22 Ekim 2007 Pazartesi

Roaccutane Kullanıcılarından Yorumlar 3 - Roaccutane Takers Think 3

Roaccutane Yorumlar



1.
(locke, 10.01.2002 21:08)

türkiyede roaccutane adı altında satılmaktadır. sivilce değil akne ilacıdır, aradaki farka nüans deyip geçmeyiniz. bu ilacı hamilelerin ve "hamile kalma olasılığı bulunanların" (bu nasıl bir kümeyse artık) kullanması tehlikelidir, çocuğu allah çarpar. bu bakımdan doktor ilacı yazarken özel form imzalattırır "(ro)accutane kullandığım sürece hamile kalmayacağıma söz veririm, and içerim gerekirse" şeklinde.

şiddetli depresyon yarattığı son senelerde kesinleşmiş bir ilaçtır, misal amerikadaki son uçak kaçırıp binaya çarpma eğlencesinin faili gencin de sivilce surat (ee, akne) bir insan olup accutane kullandığı ve bu sebepten yaşadığı depresyonla intihar amaçlı böyle bir eylem yaptığı söylenmektedir.

2.(barbie, 10.01.2002 21:11)

6 ay kesintisiz kullanılmalıdır, derideki yağı alır götürür. karaciğeri yorar.

3. (soulfly, 22.05.2002 03:34 ~ 03:36)

vucuda asiri a vitamini ve bir takim kimyasal maddeler pompalayarak vucudun fazla yag uretmesini engelleyen bir ilactir. sadece dermatolog'lar tarafindan recete edilebilir. kullanimi suresince a vitamini iceren gidalarin ve alkolun tuketilmemesi ve gune$lenilmemesi$iddetle onerilir. oldukca fazla yan etkiye sahip olan bu ilaca bu ozelligi sebebiyle her zaman son ihtimalolarak bakilmalidir.

gebe kalinmasi ve kan verilmesi tehlikeli ve yasaktir. alindigi ilk haftadan itibaren vucut yagdan kistigi icin eklemlerde ve gozlerde agri, a$iri dudak kurumasi, ba$ ve goz sizlamasi, ansizin burun kanamalari gorulebilir. vucudun kaldirabilecegi en yuksek deger kilo ba$ina 120 grdir.

ilacin psikolojik yan etkileri halen tarti$ma konusudur. bir kisim ara$tirmacilarin ilac icerisinde bulunan bir maddenin insan psikolojisinde sorun yarattigini belirtirken diger kismi ise tedavi görüp cillop cilde sahip olan hastalarin buna bagli olarak geri gelmeyen kendine güven'den kaynaklandigini ifade etmektedir.

4. (gulyabani, 21.11.2002 14:40)

isotretinoin içeren bir akne ilacı, depresyondan başka, karaciğer harabiyeti ve pankreatit gibi yan etkileri de vardır; ayrıca teratojen etkisi kanıtlanmış bir ilaçtır.

5.(heloise , 22.11.2002 14:10)

ilac kullanimi esnasinda gebe kalinmamasi gereken, kan nakli yapilmasini bile yasak kilan, mukozolari deli gibi tahris eden,sivilcenin yani sira lösemi'nin bir cesidinde kullanilan bir ilac

[ALINTI]Yorumlar, Eskisozluk.Com sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

canan yıldız 52 ben 20/06/2010 ilacı bıraktım yaklaşık altı aydır kullanıyorum bu kadar abartmaya gerek yok kesinlikle bir gün dahi burnum kanamaı kan sonuçlarım hep normal geldi.beni deprosyona sokmadı sadece ve sadece dudak kuruluğu yapıyor iyikide kullanmışım suratım çok düzeldi herkese tavsiye ederim.........

Adsız dedi ki...

Candy 25, mrb, doktor 4 ay önermesine rağmen 2 ay dudak çatlamalarına dayanabildim. zaten yüzüm de tamamen temizlenmişti bıraktım. fakat 1 yıl sonra tekrarladı. şimdi yeniden başlayacağım. önerilen süreye uymanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Adsız dedi ki...

