23 Ekim 2007 Salı

Roaccutane Kullanıcılarından Yorumlar 3 - Roaccutane Takers Think 3

Roaccutane Yorumlar

1.(kiraze, 26.11.2002 21:10)

gecenyil 6 ay boyunca kullandigim bu ilac, eger doktor kontrolunde her ay muntazam olarak kan tahlili yapilarak kullanilirsa yan etkileri cok hos olabiliyor soyleki 2-3 hafta icinde tam olarak etkisi vucutta hissedilmeye baslayinca yuzunuzde 1 gram yag guddesi kalmadigi icin yuz temizlemek zorunda kalmiyorsunuz hatta ve hatta 5 gun sac yikanmasada farkedilmiyor,bu durum fon cektirmeye merakli hatunlarin isine gelecektir,en kotu yani ise dudaklarin her an kurumasi ve nemlendiriciye yapisik dolasmaniz,tedavi boyunca epilasyon yada agda yapilmasi hic onerilmiyor deri cok hassas oldugu icin istenmeyen tuylerle birlikte havalaniyor,yinede tedavi sonucu muhtesem bir cilde sahip oldum.


2.(katarsis, 30.11.2002 22:48)

herkesin sakıııınn kullanma ölürsün diyee bağrınıp çağrındığı, bilende bilmeyende illede hakkında yorum yapma ihtiyacı duyduğu ilaç.

3.(scs, 21.04.2003 09:56 ~ 27.06.2003 11:39)

4,5 aydır kullanıyorum,hemen hemen bütün yan etkilerini yaşadım.hatta ilaç almak için girdiğim bir eczanede ,ben daha birşey söylemeden "roaccutane almaya mı geldiniz?"şeklinde bir dumur bile yaşadım.tecrübelerimden yararlanarak söyleyebilirim ki kullanan kişiler belleri veya eklemleri ağrıdığında şaşırmamalılar.veya burunları sürekli olarak kanayıp ,burnun içinde kabuk olup solunumu engellediğinde de önemli olan burun içini yumuşak tutmak e yaşanan ortamı nemli kılmaktır.sürekli olarak kuruyan dudakları saymıyorum..ilk haftalarda uykusuzluk da yapabilir..tabi bütün bunlar alınan doza bağlı.en güzel veya tek güzel etkisi de haftada bir kere bile yıkanılsa saçların hiç ama hiç yağlanmaması..ama şu anda cildim hayatım boyunca olmadığı gibi pürüssüz ve yumuşak..yanlız roaccutane yüzde izler veya çukur bölgeler bırakabiliyor..bunların da bir kısmı peeling ile gidebiliyor..

4.(yunus, 01.06.2003 01:25)

gunde 20 miligram alacak olmama ragmen sozlukte okuduklarimdan dolayi tirsmami saglayan ilac.tesekkürler sözlük

ha bide bi arkadasim 5 aydir gunde 40 miligram aliyor ama ne depresyon gecirdi ne bisi oldu alala :p

5.(assos, 24.06.2003 19:53)

her ne kadar doktorun gerekli gordugu gramaj alinmadan da istenen etkiyi saglayabilse de, birakilmamasi gereken ilac.. benim bu hiyarligi yapip 6 ay yerine 4.5 ay kullanmis oldugum icin 5 yil sonra tekrar kullanmak zorunda kaldigim ilac.. ayrica yan etkileri arasinda bas donmesi ve tansiyon dusuklugu de bulunan, ama her tur yan etkiye degen mucizevi ilac..

6.(darkozzy, 03.11.2003 12:36 ~ 11.11.2003 11:32)

kotu gorundugu icin pek sevilmeyen ciltteki yag olgusunun aslinda ne kadar da onemli bir sey oldugunu biz fanilere hatirlatan ilac. keza gece uyurken eliniz cilt kurulugundan duvardaki saten boyaya yapisabiliyor, bir kisim epitel hucrelerinizi duvarda birakarak elinizi ayirabiliyorsunuz.

sonuc: sagliginizin kiymetini bilin.

[ALINTI]Yorumlar, Eskisozluk.Com sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.

273 yorum:

1 – 200 / 273   Yeni›   En yeni»
Adsız dedi ki...

selam abılerım ben henuz 18 yasındayım roaccutane kullanıyorum yuzum ıgrenç durumdaydı 3 aydır kullanıyorum ter temız oldu nerdeyse ama çevremdekıler cınselıge etkısı var, erkeklıgı ölduruyor dıyorlar,bendede bır belırtı var gıbı nasıl söylenır bılmem,canımı çok sıkıyor yuzumdekılerdem kurtulmak ısterken ya seyımden olursam dıye belkı guluceksınız ama eskısı gıbı performans yok ama cıtıyım böyle bır zararı var galıba.nt te dolasmadıgım sayfa kalmdadı 1 gıdım yzı yok zararına daıl bence zararı olsada ılcın ısmı kırlenmesın dıye zaten yayımlamazlar çok korkuyorum ama ılaçlarında gerçekten çık faydası var lutfen bırınız bısey yazın ):

Adsız dedi ki...

Sivilceli yüz mü yoksa incelmiş ve daha da yaşlı görünen bir yüz mü? Evet Roacctune kullanıcılarının öncelikle bu soruyu kendilerine sormaları gerekiyor. Yok eğer incelmiş bir yüz benim için önemli değil diyorsanız ben sadece sivilcemden kurtulayım diyorsanız buyrun kullanın. Ama ben dün itibariyle bıraktım bu ilacı.Hemde bidaha kullanmamak üzere... 3ay kullandım ve çok rahatsızım. Kesinlikle sivilceli halimi tercih ediyorum. Bu ilaç yüzümü inceltti, dolgunluğunu aldı götürdü. Gözlerim yoğun bakımlar yapmama rağmen çötü. En önemlisi yaşlandırdı resmen.. Bu ilacın satışının durdurulmasını talep ediyorum..Dediklerime kulak verin. Ben kullandım siz kullanmayın. Yaşım daha genç ama cildim ince..3ay önceki güzelliğim tamamen gitti. YEtkililere sesleniyorum, derhal kaldırılmalı bu ilaç

Adsız dedi ki...

selam;

ben 30 yaşında bayanım ve bu ilacı 10 yıl önce kullandım,evet ilk etapta bende çok sevindim oo svilcelerim geçiyor dedim..ama ilaç tedavisi bittikten sonra tekrara başladılar çıkmaya ve hala çıkıyorlar..bence hiç kullanmayın yüzünüzdeki izlerle kelısınız..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ne atıp anca sagdan soldan duydugunuz yalan habaerlerle milleti korkuduyosunuz bende kullanıyorum bu ilca ve şuan 4 aya başladım ilacın bende dudak kurutmasından başka hiç bir yan etkisi yok ben şuna üzülüyorum roaccutane benim arkadaşım kardeşim gibi tedavi bittikten sonra çok üzülecem ayrılmaya sivilcelerimin yüzde 77 si geçti çok etkili bir ilaç kimseyi dinlemeyin korkunç bir ilaç olsa satışı yasaklanır sabredin yüzünüz ayna gibi olsun her keze tafsiye ederim kullanmayı roaccutaneyi çok seviyorum

Adsız dedi ki...

marina sen ne diyosun ya sanane sen kimsinde yetkililere sesleniyosun kullanmıyosan ne kötülüyon ilcı her halde tedavi bitene den k yüzünde incelme olcak deriyi tazeliyo şükredecene şikayet isyan ediyosun sizin gibi geri kafalıların yüzünden ilacı kullanmakta insanlarda korkuyo hiç korkmayın sivilceleriniz bir daha çıkmıcak roaccutane güzelliktir ilaç çok güzel kullanmıyan kullanmasın kullananlarıda rahatsız etmesin bazı geri zekalılar bilip bilmeden atıp tutuyo ilaç çok iyi 100 de 100 de geçiriyo sivilcelerinizi tafsiyem her sivilceli kullansın çok seviyorum roaccutaneyi milletin sözlerine aldanmayın tehlikeli kötü bir ilaç olsa saglık bakanlıgı zaten yasaklar bu ilaç 15 milyon kişinin sivilce sorununu halletti her kez kullansın sivilcesiz günler dilerim

Adsız dedi ki...

mustafa
25
82
selam. roccutane yi yaklaşık 1yıl önce kullandım yanılmıyosam tedavi süresi 5 aydı. ilacı kullanmadan önce kan değerelerimin hepsi normali günde 2 defa alyodum bu ilacı 3.5-4 ay kullandım. kullanırken her ay yatırdığım kantestleri baya bozulmustu. sadece dudak değil, vücudumun her yerini kurutuyodu. oldukca sağlam bir bünyem olmasına ramen eklem yerlerimde ağrılar basladı. sanki kendimi 70 yasındaki dedeler gibi hissediyordum. acayip bi durumdu.
burnumdan kanlar gelmeye basladı mesela sabah kalktığımda calısırken bazen burnum baya kanıyodu. aslan gibi adamdım ama bu ilac beni mahvetti. dediğim gibi 3.4-4 ay kullandım ve tedaviyi bıraktım. aradan onca zaman gecmesine ramen vücudumda hala ağrılar var. merak ediyorum bu ilacı hastasına yazan doktorları. hiçmi vicdanları sızlamadı.

Adsız dedi ki...

slm... Ben ROACCUTANE^ı 4 aydır kullanıyorum, ilacın bendeki yan etkileri 1.ayda bel ve eklem ağrısı oldu daha sonra bu ağrılar geçti. 2. ve 3. ayda dudak kuruması ve çatlama, deride incelme oldu. 1ay ara verdikten sonra 4.ay^a basladım ve her sabah aynada yüzüme baktıkdan sonra birde eski resimlerime bakıyorum ( ilac^a baslamadan önceki ) ve önce ROACCUTANE^ı icat edene sonrada DOKTOR^binlerce^kez dua ediyorum. Arkadaslar luften biraz sabirli olun ve tedavi suresinin kesin olarak bitmesini bekleyin

Adsız dedi ki...

Şimdi Şöyle Uzun bir metin ayzı cam okursanız sevinirim öenmli şeyler yazıcam ben bu ilacı 2 aydır kullanıyorum ve yapmadğım araştırma kalmadı dudak kurması eklem ağrıları göz kuruması burun kasnaması karaciğer etkileri gibi vs.bir çok yan etkisi var yanlız bu etkiler sadece ilacı kullandıkdan sonra ilacı kullanma dönemi 6 ay 6 ay cildde ilk 3 ay sivilceleri azdırıyor çok fazla çıkıyor sonraki 3 ayda öldürüp bitiriyor ve sonunda çok güzel bir cilde kavuuyorsunuz istisnalar hariç mesela ben 2. ayımdayım şuanda bende olan yan etkiler bel ağrısı dudak kuruluğu burun kanaması göz kuruması ve sinirli olmak ve cildde kaşıntı 2. ayım daki cildimin durumunu anlatıyım tedaviye başlamadan önceki halime göre daha fazla sivilce var ve hepsi iri sivilceler ve hespi kabuklu sivilceler bunlar ilk aylarda olucak şeyler 4. aya yada 5. yada 6. aya geçildiğinde geçiyor kişiye göre değişiyor nereye bağlıyacak bu çocuk çok merek ediyorum diyebilirsiniz benim tavsiyem tüm yan etkilerine rağmen 6 ay kaylanın ve sonudna mükkeml bir cilde kavuşun zaten ilacın kullanımı bittikden sonra vücut eski haline dönüyor kan temizleniyor ilacın etkisi vücuttan atılıyor.bu arada yukardkai yormlarda bi arkadaşın kuşu kalkmıyormuş alahdan bende öyle bir yan etki yaratmadı sen onun için başka doktora git bence senle alakalı bişrşey yok erkekleri cinsel olarak etkilemiyor ilaç bayanları etkiliyor ve etkiside hamilelik dönemi için ve onun çinde uzun uzun prospektüsünde bilgi veriliyor... herkeze ve kendime aknesiz günler diliyorum...

