13 Mart 2009 Cuma

Roaccutane Blogu Sorular - Cevaplar

Uzun bi aradan sonra,yine sorularınıza cevap yazabilmek için buradayım :)

ben 4.aydayım. sivilce filan yok ama lekeler çok. daha kaç ay sabretmeliyim. leke giderici olarak da expigment %4 kullanıyorum. ne zaman geçecek lekelerim?


Doktorunuzun önerdiği süre ne kadar ise,(min. 6 ay veriyorlar genelde) o kadar kullanmalısınız . Sabredin,geçecektir Allah'ın izniyle :)

11 gün önce roaccutane kullanmaya başladım.Bugün de bu blogu buldum.Bu konuda böyle bir blog açmanız çok güzel olmuş.Ben de 11 günlük etkilerini yazmak istiyorum.Benim de dudaklarımda kuruluk başladı.Ancak sivilcelerim de artış var.Doktorum ilk ay sivilcelerde artış olacağını söylemişti zaten.Bunu önlemek içinde eczaneye yaptırabileceğim bir yüz maskesi yazdı bana.O maskeyi kullanıyorum.Ancak cildim hassalaştığı için normalden daha fazla kurutuyor. Bu arada cildim, oldukça hassa.Öyle ki makyaj temizleme mendillerine bile tepki gösteriyor.


İlaç kullanımı sırasında oldukça normal görüyorum bunları,kendi tenimde oldukça hassas,fakat sabır :) Yüz maskesi konusunda da yorumda bulunamayacağım,bu tür şeyleri sevmediğimden,ilaç daha çekici gelmişti bana ve kullanırken,başka maske vb. temizleme ürünlerine başvurmadım.Çok şükür şu an yüzüm tertemiz :)

ilacı kullanmaya başladığımdan beri saçımdaki kepek oranında bayağı artış oldu.Doktorunuz size, özel bir şampuan markası ya da herhangi başka bir şey önermiş miydi?


Saçınızda kepek oranı artışı oldukça normal :) Zamanla aynı deri kurumasındna dökülmeyi yüzünüzde de göreceksiniz,kremli,yağsız saçlar için olan şampuanları kullanmalısınız sanırım,yinede doktorunuza danışmadan kullanmamanızı öneririm,çünkü önceki yorumunuzda yüzünüzün hassas olduğunu söylemiştiniz,bilinçsiz şampuan kullanımıda tahriş edebilir,doktorunuza danışın :)


Ve geldik,tutarsız yoruma :)


kendin ilaci kullandin ve bi şey olmadı diye..yasaklanmış ilaci herkese ne diye öneriyorsun..her yorumunda "ben kullandım bi şe olmadı" gibi şeyler söylüyorsun..Arkadaşlar bu ilaci kullanamayın..varsın çıksın..siz sorun yapmassanız kendiliğinden geçer..aynaya 3 -4 ay bakmayın ..sonucu görün.


Terbiyemi bozmamaya çalışacağım ;

Ne mal olduğunuz belli,adsız olarak yorum bırakmışsınız,gerçekse isminizle bıraksaydınız bu yorumu.

Türkiye'de Yasaklandığına dair,bir belgeyi,tarayıp/fotosunu çekip,bloga yorum olarak göndermenizi rica ediyorum :)
Öyle bi durum var ise,bloga son mesajı koyup,bir daha ilgilenmeyeceğim.

Ama böyle bir belge gösteremezseniz de,adınızı soyadınızı adam gibi yazacaksınız,tüm net alemine sizi şerefsiz diye tanıtacağım :)

Buyurun kanıtlayın ;)

Sevgili Roaccutane blogu okuyucularımız,üstteki dengesizden dolayı yazdığım mesaj için kusura bakmayın :)
Kendisinin ne mal olduğu belli :) Sonuçta,ilaç firmasıyla bi ilişkim yok,ticari çıkarım yok.
İlacı kullandım,Rabbime çok şükür,sorun çıkmadı.Başkalarına yardımcı olmaya çalışıyorum :)