2 Ekim 2010 Cumartesi

Roaccutane Blogu

  19 ay aradan sonra tekrar Roaccutane blogumdayım :)

Roaccutane
  Sevgili Roaccutane blogu okuyucuları,19 aylık süreç içerisinde okul/sınavlar sebebiyle blogumla ilgilenemedim.Bu süre içerisinde yakınımdaki bir çok arkadaşım Roaccutane kullandı.Memnun olup sivilcelerindne kurtulanlar da var,beklediğini alamayıp ilacı bırakan arkadaşlarımda var.

  Blogumuza bu süre içerisinde bir çok yorum gelmiş,fakat belirli bir düzene oturtamadığımdan yorumları,maalesef cevap veremedim.Şu an itibariyle,elimden geldiğince, tekrar yorumlar aracılığıyla sorularınızı blogumuza yazabilirsiniz.Tecrübelerim doğrultusunda size cevap vermeye çalışacağım.Verdiğim cevapların herhangi bir tıbbi bilgiye dayanmadığını da tekrar belirteyim.Kendi Roaccutane tecrübelerim ve arkadaşlarımın tecrübeleri doğrultusunda,sorularınıza yorum yapacağım.Yazdıklarımın; Roacccutane hakkında içerdiği bilgi ve referanslar sadece bilgi içindir. Site içerisinde de muhtelif yerlerde hatırlatıldığı üzere, hiçbir şekilde kendi başına tedavi yöntemleri uygulanmamalı, mutlaka uzman doktor görüşü doğrultusunda hareket edilmelidir.Bunun ile ilgili sitemiz hiç bir sorumluluk kabul etmez.

Bu başlık altından yorum almaya devam ediyoruz :) Sağlıklı günler..

9 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba ben 6 gündür roaccutane kullanıyorum. bundan 2 ay once yurtdısındaydım ordayken hic sivilcem cıkmıyordu tek tuk belli donemlerde oluyordu. fakat turkiyeye dondukden sonra sanırım hava degişikliğinden anormal bir artıs oldu daha oncede roaccutane dusunmustum tamamen kurtulmak icin ve bu anormal artıs sonucunda doktoruma danısarak kullanmaya basladm. su an yuzumdeki sivilce artısı tum hızıyla devam ediyor ama bu roaccutane yuzunden mi bilmiyorum ucları beyaz beyaz hepsinin :S dısarı cıkmak istemiyorum. endişem eger bu roaccutane yuzunden degilse ve bir de ustune o artırırsa... :( roaccutanenın etkilerini ne zaman gormeye baslayabilecegim bana tahmini bi sure soyleyebilir misiniz? gerekirse 5 yıl kullanmaya razıyım fakat su an ki durum yuzunden dısarı cıkamaz oldum bu ne zaman duzelicek...

melisa dedi ki...

merhabalar bu blogu bulduğuma çok sevindim insanın aklına takılan çok şey oluyor tedavi sırasında:) benim 2. ayım dolmak üzere, fakat azalma olmadığı gibi çıkan sivilceler eskisinden bile büyük ve fazla:S görüntüyü geçtim yüzümde sivilcesiz bi alan kalmadığı için yüzümü yıkamak bile çok acı veriyor..bunlar normal mi acaba? doktor normal karşıladı ama şüphelerim var çünkü yaklaşık beş yıldır birçok yöntem denedim ve hiçbiri sonuç vermedi. ilaç %99 etkiliymiş ama ya %1'in içindeysem diye düşünüyorum..bir de çok kahve içiyorum acaba sivilcedeki artış alakalı olabilir mi? gerçi ilacı kullanırken artık çikolatadır kahvedir falan sivilce yapmaz sanıyodum:/ sizin görüşlerinizi merak ettim:)