Ben kullandım. 6 ay kadar bir süre ve gerçekten çok memnun kaldım. İlk dört ay sıkıntılı bir dönem geçiyor ama sonuç güzel. O sebeple tavsiye ederim. Ben çok korkarak başlamştım ama korkacak hiç bir şey yok. Rahat olun ve öneriyorum...

ayşe dedi ki...

Ben yağlanma ve siyah nokta için gittim biraz da sivilcem var omzunda dr bana yazmak istemedi doğal olarak devlet olduğu için hem de..Ama düşük doz ve haftada 3gün yazabilirim dedi 6ay kullancam ama tekrar eskisi gibi olur dedi tam tedavi olmak istefim..bu şekilde kullanan var mı?

Adsız dedi ki...

Roaccutane 1.Hafta (günlük 40 mg)
İlk gün: Min seviyede tüm ciltte kuruluk
2.gün: Dudak çevresi beyazlaştı, dudaklarda soyulma(nemlendiri lipstick kullandım)
3.gün: Ciddi derecede bacak kasları, diz, ayak bileği, ve kol-dirsek bölgelerinde ağrı ve acı (yürüme fonksiyonunu kaybetme)
Dudak kuruluğu(nemlendirici lipstick kullandım) & cilt kuruluğu(nemlendirici krem kullandım)
* Sanki uzun zamandır spor yapılmamış ham vücuda spor yapılmış ve ertesi gün kas ağrısı olmuş gibi
4.gün: Kas ağrısı geçti, yüz bölgesinde insanlar tarafından fark edilebilir kuruluk ve parlaklık
5.gün: Kuruluk burun çevresinde kaşıntı ile birlikte devam ediyor(krem kullandım), göz kuruması da başladı ve göz çevresi kızarıklığı oldu(göz damlası kullandım)
6.gün: Neredeyse bir önceki günün aynısı, aynı rütinler tekrar edildi.
* Reglnin ilk günü ve regl öncesi 2 tane büyük sivilce çıkmıştı, onlar biraz söndü
* Burun çevresindeki kaşıntı dudak çevresinde de olmaya başladı
7.gün 'ün sonu --- (burun kanaması) genel olarak saç diplerinde kaşıntı ve saç yağlanması, yüz bölgesinde hem insanlar tarafından fark edilen hem de hissedilen kuruluk (bu sebeple daha çok su içme isteği), yüz bölgesinde bölgesel olarak kaşıntılar (göz çevresi, dudak çevresi, burun çevresi) , bel ağrısı
* Söylenenin aksine psikolojik rahatsızlık yok

Unknown dedi ki...

Herkese Merhaba
6 aylık Roaccutane tedavimin bitmesine sadece 12 gün kaldı.Roaccutane tedavisi gerçekten sivilce konusunda en etkili tedavidir.Bende birçok krem,antibiyotik..vs. kullandım fakat bunlar sadece geçici çözüm oldu yani 1-2 günlük ve roaccutane tedavisine başladım.Doktorda çok önemli tavsiye isteyenler için Türkiye Hastahanesi Metin Oğuz'u (benimde doktorum)
öneriyorum.Tedaviye başladığım ilk 15 günde mucize gibi bir etki gösterdi ve hızlı bir şekilde sivilceler sönüp yok olmaya başladı.Her ay kan tahlili oluyorsunuz ve değerler normal düzeyde devam ettiği sürece tedavi devam ediyor.Benim değerlerim hiç oynamadı ve düzenli devam ettim.Dudak kuruluğu oluyor bunun için kesinlikle hametan krem kullanın hiç bir şekilde kuruluk yaşatmıyor ve dudaklar sönüp çatlamıyor.Vücutta kurumalara karşı topicream vücut sütünü yazmıştı doktorum fakat çok fazla vücut kuruluğu yaşamadım.şimdi son 12 günümdeyim ve o büyük iltihaplî sivilcelerden eser yok deri resmen tekrar doğdu sırtımda da sivilcelerim cardı onlarda aynı şekilde deri kendini baştan yaratti resmen:)ciddi sivilce sorunu yaşayanlara iyi bir doktor ve düzenli kontrol ile kullanmalarını kendi adıma tavsiye ederim.

Unknown dedi ki...

Ben yeşil cay içiyorum.Ayni zamanda ruaccutane kullanıyorum. Bunların ikisini birlikte kullanmanin zararları var midir bilen biri yazsın lütfen