Adsız dedi ki...

ARKADASLAR BEN BU ILACI 2008YILINDA KIS AYLARINDA KULLANMAY BASLADIM VE 6AY BI SUREDE DEVAM ETTIM 5SENEDIR SIVILCE SORUNU CEKIYORUM KULLANDIM ILACI SINIRLILIK DEPRESYON KURUMA EKLEM AGRILARI NEYSE GECICEK DIYE KATLANDIM YASIM 23 OLMASINA RAGMEN GECMEDI KIZARIKLIK VE CUKURLAR OLUSTU AMA ONLARDA YAKINDAN BAKILMADIGI SURECE BELLI OLMUYORDU SEVINIYORDUM GECTI DIYE AMA 1SENE OLMADAN TEKRAR CIKMAYA BASLADI O KADAR CILE CEKMEME RAGMEN TEKRAR CIKACAKSA O KADAR YAN ETKILI NEDEN ALIYORUZ RESMEN INTIHARI BILE DUSUNUYORDUM SON AYLARDA COK KOTU OLMUSTUM BEN FAYDASINI GORMEDIM DEPRESYONUN ETKISINI ATMISKEN YINE CIKTI KESEINLIKLE TAVSIYE ETMIYORUM

Adsız dedi ki...

Adım Duygu 58 kiloyum. Arkadaşlar muhteşem bir ilaç bir çok yakınım kullandı ve çok güzel sonuçlarla karşılaştılarbende 20 gündür kullanıyorum. Yan etkileri biraz ağır ama katlamak zorundayız Herhangi bir sorunuz varsa cevaplayabilirim. Hepinize geçmiş olsun..

IŞIK dedi ki...

IŞIK
22
54
Merhabalar,
Aslında gördüğüm yan etkiler karşısında ne yapmalıyım bilmiyorum. İlacı bir aydır kullanıyordum. Yüzüm katman katman soyuldu dudaklarım ise defalarca deri değiştirdi. 2. ayıma geçtim ama henüz kan tahlili vermedim. Okuduğum yorumlara ek olarak ellerimde kollarımda yaraya benzer şeyler çıktı.. Sesim inanılmaz kısıldı kaşıntım çok fazla gözlerimi kaybedeceğimden korkuyorum çok kurudu son 3-4 gündür burnum kurumaya başladı ve tuhaf bi uyku problemi ve de morelsizlik... Bu kadar yan etkiye rağmen kullanmalımıyım hala bilmiyorum. Kendimi yaşlı gibi hissidiyorum. Doktorlar pek ihtiyacın yok dediler ama var olan siyah nokta ve aknelerden kurtulmak istiyorum. Siyah noktalardaki yağların dışarı çıktığını görmek mutlu ediyo beni.. Önerileinizi bekliyorum

Adsız dedi ki...

Bir ROACCUTAN MAĞDURU olarak ben de bu ilacı kullananları yada daha önce kullanmışlara bir faydam olsun niyetiyle yazıyorum:
Öncelikle çok çok mühim ve büyük bir sorununuz yoksa, yani her şeye rağmen sivilcelerimle, yağlı cildimle mutluyum diyorsanız asla-kesinlikle kullanmayınız... Gerçekten zararlı bir ilaç... Gözaltlarını yaşlandırıyor, çökertiyor, yüzünüz eriyor, siz farketmiyorsunuz belki kullanırken, fakat sonunda temiz ama çökük, yaşlı, kırışmış, iğrenç ve çirkin bir yüzünüz oluyor... Ben bilmeden kullandım... Şimdi sadece PİŞMANIM... Prospektüsünde yazmayan asıl yanetkisi budur bu ilacın... Erken yaşlılık... Kesinlikle kullanmayın ve kullandırmayın diyorum...

Adsız dedi ki...

DİKKAT, DİKKAT!!!
ROACCUTANE YAŞLANDIRIYOR...
KULLANMAYINIZ...

Adsız dedi ki...

Eğer illede kendime eziyet edeceğim, ne pahasına olursa olsun sivilcelerimden ,siyah noktalarımdan kurtulacağım ve içeceğim bu ilacı diyorsanız-ki eminim böyle düşünüyorsunuz- için... ama sonunda ağır bir bedeli ödemeyi , ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmayı, mesela kırışmak... mesela çökmek ... göze almalısınız... Bu ilaç neredeyse bir facia... Kimse, hiç bir doktor yanetkilerini tam olarak bilmiyor bence... kendinize bir iyilik yapın.. İlacı alın ve çöpe yani ait oldukları yere atın.. Biliyorum sivilce berbat bir şeydir, can sıkıcıdır, pistir... Ama geçicidir, geçer yani, .. Fakat bu lanet ilaç sizde çok kalıcı hasarlar bırakıyor arkadaşlar... Çok pişmanım ve bu satırları okuyan birine bir faydam olursa belki biraz rahatlayacağım.. Çünkü bu ilacın beni böyle yaşlandıracağı ve çirkinleştireceği asla ama asla aklımın ucundan bile geçmezdi, biri söylese gülüp geçerdim.. belki sizde çok daha başka ve kalıcı bir yanetki bırakacak... Yinede illede içeceğim diyorsanız mümkün olduğunca kısa sürece dozu alıp kurtulun derim...
Ama kendimize bu zararı vermeye hakkımız yok...İçmeyin arkadaşlar...

Adsız dedi ki...

Mrb ben Marina
1.5 sene önce buraya bi yorum yazdm. Bu ilaç cildi yaşlandırıyor
Kesinlikle kullanmayın diye.
BAs bas bağırdım ama sanırım kimse inanmadı ve bugün görüyorum ki benimle bu sorunları yaşayan kişilerin sayısı artmış. Demekki problem bizde değil ilaçta.. Başka forumlarda da defalarca okudum. Gözaltı çökmesi yanakların sarkması gibi olaylarla karşılaşanları..
KESİNLİKLE BU İLACI 2-3 YIL ÖNCE KULLANANLAR BURAYA YORUMLARINI YAZSINLAR ÇÜNKÜ BU İLACIN ETKİSİ ÇOK SONRA ORTAYA ÇIKIYOR.
Benim cildimi çok güzelleştirmişti fakat çok kısa sürdü ondan sonra aniden çökertti. Gencecik yaşımda neye uğradığımı şaşırdım. 30lu yaşların ortalarında yaşamam gerekn şeyleri daha 20li yaşlarımda yaşamaya başladım Roac belası yüzünden. Bence bu ilacı gerçekten alın ve çöpe atın ait olduğu yer orası. Ve ayriyeten Roac mağdurları biz kendimize bi başlık açsak ve orda ne yapabiliriz bundan sonra onu tartışsak ne dersiniz?

IŞIK dedi ki...

IŞIK
22
54
MERHABA,
Valla ben anlamadım herkes bir iyi bir kötü diyor. Bende o yüzden ilacı bi kullanıyorum 2 gün bırakıyorum. Düzenli kullanamıyorum. Çok agresif ve sinirli olmaya başladım. Cildim daha düzgün olsun diye ilacı kullanmaya karar vermişken yaşlandırdığını söyleyen arkadaşlar var.. Açıkcası kimseye inanamıyorum. İyi yazanlar ilacın yandaşları kötü yazanlard İmajını zedelemek için yazabilir diye düşünüyorum. Ama benim gerçekten doğru bilgilere ihtiyacım var. 2 aydır bile olmadı kullanalı. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Adsız dedi ki...

ben kullanalı 3 sene oldu , evet dedğin doğru ben beyaz tenliydim daha da beyaz tenli oldum ama bir çökme yok , cinsiyetim erkek,bu çökme genelde kızlarda oluyor iki üç sivilce yüzünden kullanırlarsa olacagı bu

Adsız dedi ki...

Beyler bayanlar bnm aknelerim ciğerden geliyo ve ırsi yani babamdan annemden fln.Arkadaşta Fazlasıyla kırmızı ucu sarı şekilde nerdeyse onlarca sivilce vardı rakutanı aldı 4-5 ay kullandı şuan cildi süper.Bende aldım ilk ayımı doldurcam yüzümdeki sivilcelerin artması gibi yanetkileri var ilk aylarda ama bu bnm moralimi bozmuyor çünkü etraftaki yüzünü bi bok sanan insanların laflarına artık alıştım.Akneleri kafamıza takmanın tek nedeni insanların itici ve acıyıcı bakışları yada dengesizce söyledikleri ben bu gerizekalıları allaha havale ediyorum ztn .d Rakutan %100 çözümdür Bunu unutmayın.Bu sorunu yaşıyan kardeşlerime allah şifa versin ilacı kullanın gerisini allaha bırakın allahın izniyle geçicektir.

Adsız dedi ki...

Ben de bu ilaci 4 sene once kullanmistim. Tedavi bittikten bir kac ay sonra tekrar cikti sivilceler. Doktor tekrar tedaviye baslanayi onerdi simdi. Yorumlari okuma ihtiyaci hissettim ve su an ŞOKTAYİM!!!!! yuzumun coktugunu ve kiristigini cok net farkediyordum ama neden boyle olduguna anlam veremiyordum. Arkadaslarin yazdiklarini okuyunca artik sebebini anladim. BİR KAC AYLİK MUTLULUK İCİN CİLDİNİZİ YAKMAYİN!!! bu ilaci kullanip kullanmamaniz beni etkilemez. Bu yazdiklarimi sadece dokunabilirse eger yardim icin paylastim. Saglikli gunler...

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar ben roaccutane kullanıyorum daha 2.ayındayım sivilcelerim hep kisliydi benm ve aşırı dercede agrı yapıyordu ve igrenç bir görüntüsü vardı ilacı kullanmaya başladıktan sonra kisler kaybolmaya başladı sadece izleri kaldı. izlerde zamanla geçecegini söyledi doktor bende herhangi bir yan etkisi olmadı sadece dudagım kurudu o da çok normal zaten bu ilaç ilk 3 ayı sivilceleri dışına veriyormuş daha sonrada kurutuyormuş yani içiniz rahat olsun... eger hep ay bu ilaç çok tehlikeli şöyle yapıyor böyle yapıyor diye korku altında kullanırsanız bütün tehlikeyi başınıza toplarsanız relax olun içinizi rahat tutun ki ilaç size rahatsızlık vermesin... UNUTMAYIN İYİ DÜŞÜNÜRSENİZ İYİ KÖTÜ DÜŞÜNÜRSENİZ KÖTÜ OLUR... ben iyi düşünüyorum ve süperimm .... sadece dudaklarımın bütün seksiligi gitti o kadar :):):):):):)

Adsız dedi ki...

Roaccutan yüzünden 20'li yaşlarda "erken yaşlılık" yaşayanlara ithafen yazıyorum:

sanırım ben, marina ve bir arkadaşımız daha dahil bu talihsiz vakaya...

özellikle benimle aynı sorunları yaşayan arkadaşlardan yorum yapmalarını isteyeceğim...

Bu erkenden yüzümüze çöken kırışıklıklar ilacı bıraktıktan sonra geçiyor mu? Ve ya kırşıklıkları -çökmeleri gidermek için hangi ürünleri kullandınız?
Gözaltı kırışıklıkları ve çökmeleriniz ilacı bırakınca düzeldimi? gibi... Buradan bilgi paylaşımında bulunursak sevinirim...