S. dedi ki...

Merhaba..Nereden başlasam bilmiyorum,3-4 yıldır aknelerle savaş halindeyim.Son 2-3 aydır roaccutane ile ilgili araştırmalar yapıyorum.Başta çok istemiştim,"kesin çözüm" gibi yorumlar duydukça.Ama internette iyice bir araştırma yaptıktan sonra yan etkileri korkuttu beni.4 hafta önce doktora gittim kafamdaki soru işaretleriyle.Daha doktorun odasına girmeden vazgeçtim ilacı kullanmaktan.. :) 17 yaşındayım,ygs-lys stresi var zaten,yeterince sağlam bir sinir sistemine sahip olduğumu düşünmüyorum,kaldıramam diye korktum.4 hafta boyunca çok düşündüm ve ilacı kullanmaya karar verdim.Hala çok korkuyorum,dudak kurumalarından,eklem ağrılarından falan değil,sivilce artışından.Yüzümde sivilceden çok leke var şu an.Sivilcelerin biri geçse diğeri çıkıyor ama tüm yüzüm sivilcelerle kaplı değil..Öyle olmasından korkuyorum.Tamam artış kesin,onu da kabulleniyorum ilacı kullanmaya başlarken ama tüm yüzüm sivilceyle dolarsa psikolojimin çok fazla etkileneceğini düşünüyorum.Ama sonuç iyi olacaksa buna da katlanmaya hazırım sanırım..Yarın ailem doktordan bilgi alacak ve Salı günüde tahlilleri yaptıracağım..Blogunuzu henüz yeni keşfettim ve ilk ayı okuyabildim sadece..En kısa zamanda hepsini okumayı düşünüyorum.Ve teşekkür ediyorum,ilk ayınız cesaret verdi bana..Umarım korktuğum kadar kötü olmaz..

Adsız dedi ki...

merhaba 1 ayı aşkın bir süredir bu ilacı kullanıyorum. 20mg. ilk 15 gun 2 adet şuan ise 3 adet alıyorum.
bazı sorularım var:
bazen goz ağrım olyor. lens kullanıcısıyım. bu durumla alakalı olabilir mi?
vücudumun bazı bolgelerımde kucuk bırkac tane yara gibi kabuklar oluştu!
bunların nedemi ilaçlardan olabilir mi?

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben bu ilacı 6 ay kullandım hiç faydasını görmedim, yüzüm şu an eskisinden farksız.doktor tekrar başlayalım dedi, ama ben kararsızım.bu durumda olan birileri varsa yorumlarınızı bekliyorum...

salih dedi ki...

merhaba ben onceden aknegen kullanı-ıodum sonra buna dondum herhangı bır farkı varmı acaba *

Adsız dedi ki...

bengi
merhaba ben 1buçuk aydır bu ilacı kullanıyorum.yalnız yan etkileri aklıma geldikçe bunalıyorum. içimi rahatlatıcı bir şeyler duymayı o kadar istiyorum ki anlatamam..

Adsız dedi ki...

merhaba.Ben Selin
Öncelikle bu güzel blog için çok teşekkür ederim,Allah şifasız bırakmasın hepimizi inşallah.
Ben roaccutanne de 3.ayımdayım ve inanılmaz memnunum sonuçlardan.Sırt için geç etki gösterir derlerdi , sırtım da şimdi sadece lekeler kaldı keşke daha önce başlasaydım dyorum.Tek sorunum lazer epilasyona gidiyor olmam bacak için.Soprano diot en ileri acıtmayan lazer diyorlar ama ben de feci acı yapıyor.Son gittiğimde ağladım resmen.Gittiğim yer sınırsız ve bu cihaza 2ayda br giriliyor zaten.Lazeri bırakamam ama bu ilaca her lazerden önce 2hafta ara verip gitsem acı hisseder miyim yine? ne kdr süre sonra o hassaslık gidiyor? 2hafta ara sonra boşa mı gitmiş olur tedavim? en fazla ne kadar ara verilebilir? Blogda lazer epilasyonu konuşan kimse olmamış ama ben 2seanstr gidiyorum çok canım yansa hatta etim kalkıyormuş gibi hissetsem de.Acısını hissediyorum sadece ama kızarıklık dahi olmuyor bacağımda.Bu acıyı hissetmemek için zaten 2hafta ilaca ara verip öle gideyim diyorum lazere?

gamzee dedi ki...

mrb arkdşlar bende bu hapa başlayalı 11 gün oldu dudaklarım kurudu ama yüzümde kuruluk yok eski haliyle aynııı doktorum 5 ay kullanmamı sölediii sivilceler ne kadar zamanda çıkarr cildimde onu merak ediyorumm şimdiden teşekkürlerr gamzee