böyle etkileri olsa neden söylemesin.Benim sorum ilacı 11 gündür kullanıorum sivilcelerim arttı ne zamana kadar artacak ve ve ne zaman azalmaya başlayacak?

Suha dedi ki...

Benim yüzümde, sırtımda ve bacakalrımda bile iltihaplı olarak çıkan sivilcelerimden bu ilaç sayesinde tamamen kurtuldum. 8 ay kullandım. Yanında güneş koruycu krem, su bazlı nemlendiriciler ile sorun çıkmadan tedaviyi tamlamladık. Doktorun programı ve tedavi sürecine yön vermesi çok önemli.
Kullanabilecek olanlara tavsiye ederim. cilidi pürüzsüzleştirdi çünkü. :)

Suha dedi ki...

Birde ilacın ilk 1 ayında sivilce artımı çok normal. Ciltteki yağ oranı dengeleniyor. sorularnız olursa yanıtlayabilirim.

Adsız dedi ki...

ya ben bu ilaçta 4. ayındayım ama kusma dönemim bir bitmedi suratımda kocam ve irinli sivilceler var lekeleri saymıyorum bile bütün suratımı sarmış vaziyette geçmeyecek diye çok korkuyorum özellikle lekelerden. geçer mi bunlar suratım da hemen hemen hiç sivilce ve lekeler yokken bu kadar artması beni çok korkutuyor. doktorum da neden bu kadar uzun sürdüğüne dair açıklama da yapmıyor. bilgilendirin beni lütfen.