Ben kendi adıma bu yanetkilerini farketmeye başladığım an ilacı çöpe attım.. Bırakalı 4 ay olmuştur sanırım.
Ve tonla para harcayarak daha önce hiç kullanmadığım kremler-anti-aging ürünler- aldım... sürekli sürüyor, sürüyorum... Ve maalesef belirgin bir düzelme yok...
o yüzden ısrarla KULLANMAYIN DİYORUM ...

sizde durumlar nasıl acaba?

Adsız dedi ki...

Mrb canlarım Ben Maria
Ben bu ilacı bırakalı 3 sene oldu nerdeyse fakat olumsuz etkilerini geçen seneden beri yüzümde yaşamaktayım. Bu ilaç ilk 2 yıl insanı çoook güzelleştiriyor. Aslında başladıktan sonraki ilk 6 ay da yüzü biraz inceltiyo falan biraz daha ince yüzlü ve yaşlı göstertiyor ama sonrasında 1 sene sonrası kadar bi zaman geçtikten sonra insanı müthiş derecede güzelleştiriyor. Fakat 2 sene sonrası ise yüzü aniden çökertip hiç olmayacağın kadar çirkin ve yaşlı göstertiyor. Hiç unutmam düğünüm bu aptal ilacın yüzüme vermiş olduğu zararlar nedeniyle rezil oldu. Aniden gözaltlarım morardı ve çöktü. O kötü görüntüyü düzelteyim derken yanlış ilaçlarla dahada berbat ettim ve düğünde makyaj bile kapatamadı o kötü görüntüyü. Aslında birazda kuaförüm kötüydü.. Neyse atlattım ama bu ilaç bende derin bir tahribat bıraktı. SAKIN KULLANMAYIN..Ben çok pişmanım. Genç yaşımda başıma gelenlere hala inanamıyorum. Ben artık daha yaşlı görünüyorum ve yüzüm de düşmüş vaziyette. Bende çok uğraştım düzeltmeyi ama düzelmiyo. İnanın çok zor bu tahribatı yok etmek. Çaresiz bu şekilde kendime alışmaya çalışıyorum :(

Adsız dedi ki...

marina yaşını merak ettim... bende seninle aynı tam iki sene sonra gözaltlarım morardı, kırıştı ve yüzüm dahada zayıfladı ve sonuç: erken yaşlılık... Ancak benim yaptığım bazı kişisel hatalarım da vardı: mesela ben asla ve asla yüzüme krem -nemlendirici vs. sürmezdim, cildim yağlıydı çünkü.. sadece güneş kremi kullanıyordum.. ve yüzümü yine yağlı ciltli olduğum için çok sık ve sıcak suyla ve peling yaparak sürekli hergün sabah akşam yıkar ve nemlendirmezdim... tabi bu arada roaccutan kullanmaya başladım yüzüm kuruyordu ve ben yine ona yağlı cilt muamelesi yapıyordum! benim hatam bu, belki diyorum belki benim yanlış uygulamalarım da sebebiyet vermiş olabilir bu erken kırıklıklara ama göz altı çökmesi ve morarması tamamen Roaccutandan...

yani düzelmiyor mu, düzelmeyecek miyiz? Ben 28 yaşındayım bu arada... senin yaşın kaç? yaştan dolayı da kırışıyor olabilir miyiz? Ne kötü bir durum Ya rabbim...

Ey millet bakın da ders alın! Ya kullanmayın ya da çok çok bilinçli ve sağlam doktorlar tarafından bilinçli bir şekilde kullanın .. Yoksa sonuçları çok fena!!!

Adsız dedi ki...

ve bir şey daha eklemek istiyorum...

Her doktor her önüne gelen hastaya yazmasın bu lanet ilacı... Kendileri asla kullanmazlar böyle zararlı ve zehir gibi bir ilacı...
Ama iki sivilce ile giden bilinçsiz gençlere yüzlerine bile bakmadan yazıveriyorlar, bizde iyi olacaz, sivilcelerden, yağdan, kirden kurtulacağız umuduyla başımıza geleceklerden habersizce kullanıyoruz..
Ahh çok söylemişti ablam: kullanma ! diye... Doktorlara asla güven olmaz... Aklı başında insanlara güvenin daha iyi !!!

Adsız dedi ki...

yukarıya yazdıklarıma ek olarak eğer okuması nasip olursa IŞIK adlı arkadaşa bir kaç şey söylemek istiyorum... Doğru bilgilere ihtiyacı olduğunu yazmış...

Emin olasın ki arkadaşım, bu ortama google a roaccutan kullananlara ulaşmak ne gibi yanetkileri yaşamışlar benimle aynı mı durumdalar yoksa ben tek miyim diye araya araya ulaştım...
ilk önce kadınlarkulübü adlı sitede rasladım kırışıklık ve çökme belirtisi yaşayan mağdurlara, sonra burayı buldum...

Marina arkadaşın yazdıkları ile aynı şeyleri yaşamıştım.. çökme, incelme, yaşlanma ..

o Kadar kötü ve çaresiz bir durum ki, yapacak hiç bir şey yok... bir kere içmişsiniz o ilacı, yanetkileri çıkmış.. geriye dönüşü yok yani... olan olmuş... olmuşla ölmüşe çare yok derler hani onun gibi...

Yani burada kullananlara bir faydam olsun niyetiyle yazmaktayım, ara sıra girip okuyor ve kullananlara yardımcı olmak, yaşadığık kötü tecrübeleri bildirmek ve onları bilinçlendirmekten başka hiç bir amacım yok... Tabi birde benimle aynı dertleri olanlarla fikir alışverişinde bulunmak...


sonuçta silah zoruyla gelip almıyoruz elinizden ilacı... Bütün bu yazılanlara rağmen kullanıp kullanmamak yine kişisel tercihinize bağlıdır...

Ben kesinlikle Allah rızası için içeceklere yol göstermek ve boş yere vücutlarına zarar vermelerini ebgellemekten başka hiç bir amaç taşımıyorum...

Herkese geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

Canım ben 27 yaşındayım. Yaşlarımız birbirine yakın. Ben roac kullanırken nemlendirici falan sürüyordum. İçin rahat olsun o çökme sen nemlendirici kullanmadın diye değil, nemlendirici kullansaydın bile bu ilacın o kötü etkisinden kurtulamazdın bence. Çoğu kişide oluşmuş zaten çökme. Ben maalesef başedemiyorum yaşlılıkla. Erken yaşlılık çok kötü bi durum. Bundan sonra ne yapmalı bilmiyorum ama yüzüm zapzayıf ve çökük. Bu yorumları okuyupta hala bu ilacı kullanacak olanlara hayret ediyorum. Ben kullanırken de birisi ilacın yüzüne zarar verdiğini ve şimdi mezolifting yaptırıyorum diye yazmıştı ben kulak asmadım ahhhhhhhhh ahhhhhhhhhhh keşkeeeeeee dinleseydim. Bu durumlara düşmezdm erken yaşta :(

Adsız dedi ki...

Sevgili Marina...
Ben de ilk başlarda aniden oluşan bu gözaltı çökme ve kırışıklıklarımın sebeplerini arıyordum... sınav stresi mi hayat stresi mi , nemsizlik mi, yaştan mı diye.. ama baktım benden 10 yaş büyüklerde daha yeni yeni başlayan kırışıklar gibi kırışmıştı gözaltlarım ve yanları... Ve ben bu ilacı her gün de içmezdim, ara sıra bazen hergün bazen haftada bir... Ama 2 yılı buldu toplam içtiğim zaman... aniden ve sebepsiz Güzelleştiren hap aniden ve sebepsiz yaşlandırdı... sürekli ve hergün kremler kullanıyorum.. biraz düzeldi ailem geçer, düzelir diyor ilacın etkisi vücuttan gidince.. Ama bilmiyorum, çok üzgünüm... Emin değilim... ama geçmesini ve eski halime dönmeyi diliyorum o eski ve yağlı -siyah noktalı cildimi bile çok özledim... Kupkuru-kırışık- gergin ve mat bir yüzüm var artık...

Adsız dedi ki...

ve bu bloğu yayınlayan çok hayırlı ve iyi bir iş yapmış, ben o kişiye buradan TEŞEKKÜR etmek istiyorum...

Yüzde ve gözlerde çökme, kırışma, yani yaşlanma belirtileri olan arkadaşlar buraya yorumlarını yazarlarsa çok sevinirim... Bundan sonra neler yapabiliriz, tabi hapsız,ilaçsız, ameliyatsız.. beslenme ve doğal yollardan bahsdiyorum.. Bunu konuşalım...

Bu konuda bu platformdan bana yazmak isteyen arkadaşlar ben Erva...

Adsız dedi ki...

slm
bende kullandım ve yaklaşık 7 8 ay önce tedavim bitti ve cok memnunum ilerde ne olur bilmiyorum ama yıllar önce abimde kullandı bu ilaçı ve o da cok memnun hiç bi yaşlılık belirtisi fln yok bu ilaçla ilgili birçok yan etki okudum bir çok yerde araştırdım ve ilk defa yaşlılık belirtisi die bi etkisii oldugunu burda okudum ne derece doğru bilmiyorum tabi şunu da unutmamak lazım herkesin cildi aynı deildir ve herkeste aynı etkiyi yapmaz...

Adsız dedi ki...

tüm yorumlarını okudum arkadaşlar .bana da buğün doktor roaccutane denilen meşhur ilacı verdi.daha önce ağır bir ilaç olduğunu duymuştum ama daha betermiş.sizlere birşey sormak istiyorum .ğittiğiniz doktorların




anlaşmalı yada size önerdiği cilt bakımı(pürüzsüz bircilt lekesiz sivilce izlerini yok eden kısacası kimyasal 500.000tlye mal olacak bir seans yani)merkezinede yönlerdirdilermi?herhalde bu ilacı kullanıp ğüzelleşicez.sivilcesiz oluca ama belli bir zaman sonra yine aynı doktora veya başka bir cildiye veya dermatolağa ğidip mecburen yüksek meblağalarla yaşlı ğörünen ğençciltlerimizi düzeltmeye uğraşacaz yok arkadaş .allah razı olsun tüm yorum yapan arkadaşlardan.iyiki almamışım . yaş32nilüfer

Adsız dedi ki...

aynen öyle Nilüfer kardeşim...
Önce yüzümüz sivilcesiz ve mükemmel ötesi ışıl ışıl yani anormal derecede güzelleşecek.. ki öyle oldu... sonra da başlasın yanetkileri... kırış... çök... yaşlan... kremlere tonla para ver... her an cildine endeksli yaşa... İçmeyelim ve içirmeyelim arkadaşlar... pişmanlık denilen şey baya zor çünkü... erva,28 yaşında ve yaşlı bir cilde sahip :(

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bu ilacı kesinlikle kullanmayın vücutta çok ağır tahribat yapıyor ve en önemlisi intihara kadar götüren bir depresyona sokuyor.Şu an bir akrabam bu ilacın yan etkilerinden dolayı ruh hastalıkları hastanesinde psikolojik tedavi görüyor.Sanırım bu ilaç sinirlerde çok ciddi tahribat yapıyor insan Kendi kendine hayeller görüyor kuruntulara kapılıyor ve işin en tehlikeli yanı kişi bunun farkında değil.Ayrıca ağlama krizlerileri geliyor.en yakın akraba ve arkadaşlardan dahi korkma, iştahsızlık aşırı kilo kaybı ve vücudun yağ dengesinin bozulması, dudaklarda aşırı derecede çatlama ve daha sayamadığım nice yan etkiler ve işin en kötü yanı ise psikiyatrın dediğine göre insanın eski ruh haline dönmesinin uzun bir zaman alacağını söylemesi ve bunun garantisinin de olmaması.Ve bu ilacı yazan ve kullandıranın akademik kariyere sahip bir doktor.Onun için doktorların ünvanlarına aldanmayın bir kısmı ilaç sanayinin çakalları olur ,ilaçların yan etkilerinden fazla bahsetmezler hatta test etme gereğini dahi duymazlar.Dikkat edin bu ilacın yan etkilerini gidermek için de ayrıca başka ilac kullandirıyorlar ve sürekli daha çok ilac satıyorlar nun için her doktorun sözüne inanıpda kendinizi riske atmayın değmez.Allahtan dileğim bu tip doktorlarında yine kendileri gibi paragöz doktorların eline düşmesi ve insanlara kullandırdıkları ilaçlardan kullanmaları ve bu ilaçların bir değil bütün yan etkilerini yaşayarak bu acıları tatmalarıdır.Sağlıcakla kalın -paragöz doktorlar hariç -

Adsız dedi ki...

Yasal bir şeyler yapılamaz mı peki arkadaşlar?!

Bu ilacın yanetkilerinden zarar görmüş bütün herkese sesleniyorum...

Yasal bir şeyler yapamaz mıyız, sesimizi bir şekilde duyuramaz mıyız? Allah aşkına insan sağlığı bu kadar ucuz mu, önemsiz mi?
Ben Ankara'da ikamet etmekteyim... Erva..
cevaplarınızı ve önerileri bekliyorum...

Adsız dedi ki...

ben 15 yaşındayım ve 15 gündür kullanıyorum birkaç arkadaşım kullanmış ve şu an ciltleri o kadar güzelki bnde onları görünce başladım bu tedaviye ama burda cildin erken çökmesi gözaltında oluşan sorunlar erken yaşlılık falan bunları okuyunca biraz korkmaya başladım ve doktor böyle bişe söylemedi kafamda birsürü soru işareti oluştu lütfn biri yardm etsin

Adsız dedi ki...

Doktorlar genelde bir şey söylemezler... Burada önemli olan bu ilacın bir "güzellik hapı" olmadığının farkına varılması... Bu ilaç ancak ve ancak cildi akneden,iltihaptan perişan olmuş yani gerçekten çok sorunlu ve hasta bir cilt için mazur görülebilir ancak...

Bu hatayı bende yaptım... Kullananların ciltleri pırıl pırıl ve tertemiz göründüğü için bu ilaca bir güzellik hapı muamelesi yaptım... Cildimdeki tek olay biraz yağlı olmasıydı...
Doktor yüzüme bile bakmadan bana da verdi bu tehlikeli ilacı...

Gereksiz yere kullandığım için, cildim çöktü, kırıştı velhasıl... bir sürü kötü v eolumsuz yanetkiler bıraktı...

Cildim güzelleşecek diye içmeyin arkadaşlar...

Bu bi ilaç, güzellik hapı değil ve son derece zararlı ve yanetkileri çokçok kuvvetli bi ilaç...

Her önüne gelene yazıyor artık doktorlar , ama işte sizi uyaran biri var!

Ben acı bir tecrübe ile yaşadım bu yanetkileri ve farkettiğim an ilacı çöpe attım.. Çok geç oldu, artık yapılacak bişey yok... ama buradan kullananları uyarıyor ve insanlık görevimi yerine getiriyorum... Bu da içimi bir nebze olsun rahatlatıyor...

Eğer cesaretinizi toplayabilirseniz gidin ve doktorunuza şu soruyu sorun:
"Evladınıza da yazar mıydınız bu ilacı bu kadar kolay ve tereddütsüz"???

Adsız dedi ki...

ayrıca şunu da eklemeliyim: "Güzellik hapı diye bir şey yok" Olamaz...

Haptan gelen güzellik ancak bu kadar olur"...

Bir süre güzelleşir sonra bir ömür boyu ceremesini çekersiniz...

İlaçlardan, tabletlerden, haplardan vs. vs. Uzak durun... Çok büyük bir kısmı ticari kaygılar ile piyasaya sunulmuş ve size hiç acımazlar.. Paranızı almak için türlü yalanlar, süslü laflar, abartılı ve gerçek dışı vaatler...

En başta kendime söylüyorum bunu: "Uyanalım artık!"

Adsız dedi ki...

bende bu ilacı doktor tavsiyesinden aldım ama ailemden ters düştüm onlar kullanma kendi kendine geçer diyorlar ben ise sivilcelerimden nefret ediyorum bir an önce geçmesini istiyorum herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım iki yol arasında kaldım

Adsız dedi ki...

ben bu ilacı daha önce iki kere kullandım şimdi üçüncüyü kullanıyorum çünkü onlar yarım kalmıştı ve bir işe yaramadı.hiç bir insan eminim üçüncüye maruz kalmamıştır ama çok şükür ne çökme oldu ne kırışıklık bence bu bünyeden bünyeye değişiyor tek yan etkisi dudak kuruması.arada sırada gereksiz yere ağlıyorum ama geçecek biliyorum.10senedir kurtulamadığım sivilcelerimden kurutlacağım.şu an bir buçuk ay oldu ve çok güzel ilerliyor tedavim.lütfen kimse kimseyi korkutmasın her bünyede farklı oluyor yan etkileri.

Adsız dedi ki...

bizler birer yetişkiniz... herkes kendi kararını verir.. benim amacım kimseyi korkutmak değil.. sadece bilgilendirmek... bu ilaç bende bu etkileri bıraktı arkadaşım; gözaltlarım erkenden kırıştı, yüzüm zayıfladı ve eridi, cildim çok çok hassaslaştı ve yaşlandı...

ben başıma geleni yazmak ve kullananları uyarmak zorundayım.. çünkü çok ama çok pişmanım bu ilacı kullandığıma.. ve birileri bu ilacı kullannmakta tereddütlüyse onu vazgeçirmek en büyük kazancımdır... yoksa çocuk değiliz ki, korkalım, korkulu masal da değil anlattıklarım...
sağlık ve sağ duyu ile...

Adsız dedi ki...

Selam,
Blogdaki yorumlari okudumda ozellikle ilacin aleyhinde olanlara sasirdim. arkadaslar eger doktorunuz iyiyse ve ilac hakkinda her turlu bilgiyi size veriyorsa ve ilacin dozunu vucudunuzun kaldiracagi olcude ayarliyorlarsa cok sorun yasamiyorsunuz. Ben 5. ayimdayim bir ay daha kullanacagim ve cok memnunum. Ama ilaca baslarken cok onyargim vardi. Neler neler anlatmislardi bana hic kullanmak istememistim. Ama dr. kiloma gore gunde 30 mg.la basladi yan etkilerden hicbirini yasamadim. burnum dudaklarim bile kurumadi. sonra 40 yapti yan etkilerden bazilarini yasadim. dudak ve burun kurulugu icin bazi urunler verdi ne burnum kanadi ne dudagim soyuldu. ve cildimde su anda cok iyi durumda. kisacasi dr. dan ilacla ilgili tum bilgileri vermesini isteyin ve kan testlerinizide her ay yaptirin mutlaka. ve yan etkileri azaltacak urunleride kullanin. Umarim sizde en kisa zamanda kurtulursunuz sivilcelerinizden

Adsız dedi ki...

ilaçdan memnun olanlara:

" Yanetkileri ilacı kullanırken değil, kullandıktan 1, 2 yıl sonra başgösteriyor zaten... "

Bu arada, dudaklarda kuruma, yanaklarda kızarıklık falan gibi basit ve tolere edilebilir yanetkilerinden bahsetmiyorum...

göz altlarında kırışma, çökme, deride incelme yani yaşlanma, genç yaşta yaşlanma diyorum ... Bilmem anlatabiliyor muyum ?!

Kaldı ki basit bir ağrı kesicinin, içilen fazla bitkisel çayların bile tonlarca yanetkisi olabiliyorsa bu ilaca sütten çıkmış akkaşık muamelesi göstermek de neyin nesi? Her türlü ilaç fayda-zarar yüzdesi hesaplanarak içilir ve iddia ediyorum bu ilacın zararı yararından çok daha fazladır... cilde kurutan her şey aynı zamanda cildi yaşlandırır, ister bayan olun, ister bay...

Adsız dedi ki...

4 yıl oldu kullanalı bu ilacı 32 yaşımda kullandım cildim suan harika var olan kırışıklarım bile cildimin soyulmasıyla kayboldu.hala aynaya bakmaktan kendimi alamıyorum.kişilere göre ve ilaç kulanılırken yapılan yanlışlara göre değişir etkileri.ilaç kullanılırken çok bol su içmek gerekiyo ve bu tedavi için üretilen nemlendiricilerden kullanmak gerekiyor ayrıca haftada 3 gün kolejen içeren bi nemlendirici kullanmak gerekiyor.kendi cehaletinizi ve yanlışlarınızın faturasını ilaca kesmeyin.bu ilaca çok ihtiyacı olan gençler var onların gözlerini korkutmayın vijdanlı olun biraz arkadaşlar

Adsız dedi ki...

aynaya bakmaktan kendini alamayan arkadaşa:

"bence siz ilacı üreten firmanın pazarlamacıları gibi davranmayı bırakın da, neden 4 yıl sonra hala bu siteye girip ilaçla ilgili görüşleri merak ettiğinizden bahsedin?!

bi sorununuz yoksa neden buradasınız, yorumları neden okuma ihtiyacı hissediyorsunuz?, yoksa sakladığınız bişey mi var?

yada neyse boşverin siz aynaya bakmaya ve kendinize doyamamaya devam edin, bu, herkes için daha yararlı olacaktır kanaatımca...

ayrıca bunuda ilk sizden duydum, doktorlarımız yanında bi güneş koruma bir de bepanthene krem verirler .. bu da bilinçli doktorsa tabii..

yok kalojenli krem kullanacak mışız, yok bilmem ne ? burası türkiye, fransa değil... burda insanlar kalojenli kremin ne olduğunu bilmez bilmek zorunda da değil, peynir ekmek gibi bişey miki bu kalojen dediğiniz şey herkes bunu bilip de alsın..

Adsız dedi ki...

ysr

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bu bi paylasım sıtesı ve ben yasadıklarımı paylasmak ıstıyorum aksini düşünen arkadaslr yourm yapmayabılırler. yeni baslıyck yada merak eden arkadaslr ıcın yazıyorum.

ben roaccutane ı 4 bucuk aydır kullanıyorum ılaca baslamadann once cildimde cok buyuk sıvılceler cıkmıyordu fakat kucuk kucuk ve bazı bölgelerde sureklı aynı noktalarda cıkıyordu. bu işin çözümünün bu ılacta olduğunu öğrendım ve doktora gıttım doktor kan testlerımı yaptı ve ılac kullanımımı baslatıı

ılacın cok fazla yan etkisi var gercekten bunlar kesınlkle göz ardı edılemez . ben şiddetlı depresif sinirli haller , bel ve sırt ağrıları , kansızlık gb problemler yasadım. bunun dısında tabıı yuzumde meydana gelen sıkıntılar oldu . ınanılmaz bır cılt ve dudak kuruluğu onun yanı sıra 3. ay ıcerısınde cok buyuk sıvılceler ve derı tahrıbatı yasadım. bı sure resmen aynalara küstüm . fakat suan 4 bucuk ay bıttı ve cildim kuru fakat sıvılceler tamamen bıttı suanda izlerı var onlrda gecmeye basladı . ewet göz etrafı ve dudak cevresı kırısıklıklara sebep oluyor fakat bunlar yoğun nemlerndırıcılerle ve kendı kendımıze yaptıımız masajlarla gıderıleblnr. kımse korkmasın yanı elbette bazı arkadaslr cok ağır yan etkıler yasayabılır buna bısey dıyemem fakat ben 21 yasında bı bayanım oncelıkle bunu denemek ıstedım. teknolojının ve tıbbın bu kdr ılerledıı bır yuzyılda kmse faydalanabıleceklerınden kacmasın . ınanıyorum kı 2 ay sonra tamamen yuzumm duzelıcek ve aylardır cektıım sıkıntnn sonucu tertemz pürüzsüz bır yuz olucak

Adsız dedi ki...

bir de arkadaslr ben smdı usttekı yorumları daha dıkkatle okudum. ben bu ılacı kullanırke cok zayıfladım yuzumde kuculdu buna bağlı gözaltı çökmesı oldu göz cevresı ve dudak etrafı cızgılerı basladı ama ben her aksam yatmadan once yoğun nemlendırıcı ıle masaj yapıyorum nem dengesını kurmaya ve kan dolasımını hızlandırmaya calısıyrm. tedavı surecınde cok ıyı bakmamz lazm cıldımıze sureklı nemlendrmemz lazm . ve sebze ve meyvelerden yardım almalyz ben sureklı bal zeytınyağı yumurta akı fln suruyrm beslesın dıe. yada mesela salatanın kabuğunu yuzumde bekletıyorum ılacı kullanıyo olmama rağmen nem dengesı yerıne gelmeye basladı masajla beraber de kırısıklıklr gıdıyo yavas yavas . umaırm bnde 1-2 sene snra erken yaslanmayla karsı karsıya kalmam ...

Adsız dedi ki...

Mrb ben Marina..
Şunu rica ediyorum şuan bu ilacı kullanmakta olanlar buraya YAZMASIN. Çünkü kesinlikle kullanıldığı esnada çıkmıyor etkisi. Kullanımı bittikten 1-2 sene sonra ortaya çıkıyor. O yüzden yok ben 3 aydır kullanıyorum, yok ben 4 aydır kullanıyorum şöyle böyle demeyin. Bizler burda bişeyi iddia ediyosak bişeyleri sizlerden daha iyi bildiğimiz için (çünkü yaşadık) söylüyoruz. Sizler (yani yeni başlamış olanlar veya hala kullananlar) daha o süreci YAŞAMADINIZ. O yüzden burda gereksiz yere ahkam kesmeyin. Tecrüblerimize dayanarak konuşalım. Ben tecrübe ettim ve tavsiye etmiyorum. Kırışıklık konusuna gelince bazılarımz kırışıklık evt oluyor demiş ama nemlendirmeyle yumurta maskeleriyle iyi nemlendirirseniz korkmayın demiş ama bu riski almaya değer mi? Zaten yaşlanma sürecindeyiz neden extra olarak bu riskide alayım? Benm derdim bana yeter kardeşim bide yok ilacın kurutucu etkisiymiş, yok kırışıklıkmış bunlarla mı uğraşacam Allah aşkına?

Adsız dedi ki...

kusura bakma ama cilt bakımı denılen sey ınsanın her dönemınde yapması gereken sey . yok şu yok bu dıye konusamazsn ayrıca burada doğal takvıyeler konusunda bılgısı olan varmı dıe soran olms . senın yuzunde boyle bı etkı yaratms olablr ama tam aksıne kullanıp hıc boyle bı etkıyle karsılasmams olup 30 yasında tas gb yuzu olan tanıdıklarm vr. uyarın guzel ama bukdr sert eleştrmene gerek yk. ayrıca bu ılac evet bılıncsız verılıyor doktorlar tarafından ama aynı zamanda dunyacan benımsenms bı ılac . sdce ıntıhar gırısımlerınden dolayı amerıkada yasaklanms bı ılac. duzgn kullanıldıında sorun olmuyor. sana tavsıyem bır dene bakalm senın su maskeyms bu maskeyms dıe konustuuun maskelerı. faydasını görceksn... ınsanları bılgılenırırken de tartısırkende nazıcane fıkırlerınızı belırtırsenz sewnrm cnku burası bı paylasım sıtesı.

Adsız dedi ki...

Cilt bakımı ayrı kırışıklıklarla savaşmak ayrı bişey. Elbette hepimiz cildimize bakım yapıyoruz. Ama senin bahsettiğin kırışıklıklarla başetmek meselesi tuhaf. Neden ben erken yaşta sırf sivilcelerden kurtulmak için bu ilacı kullanıpta daha büyük sorun olan KIRIŞIKLIKLARLA yada YÜZ ÇÖKMESİYLE karşı karşıya kalayım?Ben bu sorunları zaten ileride yaşıycam bi şekilde ama neden bu süreci hızlandırayım? Allah insanlara akıl vermiş kullansınlar diye.. Umarım herkes aklını kullanır ve neyin önemli neyin önemsiz olduğuna karar verip ona göre hareket ederler. Sivilcelerle bu ilaç haricinde başka yöntemlerle de başedilir. Ama yüz çökmesiyle yada kırışıklıklarla cerrahi yöntem (estetik) dışında başka hiç bişey fayda vermez. Günümüzdeki en önde gelen kozmetik firmalarıyla ilgili yapılan araştırmalarda kremlerin insan cildine etkisinin %10 gibi çok minimum olduğu görülmüştür. Yani en önde gelen markalar (loreal, estee lauder v.s) bile insanın yüzünü gençleştirmez. Gençleştirse, sıkılaştırsa bile bi süre sonra etkisi gider ve dahada kötü sarkmalara sebep olur!!!

Adsız dedi ki...

budur ,işte budur!

sivilcelerini dert edenler...
siz asıl derdi, yüzünüz -gözünüz kırışıp, çöktüğünde anlayacaksınız... ki bu duruma biz düştük siz düşmeyin... diyorum ...nokta

Adsız dedi ki...

yorumlarda haklı olsalarda konusma tarzlarına cok güldm:D kullanmasaydnz ozmn kardeşim:D 1-2 sıvılceye neysede yuzu sivilceden görunmeyen ınsnlr vr asıl onn ıcın bu ılac . bunu soylyn barı:D baska seylerı karıstrmayın :D

markaların kremlerını kullanmayın buarada:D onlr oldukca tehlıkleı aynı zamanda cnku kımyasal ıcerıyorlar. artık bıtkılere dönus yapıo dunya körmusunuzzzzzzz kullanın su bıtkılerı. ben ddaha 17 olsadyım cildimde leke sıvılce hcbsy olmazdı ınsanlar bılıncsız. eğer kullanmaya yenı baslıycak ark lr vrsa yuzunuzdekı 3-5 sıvılce ıcın doktora gtmeyn doğal seyler kullanın. bu ılac yuzu kistli ağrılı ıltıhaplı sıvılcesı olanlr ıcınn!

Adsız dedi ki...

yukarıdaki yorumu yazan arkadaşım, sırıtmalarından, dil uzatmalarından yazdıkların gözükmüyor..
Çok gülmüşsün... sorabilir miyim komik olan ne?

Fıkra falan mı anlattı biri ben yokken? Yoksa sinirleriniz laçka da her ne okusanız gülme krizine mi giriyorsunuz?

Sayıkladığın her şeyi biz çoktaaaan yazdık arkadaşım...
Gülme krizinden kısılan gözlerinle yazılanları iyi okuyamamışsın, tekrar baştan okumanı tavsiye ederim, tek tek!

Adsız dedi ki...

Gülüpduran arkadaş gülünecek biri varsa o da sensin. Bizim üslubumuzu eleştirmişsin ki biz burda saygı sınırlarını hiç aşmamışken sen bize "körmüsünüzz" gibi sokak diliyle konuşmuşsun.Ayıp. Saygıya davet ediyorum. Bu konuyu da uzatmak istemiyorum. Ben diyeceğimi dedm. Sen de git bu ilacı kullan ondan sonrada gözüne krem sür kırışıklıklar için. Bekle hemen geçer.

Adsız dedi ki...

rocc

Adsız dedi ki...

Arkadaslar ben suan 2.5 ayındayım. son 1 hafta 3 4 tane sivilce çıktı. yalnız benim en büyük sorunum sivilce izleri ve kızarıklık. yüzüm bu aralar devamlı kızarık ve izler belirginleşti. ne yapmam gerekiyor arkadaslar yardım edin ..

Adsız dedi ki...

ben ilk ayımı yeni bitrecegim henüz bi yan etkisi yok ama ilerde nasıl olur bir bilgimde yok eger yorumlara bakarsak doktora gidip çok net bir bilgi almak istiyorum etkileri ne olur ona görede bırakıp bırakmayacagımı belirleyecegim ve 17 yaşındayım bana bi bilgi verin :(

Adsız dedi ki...

BEN ROACCTUNE BELASINI 3 SENE ÖNCE KULLANDIM ARKADAŞLAR. VE ŞUAN O KADAR PİŞMANIM Kİ İNTERNETTE ARAŞTIRMA YAPMADAN KULLANDIĞIMA. SSK DAKİ DOKTOR BENİ UYRMADAN YAN ETKİLERİNDEN BAHSETMEDEN KAĞIT İMZALATIP BANA BU İLACI VERDİ 6-7 AY KULLANDIM. SONUÇ BERBAT...YÜÜZMDEKİ SİVİLCELER VE YAĞLANMA GİTTİ EVET AMA ÇUKURLAR KALDI DAHA SONRADAN PEELİNGE FALANDA GİTTİM AMA Bİ İŞE YARAMADI. ŞUAN KULLANAN YA DA KULLANACAK OLANLARA TAVSİYEM SAKIN AMA SAKIN VARSIN SURATINIZ SİVİLCELİ OLSUN GENEDE KULLANMAYIN. ALLAH BELALARINI VERSİN O DOKTORLARIN KOLLARIMDAKİ AĞRI HİÇ GEÇMEDİ DEPRESYON OLUŞTU EN ÖNEMLİSİ GÖZLERİM BOZULDU VE AŞIRI TÜYLENME OLDU BU İLACI KULLANMADAN ÖNCE BU BELİRTİLERİN HİÇBİRİ YOKTU. ŞİMDİ HER ÖNÜME GELENE SÖYLÜYORUM SAKIN KULLANMAYIN BEN HATALIYIM HİÇ BİR ARAŞTIRMA YAPMADAN ALDIĞIM İÇİN AMA BENİ UYARANDA OLMADI DOĞRUSU.ÇOK PİŞMANIM ÇOK ZATEN O SİVİLCELER Bİ SÜRE SONRA GEÇİYOR İLACA FALAN GEREK YOK SADECE YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN BİDE HAVA DEĞİŞİMİ DE BAYAĞI ETKİLİ OLUYOR KÖYE FALAN GİDİNCE İNSANIN CİLDİ DEĞİŞİYOR.

melis dedi ki...

melis 18 77 ben de yeni kullanmaya başladımyüzde gerçekten yaşlanmaya sebeb oluyor mu

Adsız dedi ki...

son derece saçma konuşmalar ...

ben bu ilacın türkçe çevrilme reçetesini okudun bir sağlık sitesinde,bu ilacın tamamen akneleri geçirme olasılığı %62,tekrarlama olasılığı yüzde 25 lerde geri kalan olasılıkta kalıcı hasar bırakmada bu hasar vücud içeride olduğu için yüze yansımış olabilir helede kızlar çok hassas olduğu için birde ciddi akneleri olmayanlar kullandıysa yüzde düşme olmuş olabilir.ama çok ciddi aknesi olan yani yağlanması aşırı olanlar kullanabilir tekrarlarsada bilemem orasını . ben 4 . senemdeyim ve %62 lik kısımda olduğuma inanıyorum saygılar benden... sağlıklı günler allah şifa versin

Adsız dedi ki...

bu ilaç izleri geçirir mi benim daha çok izleri var kırmızı gibi

Erdem dedi ki...

Eveeet ilacı 10 ay falan kullandım.2yıl geçti.Kullanmaya 16 yaşında başladım.VEEE YAN ETKİLERİ !!! geçen 2 boyunca arkadaşlardan uzaklaşma,halsizlik uykunun yetmemesi,Hastalıklara dirençsizlik!!,bedenimin genç ruhuma uygunsuzluğu ,yani nane molla zayıf korkak bir insan.Erdemm sana ne oldu böyle neden böylesin.Sen neden hiç konuşmuyosun Erdem çok değişti Erdem öldü .Aslan gibi çocuktu yazık oldu !!!talihsiz erdem

Adsız dedi ki...

Erdem
18
60 kg
Eveet ben de tecrübeli arkadaşlardanım.2yıl oldu kullanalı.Evet iyi bir cilde sahip oldum.Ama neye yarar!Şimdi unutmak istediğim şeyleri yazıyorum!Vücut direncimi düşürdü hastalıklara karşı direncimi düşürdü,sinirlerimi alt üst etti.Bedenim Genç ruhumun isteklerine cevapsız kaldı.Yani nane molla dediğiniz insan figürü,korkak ,arkadaşlardan uzaklaşma!!Erdem sana ne oldu böyle Erdem çok değişti Erdem neden hiç konuşmuyosun Erdem öldü.
Erdem Aslan gibi çocuktu....

Adsız dedi ki...

Psikolojik ve biyolojik yan etkileri gerçekten çok ağır bir ilçtır bu.Kimseye önermiyorum.

Adsız dedi ki...

Kısa süreli yan etkilerini konuşmayalım(dudak kuruluğu gibi).Uzun süreli yan etkileri zamanla kendiliğinden azalır ve biter mi(ne kadar zaman)?ya da bu uzun süreli etkileri nasıl ekarte edebiliriz bundan sonra.

Selin dedi ki...

Ben ilacı kullanmaya başlayalı yaklaşık 20 gün oldu. 18 yaşındayım ama sivilcelerimi çok kafama takıyordum. Ben kafaya taktıkça da onlar artıyordu. Kremler kullandım fakat hiçbiri istediğim sonucu vermedi.En son çare olarak bu ilacı kullanmaya başladım.Kullanmayı düşünenlere söylüyorum,eğer yüzünüzde CİDDİ bir problem varsa küçük takıntılarınızı göz ardı edin ve ilacı kullanmayın.Çünkü yaşlılık vs bunları geçin ama karaciğerinizden resmen vazgeçiyorsunuz bu ilacı kullanmaya başlayarak.Ayrıca kemik ağrıları ve durup dururken ağlama ya da küçük şeylere aniden sinirlenme durumları da cabası. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim 20 gündür kullanıyorum ama gerçekten sivilcelerim azaldı. Mutluyum aynaya bakarken. Sadece dudaklarım hafif kurudu ve çenemde kuruluklar oldu. Krem taşıyorum yanımda sürekli.Ve ben yazın kullandığım için 50 faktör güneş kremi sürmeden dışarı çıkmamaya özen gösteriyorum. Cildinizin kıymetini bilin,yediğiniz içtiğiniz şeylere de dikkat edin. Suç cildinizde değil sizde de olabilir.

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar,adım Didem,33 yaşındayım ve yaklaşık 7 aydır bu ilacı kullanıyorum.Öncelikle buraya yazmaktaki amacım bu ilaca başlıyacak arkadaşların herhangi bir tereddüt yaşamamaları için.Bazı arkadaşlar ilacın yüzde çökme vs.gibi yan etkileri olduğunu bazıları ise bu ilacı kullanmakta olanların ilacın yan etkileri hakkında görüş belirtmemelerini istemiş.Neymiş yan etkiler 1-2 sene sonra ortaya çıkıyormuş.Benim tedavim her nekadar şu an devam etse de ablam bu ilacı 10 sene önce kullandı ve hiçbir yan etkisi(görünen)olmadı.Yüzünde hiçbir şekilde çökme olmadı,evlendi çocuğu bile oldu.Bu ilacı kullanmaya yeni başlayan ve kullanmakta tereddüt eden arkadaşlara tek tavsiyem"BU İLACI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KULLANABİLİRSİNİZ"
Ben de kullanmaya başlamadan önce kafamda bi sürü soru işareti vardı,çevremdeki insanlar bu ilacın bi çok yan etkileri olduğunu ve bu yan etkilerin çok ciddi boyutlarda olduğunu söyleyerek gereksiz yere endişelenmemi sağladılar.Hatta ilacın yan etkileri için internetteki bilgi paylaşımlrını okurken inanın dehşete düştüm.Yüzüm çok kötüydü,sivilceler yayılıyordu ve müthiş bi ağrı çekiyordum.Bütün bu söylenenlere ve okuduklarıma inat bu ilacı kullanmaya karar verdim.Hatta hatta ilacı ilk gün içtiğimde okuduklarımın ve duyduklarımın etkisiyle öleceğimi bile düşünmüştüm.Fakat gördüm ki ne söylenenler ne de buralarda okunan kötü etkilerin hiçbiri bende yok,ablamda da olmadı az önce belirttiğim gibi.Çok mutluyum,tedavimim bitmesine 1,5 ay kaldı.60 kilo olduğum için 15 kutu bitirmem gerektiğini söyledi doktorum.Ve ben şu an hiç olmadığım kadar mutluyum.Kullanmak isteyen arkadaşlar:Kesinlikle ilacı kullanmaktan çekinmeyin.Zaten doktorunuz gerekli olan tahlilleri yapacaktır.Bunun dışında söylenenler yalandır demiyorum,istisnai durumlar yaşıyanlar tabiki olacaktır.Allah herkese şifalar versin...

Adsız dedi ki...

YA arkadaşlar bakın cilt bi yere kadar aslında yeni bi ilaç yani ilerleyen zamanlrdaki bi 20 yıl mesela sonuçlarını kinse bilmiyo
1 KARACİĞERİ MAHVEDİYO
2 BÖBREĞİ MAHVEDİYO
3 PSİKOLOJİYİ MAHVEDİYO
4 KISIRLIĞA NEDEN OLABİLİR
5 EVET ERKEN YAŞLANDIRIR
bi insanın yüzünü nerdeyse yarım santim soyuyo peki insan yüzü kaç senede yarım santim soyulur? işte sizi o kadar yaşlandırır. yağlandırmayı yok ediyo vücut için yağ demek herşey demek ya saçmalamayın lütfen APTAL olursunuz ben den demesi gidin bi cilt merkezine bari ne olacaksa etkisi az olur

Adsız dedi ki...

bende 2 ay oldu kullanıyorum ama korktum yorumları okuyunca,bıraksammı diye düşünüyorum,oysa ne umutlarla başlamıştım yüzüm çok düzgün olucak diye. lütfen yardmcı olun..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar mantıklı olun eğer doktor o ilacı kullanmanızı öneriyorsa bir bildiği vardır düşünün kaç sene tıp okumuş o dalda uzmanlaşmış bir insanımı yoksa nette tanımadığınız kim olduğunu bilmediğiniz bu insanlarımı mantıklı olun

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ben de yeni başladım Roaccutane tedavisine biraz araştırma yapmak istedim şimdi içmekle içmemek arasında gidip geliyorum 25 yaşındayım ama hem yüz hemde sırt ve omuz bölgemde akne problemi yaşıyorum birazda şiddetli ama yeni bi şey okudum onu paylamak istedim cildinde yaşlanma ve çökme olan arkadaşlar bunlardan bahsediliyo fakat bunlarında tedavisinin gerekli olduğu yazıyo öğrenmek istediğim doktorunuz size bu durumda herhangi bi tedavi uyguladımı

Adsız dedi ki...

4. senemdeyim ve yorumları okudum ve türk insanlarında var hep bu çok site gezdim ve inanın bir tane erkek görmedim yüzüm çöktü yaşlandım diyen.şimdi bu kızları ne yapmalı ? sizi tanıyorum kusura bakmayın iki tane sivilceyi sorun eden kızlar kullanırsa böyle olur o ilaç gerçekten çok ağır ve benim sırtımda göğsümde bile vardı iltahap gibiydi kontrollerimi hep yaptım yoksa doktor vermezdi ve vurguluyorum uzman olmayan yazamaz bu ilacı.siz o küçük beyninizle kim bilir ilacı kullanırken neler yaptınız neler kullandınız heleki ciddi birşeyiniz yoktur orasını biliyorum kız damarı sonuçta...Allah sizi ıslah etsin başkaların gözünü korkutmayın ben halimden menunum.35 yaşında ablam var onun vesilesi ile kullandım ve kendisi 10 sene oldu galiba şimdi pullanmada gitmiş son konuştuğumda dahada güzelleşmiş çünkü bu ilaç tam tamına 5 yada 6 senede tam oturtuyor yüzü yerine.ben beyaz tenliydim dahada açıldı tenim ama 4 sene sonra en son 6 senede daha da oturcak yüzüm.sadece zaman ve sabır.Cahilliğin LÜZUMU YOK.AYRICA BU İLAÇ AMERİKADA YASAK FALAN DEĞİL ARAŞTIRIN KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE GELMEYİN BURAYA KAÇ MİLYON İNSAN KULLANIYOR BU İLACI HATTA OLUMLU OLDUGU İÇİN ZORATANİN BİLE ÇIKTI.

murat dedi ki...

Bu ilacı ilk kullanımımdan sonra 2. kez 4 ay kadar kullandım.O zaman çökme yoktu bir anda oldu.Ben 21 yaşındayım bu ilac bende de çökme yaptı.Özellikle yanakların düşmesi ile buldog yüz adı verilen yüz görüntüsü yanında, gözlerde içeri çökmeler oldu çirkin ve olduğumdan yaşlı yüzüm oldu.İlacı kullanırken hızlı kilo kabı yaşadım ilaçla birlikte yaşadığım bu kilo kaybından yüzümün çöktüğünü düşünüyorum.Düzetmek için ne yapılacağınıda bilmiyorum şimdi sadece kilo almaya çalışıyorum tek umudum o yanaklarım belki dolgunlaşır o zaman yoksa estetikten başka çare yoktur.

Adsız dedi ki...

selam ben Nisan. 27 yaşındayım.Okuduğum yorumları ve yaş sınırlarını gördükçe gülüyorum.Daha 15-16 veya 21-23 yaşında iken neden bu ilacı kullanıyorsunuz anlamadım.O yaşlarda ergenlik sivilcesi zaten olur ve yaşa göre geçer. Bu ilaç en son çare ve belli bi yaştan sonra kullanılmalıdır.
Ben sivilcelerimle olan serüvenimi anlatayım. Yorum ve uygulama size kalmış. Bende 18 yaşımda sivilceler yüzünden doktora gittiğimde "acelen ne bu hap için" dedi doktor ve kremler verdi. işe yaramadılar ve geçsin istiyordum. Her sene doktora gidip rakutanı yaz dememe rağmen yazmadı. 25 yaşında tekrar gittim ve tamam yazayım dedi test yapıldı ve karaciğerimde kist çıktı ve yine yazılmadı. kremlere geri döndüm ama işe yaramadı. çünkü karaciğerinde sorun olan insanda sivilce hep olurmuş. bizde önce karaciğeri iyileştirdik. şimdi 27 yaşındayım ve hapa kavuştum 3. ayındayım ve cildim düzeldi şimdiden ve tüm yanetkileri yaşıyorum. doktorumla sürekli irtibat halindeyim. doktoruma kızıyordum daha önce niye yazmadı diye. benimki düzelirken kardeşimi de götüreyim bari dedim oda alsın hapı. daha 21 yaşında doktor kesinlikle bu yaşta kullanmasın dedi ve ona önermedi. ona başka kremler verdi ve onda o kremler yaradı.yani herkes hemen bu hapa yönelmesin. İllaki hemen bu hapı kullanmak zorunda değilsiniz.İlaç herkeste aynı etkiyi gösterecek diye bi kural yok. bu ilacı kullanırken zaten yanında başka kremlerde veriliyor. onları mutlaka kullanmanız gerek.
özellikle 15,16, daha ergenlikleri bitmemişler kesinlikle uğraşmayın sivilcelerinizle.

Adsız dedi ki...

19 yaşındayım 1 buçuk sene önce günde 30 mg 1 ay kullandım şimdi aynaya bakamıorm yüzüm çöktü yaşlandım. http://www.doktorsitesi.com/soru/plastik-rekonstruktif-ve-estetik-cerrahi/diger/hocam-1-ay-bocunca-gunluk-30-mg--roaccutane-adli-ilaci-kullandim-bu-ilacin-kolaj/794615

Adsız dedi ki...

doktoruma sordum bana yanakların çökmedi çocuksu hatların kayboldu demişti ama bakıormda herkezde aynı sorunlar.arkadaşların yazdıkları şikayetleri birebir yaşadım.bu ilaç yüzünden intihar edenler olmuş diye okumuştum tabi gülüp geçtim şimdi düşünüormda eder arkadaş eder.aynaya baktıında burundan aşağıya inen çizgilerin çıktını gören,göz altlarının çöktünü morardını gören,yanaklarının çötünü gören insan intihar eder.en azından ben aynaya yumruk atıp bileğimi parçalamakla kurtuldum.pskolojim altüst oldu yapabilicem hiçbişey yok çaresizim.eskiden aynaya baktıımda zevk alırdım kendimden çevremdekilerinde dikkatini çekerdim.şimdi herşey bitti

sultan dedi ki...

merhaba, ben 30 yaşındayım. roaccutaneyle tanışmam 16 yaşında oldu 8 ay kullandım sonuç harikaydı.2 yıl sonra tekrarladı bidaha bşladım.4 ay sonuç gene iyi sonra tekrar sonra tekrar.... enson kullandığımda 1 yıl kullandım. ve hep doktor kontrolünde kullandım. snuç kellik. saç dökülmesini kesinlikle önleyemiyorum artık dökülecek saçta kalmadı :(

Adsız dedi ki...

yaş22, kadın

Özellikle cinsiyetimi belirttim çünkü yorumlardan anladığım kadarıyla "çökme, kırışıklık" daha çok kadınlarda oluyor. Eklem ağrılarım ilacı kullanmadan öncede bazen oluyordu. İlacı kullanmaya başlayalı bir ay olacak 1 buçuk kutu bitirdim(20 mg,günde 2 adet). Elmacık kemiklerimde iri ve izi kalan, alnım ve çenemde ufak ama çok sık sivilceler vardı önceki tedavilerimde haricen sürülen ilaçlar kullanmıştım ama işe yaramadı ve bıraktım. Bir tanıdığımın doktorunu önermesiyle İstanbul'da alanında iyi ve özel bir hastaneye gittim. Yaptırdığım tahliller normaldi ve ilaca başladım. Saç derimde kuruluk, yüzümde birden değil ama ara sıra çıkan sivilceler oldu. Bir de ilaçtan mı bilemediğim en çok sol elimde "terme"olduğundan şüphelendiğim cilt kuruluğundan olan bir oluşum farkettim ve bir anda oldu. Sivilce gibi görünüyor ancak elimde :S Mutlaka doktor kontrolünde ve her ay düzenli tahlillerle tedaviye devam edilmeli ancak şuna inanıyorum tedavi bittikten sonrada düzenli tahlil ve muayenelerle yan etkileri takip edilebilir ve en azından 2 sene, 6 ayda bir kontrole gidilebilir. Herkesde farklı etkilerin olduğu şüphesiz ancak bir şey olmaz diye de kullanayım diye bir risk almak gerekli mi bilemiyorum(hala korkuyorum ve tereddütlüyüm). İlacı kullanmadan önce fazlaca yan etkisi olduğunu biliyordum ancak doktoruma güvenmeyi seçtim. 3 senedir sivilce problemiyle uğraştığımdan "artık yeter" seviyesine gelmiştim. Belki de biz kadınlar abartıyoruzdur, sivilcelerimiz o kadar da çirkin değildir, yüzümüzü belki de biraz fazla takıyoruz diye öyle yaşlı geliyordur gözümüze. Bilemiyorum...İhtimaller denizi.

İlacı kullanmış ve tedavinin üzerinden 2-3 sene geçmiş bayanlara sesleniyorum: Yorumlarınızı yazın lütfen! Sadece ciltle ilgili de değil, karaciğer problemi yaşayan var mıdır, kadınlarda kemik erimesi sıklıkla görülür eklem ağrılarıyla ilişkili olarak bu hastalığı tetikler mi,hamile kalmada güçlük çeken ve ilacın yan etkilerinin bunlar olabileceğine inanan (tabiiki tahliller neticesinde) bayanlar düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bende kullandım ve kırışıklık çökme... doktora gittim ve doktor bana karaciğerin yorulmuş olmalı bundan kaynaklanıyor dedi göz altında çökme alın kırışıklıkları bazen çok moralim bozuluyo o kadar kötü oluyorum ki intihar edenlere hak veriorum ama ne yaparsak yapalım yararıyok eski güzelliğim yok ama uzun zamandır(1 ay gibi) okula gitmemiştim arkadaşlarım yüzüne nur inmiş güzelleşmişsin dediler belki de iyi oluyo ve sadece bu karaciğerin yorulmasımdan geliyo dua ediyorum ben buna dayanamam ALLAHIM diyorum iyi bi kul olmasamda... umarım yardım eder aranızda bu ilacı 1 sene ara verip sorunu biten var mı arkadaşlar...???

ensar dedi ki...

arkadaşlar bende kullandım ve kırışıklık çökme... doktora gittim ve doktor bana karaciğerin yorulmuş olmalı bundan kaynaklanıyor dedi göz altında çökme alın kırışıklıkları bazen çok moralim bozuluyo o kadar kötü oluyorum ki intihar edenlere hak veriorum ama ne yaparsak yapalım yararıyok eski güzelliğim yok ama uzun zamandır(1 ay gibi) okula gitmemiştim arkadaşlarım yüzüne nur inmiş güzelleşmişsin dediler belki de iyi oluyo ve sadece bu karaciğerin yorulmasımdan geliyo dua ediyorum ben buna dayanamam ALLAHIM diyorum iyi bi kul olmasamda... umarım yardım eder aranızda bu ilacı 1 sene ara verip sorunu biten var mı arkadaşlar...???

ensar dedi ki...

haziran 18 de bıraktım 18 gün kullandım..

ensar dedi ki...

aranızda 1 sene kullanıptan kasıt: göz altı çökmesi kırışıklık gibi sorunları olup 1 sene önce bırakan ve sorunu devam eden var mı çünkü karaciğer kendini 4 yada 52 hafta içerisinde yeniliomuş tek ümidim bu...

Adsız dedi ki...

arkadaşım bu ilacı kullanırken karaciğer testi yapmadımı doktor sana her ay ? eğer düşüş görseydi keserdi ilacı sen oram çöktü buram çöktü diyorsun ben 4 sene bitcek allaha şükür

Adsız dedi ki...

ve şuan yorumları okudum allah sizin iyiliğinizi versin.Türk milleti değil mi işte bırakın bu damarı...benim ilacı bitireli 4 sene oldu hemen hemen 6 ay kullandım ve doktor eşliğinde...sürekli karacigerime bakıyordu.bittince tedavi hala aynıyım.kellikten bahseden bilmem yüz çizgilerinden bahseden kişilere diyorum :D yav siz nasıl insansınız adam 30 yaşındayım saç kalmadı diyor :D birisi yüz çizgilerim oluştu diyor allah aşkına hep bebek olarak mı kalacan dünyada,eee benimde çizgilerim var hatta 4 senem bitti yaşıtlarımdan daha küçük gösteriyorum.geçenlerde de kan testi yaptırdım sadece hepatit aşısı olmam lazımmış allaha şükür birşeyim yok.he imkan olursa karacigerime tekrar baktırıcam.bu laç ağır bir ilaç öyle ha diye kullanılmaz ben kızları tanıyorum 2 3 sivilce cıkar biri derki aaa roac diye birşey var hemen geçirir diye oda kullanır öyle yayılır yalan mı ? benim sırtımda gögsümdede vardı ağır akne geçirdim hadi ben kullanılırımda sen niye kullanıyon.tekrar edenler için birşey diyemeyecem tecrübem yok o konuda..ama insanların canını sıkmayın...bir de tam çökme olmadı diyen var sanki kara kalemle yüzünü çizmiş :D allahım ya

Adsız dedi ki...

kimsenin kalbini kırmak istemem Allah herkesin yardımcısı olsun,dikkat edin kendinize ama diğer insanlarıda üzmeyin paranoyak yapmayın

ensar dedi ki...

sen ne diyon yarram yaşayan bilir gerizekalı beni beddua etmek zorunda bırakma 20 yaşındayım diyorum ve 40 yaşında olan adamlardaki kırışılıktan bahsediyorum inanabiliyomusun buna ben yardım etmek istiyorum benim durumuma düşmesinler diye hala o kalın kafana sokamadın mı 18 gün kullandım karacğer testine baktırmadın mı diyo bide haftalık mı yaptıracam karaciğer testini aq sana bişey olmadı ama senin gibilere olmalıydı bu

Adsız dedi ki...

lan velet..18 gün kullanmışsın biz kullanıpta bir kaç sene sonraki insanlarla konuşuyoruz.senin gibi cahil bebeler anca bu yorumları yapar küfür müfür, sonra git asıl ekran başında amk ergeni seni,işte böyle adamlar oldukça insanlar paranoya olur.git ilacınımı kullanıyon napıyosan yap insanların kafasını bulaştırma,son derece karaciğerle ilgilidir,gidersin test yaptırırsın bu kadar basit oturduğun yerden elin pipinde yorum yapma insanlara,beddua etmeye devam et sen zaten nedeni de ortada niye böyle adam oldugun

Adsız dedi ki...

ben kullanalı 4 sene oldu beyinsiz herif senden de iyi bildigim kesin,yaşayan bilir diyorsun daha 18 gün kullanmışsın,zaten ettiğin laflardan da adam olmadıgın belli,sana cevap yazmam bile ama işte diğer insanlardan için yani umrumda değilsin

ensar dedi ki...

bi siktir git aq. senin bi bok bildiğin yok aynanın kafrşısında hıçkıra hıçkıra ağladığımı bi ben bilirim şanslıymışsın ki yan etkilerini sende göstermemiş ilaç başkalarının yaşadığı şeylerle alay etme. yok kalemle çizmişler mişmiş falan. herkes mi uyduruyor bi en baştan bak yorumlara herkes mi paronoyak http://www.doktorsitesi.com/soru/plastik-rekonstruktif-ve-estetik-cerrahi/diger/hocam-1-ay-bocunca-gunluk-30-mg--roaccutane-adli-ilaci-kullandim-bu-ilacin-kolaj/794615 bi bak bakalım şuna bu adamda mı şizofren

ensar dedi ki...

dur daha çok yardımcı olayım ankaralı arkadaşım e mail= gery-casparov@hotmail.com şifre =35717088324 burdan profilime girip öğrenebilirsin

Adsız dedi ki...

ben alay etmiyorum.sana doktor kullanmadan önce kan testi istemedi mi özellikle karaciğer olanını?????????????????????

Adsız dedi ki...

eğer yoksa karaciğerine baktırman lazım,karaciğerinde sorun olabilir büyük ihtimal.roaccutane zarar vermiş olabilir karaciğerine,karaciğerin kendini yenilerse düzelebilirsin belki bilmiyorum.eğer sana doktor ilacı test yapmadan vermişse yada sen kullanmışsan böyle olmuştur.yoksa karaciğerine zarar vercekse doktor neden versin.belkide herkeste oluyor ama sende fazla olmuş olabilir,iacın etkisinden yani vucudun 4-6 senede anca geliyor kendine ben tekrar yaptırcam ama ondan önce normal yaptırdım hepatit b yakalanma riskim varmış o da karaciğerle ilgili şimdi hem test yaptırcam karaciğer tekrar hemde aşı vuruncam

ENSAR dedi ki...

VALLA NORMAL Bİ KAN TESTİ YAPTIRDI SONRA BAŞINDAN SAVDI GÜVENMİYORUM ARTIK HİÇBİRİNE HATTA O KADAR DEDİM KIRIŞIKLIK YAPIOMUŞ YAŞLANDRIYOMUŞ BU İLAÇ DİYE NEYMİŞ TE HEPSİ UYDURMAYMIŞ AL AQ İM İNGİLİZLER YAPMIŞ YA KİMSE ARAŞTIRMAZ ONLAR NE YAPTIYSA DOĞRUDUR AQ MUN MEMLEKETİ

Adsız dedi ki...

32 YAŞINDAYIM GÜNDE 60 MG ALIYORUM..2A AYINDAYIM DUDAK KURUMASI DIŞINDA HİÇBİR YAN ETKİSİNİ GÖRMEDİM..1.AY TEST SONUCUDA GAYET İYİ ÇIKTI. ANLATILANLAR GİBİ 2.HAFTA DA SİVİLCE ARTIŞI DA OLMADI..KULLANMAYA BAŞLADIĞIM GÜNDEN BU YANA BİR TANE YENİ AKNE ÇIKMADI..DERMATOLOĞUM BUGÜNE KADAR 5000 HASTA TAKİP ETMİŞ. O BU SÖYLENENLERİN HEPSİ DEDİKODU DEMİŞTİ HAKLIYMIŞ..CİLDİM İNANILMAZ İYİ DURUMDA KEYFİMDE YERİNDE..CEPİMDE DUDAK STİĞİYLE GEZMEK DIŞINDA BİR SIKINTIM YOK...BURDAKİ YORUMLARI OKUYANLAR KEMOTERAPİYE BAŞLAYACAĞIM ZANNEDER ALDANMAYIN ARKADAŞLAR GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KULLANIN, BU YAŞIMA KADAR DENEMEDİĞİM ŞEY KALMAMIŞTI 20 Lİ YAŞLARIMDA NEDEN ÖNERMEDİLER BU İLACI DİYE DERMETOLOGLARA KÜFREDİYORUM..ALDIĞIM DOZA DİKKAT 60 MG. BANA BİR ŞEY OLMADIYSA VARIN SİZ DÜŞÜNÜN..RAHAT OLUN ROACCUTANE VE HEKİMİNİZE GÜVENİN

Adsız dedi ki...

mrb arkadaşlar.yaşım 22.dün doktor bana da roaccutane verdi.hiç bir cilt ilacına tepki vermediğim için bu ilaç son çare olarak verildi.aslında fazla sivilcem yok.ama sürekli kapatıcı kullanmaktan sıkıldım.bu ilacın ciddi yan etkileri olduğunu biliyorum.çok araştırdım.doktorlar rahat bir şekilde veriyorlar.ama ben kullanmak istemiyorm.ve kullanmayacağım sanırım.

Adsız dedi ki...

ben 1 ay olcak roacutane kullanalı doktorlar zaten kan tahlili yapıolar ve yan etkilerini söylüyorlar.. ilaç b u sonuçta herkeze yarıcak diye bir kural yok sayfanın yarısı şikayetci bazıları ise gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz diyor öyle abuk subuk düzensz kullananlar ilaç tedavisine başlayacak olanlarıda korkutmayın. unutmayınki kendi kendinizi kandırırsınız . her ilacın bir yan etkisi vardır ve herkeze yarıyacak diye bir şeyde yoktur o yüzde aklınızı kurcalamayın .. dudakları kurutuyor evet ama sebamed dudak için kremi var onu kullandığınız zaman okadar götü olmuyor. o yüzden bilinçsiz kullanan arkadaşlar insanların aklını kurcalamayın. 30 yaşına gelmişler yaşlandırıyor yazıolar illaki yaşlancaksın hep genç kalmıyacaksın ya ! o yüzden doktor kontrolu altında güvenle kullanabilirsinz arkadaşlar ..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ben bu ilacı 4 aydan beri kullanıyorum 2 defa kan tahlili de yaptırdım çıkan oranlarda fazla bir değişim olmadı. bu ilaçtan korkmayın A vitamini içeren sebze ve meyvelerden az miktarda tüketilmesi gerekiyor ve günde 2 litreden fazla su tüketmeniz gerekiyor bunlara dikkat ederseniz hiçbir problemle karşılaşmayacaksınız aksine cildiniz pırıl pırıl parlayacak yanetkileri de var tabi bunların başında sinir ,eklem ağrısı,halsizlik uyku yapıyo gözkuruluğu için de suni göz damlası kullanabilirsiniz

Adsız dedi ki...

36 yaşımdayım.İlacı kullanalı 6 sene oldu düzenli bir şekilde kullandım heray kan testlerimi yaptırdım.Kullanım esnasında dudak burun kuruluğu yaşadım bunları kremlerle giderdim sivilclerim tamamen geçti.yaşlılık morluk yada çökme yaşamadım.şuan yaşadığım tek yan etki bacaklarımda ve kollarımda kuruluk buda çok rahatsızlık vermiyor kremlerle gideriyorum.bence kişiye göre değişkenlik gösteriyor ilaç şuan tek bir sivilce bile çıkmıyor cildimde

imkansız yok dedi ki...

arkadaşlar bende roaccutane kurbanıyım bu ilacı kullandım şimdi çok pişmanım ama bunu yenebiliriz yenmeliyiz birlik olursak eğer bilgilerimizi birleştirirsek hem psikolojik olarak birbirimize destek oluruz eğer tam olarak nereye etki ediyo mesela: yaşlanırken cildin altındaki yağ azalır ve bu ilaçta bunu hızlandırıyo veya bazı yağ enzimlerini yok ediyo bu ilaç! ve daha birçok şeyi sizinle paylaşmak istiyorum ama çalışırsak hep beraber eğer herkes birleşirse inanıyorum ki yeneriz bunu yenmeliyiz ben bir ömür böyle yaşayamam! eski halime dönmek eskisi gibi yaşamak istiyorum ve bunu yapan doktorlar da bizler gibi insan doktor olmamıza gerek yok ben bunun bir hastalık olduğunu ve yenilebilir bir hastalık olduğunu düşünüyorum eğer benim gibi düşünüyorsanız beni lütfen buradan bulun... http://www.facebook.com/profile.php?id=100003684576944

Adsız dedi ki...

arkadaşlar meraba ben erkan kaynarca cilt doktoruyum.reacutane adlı ilaç yüzünden yüz çökmesi göz altı kayması gibi yan etki yaşayan arkadaşların şu bilgileri paylaşmasını rica ediyorum doktor arkadaşlarımla bi araştırmaya girmek istiyoruz: şuanki yaşınız.kaç sene önce kullandığınız.cinsiyetiniz

Adsız dedi ki...

23
49
Herkese merhaba...Ben 3.cü ayımın sonlarındayım...İlk 1 ay aşırı şekilde uykuya eğilim ve yaklaşık 3-4 kez burun kanaması yaşadım.2.ci ayda sivilcelerle samimiyetimizi bayağı ilerletmiştik...Benim sivilcelerim ilacı kullanmadan önce sert,içi dolu ve acıtan cinstendi.'.ci ayda biraz daha kötüleşerek daha da çıktı.Şuan 3.cü aydayım ve tek tük çıkıyorlar.Adet dönemine yakın zamanda oluyor bu durum.Dudak sorunu tam gaz devam tabi.Bakalım ilerleyen aylarda neler olacak....

imkanszyok dedi ki...

çok teşekkür ederim çok sağ olun sonunda sesimizi duyan birisi oldu ben 18 gün kullandım 20 yaşındayım ve etkisini hemen gösterdi bende ve 11 ay 2 gündür düzeleceği günü bekliyorum 1 sene ye yakın oldu kullanalı. fazla dozdan olduğunu düşünüyorum 40 mg göz altı çökmesi göz altı morarması kırışıklıklar yanak sarkması yüzde hastaymışsın gibi matlık bunların hepsi yaşlılık belirtileri doktor bey bir şekilde yılların yavaş yavaş götüreceği cilt altındaki yağı birden götürüyo ama bazılarında etkisini hemen göstermiyo yalancı bir gençlik görülüyo ve 1 sene sonra 7 ay karaciğerin a vitaminini atamamasından kaynaklaNIYO BENCE yaşlanıyo insanlar ve psikoloji altüst oluyo bence bu yüzden intihar düşünülüyo. bir sürü doktor gezdim ve hiçbirinin umrunda olmadı onlara göre; hepimiz bir olduk, anlaştık, buraya aynı şeyleri yazdık uydurduk yabancı forumlarda bundan yakınan bir sürü insanlar var sizin gibi doktorlar varya sizler çok yaşayınn belki hiç düzelemiyeceğim ama diğer insanları uyarın hiç olmassa umarım bulursunuz çaremizi kurtarın benim gibi insanları bu durumdan...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar meraba ben erkan kaynarca.yanak çökmesi göz altı kayması yaşlanma gibi etkiler yaşayan arkadaşların sorununun ne olduğu ortaya çıktı arkadaşlar.bu şikayetleri yaşayan kişiler 20-22 yaş arası kişilerde oluşmakta.öncelikle 17 18 yaşlarında herkezin cildi gözle görülür bir parlaklığa ve sadeliğe sahip olur.20 li yaşlara gelindiğinde yüzdeki çocuksu hatlar kaybolur cilt sıkılığını kaybetmeye başlar.bu ilacın yaşlanma yarattığını söyleyen arkadaşlar tam bu döneme denk geldikleri için bu etkileri gördüklerini zannetmekte.son olarak önerim kilo almanız.sorunlarınızın gittiğini göreceksiniz

imkanszyok dedi ki...

erkan bey teşekkür ederim ilginiz için bunu neye dayanarak söylüyorsunuz mantıklı bi açıklaması yok mu yani kırışıklar kilo alinca gidicek mi yada göz altı çöküklüğü 26-27 da kullanan insanlardada aynı sorun var ilacın kullanılmasından sonra kırışıklılar... ve 21 yaşında da oluyo. bende mesela..siz daha iyi bilirsiniz ama bence bu ilaç yağ enzimlerini yok ediyo bi daha geri gelmemesine neden oluyo kullanan insanların sivilceleri bir daha olmuyo sivilceler olmuyosa yok olan yağ enzimi de geri gelir mi..?

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bende bu ilacı 2 aya yakın kullanıyorum eklem ağrıları burun kanaması dudak ve cilt kuruluğu ama bu etkiler normal sanırım yalnız cildi bir süre sonra iyileştirdiği ve bir 2 yıl sonra cildi kırıştırdığı v.s duymak çok üzüyor beni bu ilaca devam etmeliyim sizce bu konu beni çok rahatsız etti...

Adsız dedi ki...

ünsal kardeşimm kullanma bizim gibi şifa ararsın sonra yaşlı olmaktansa sivilceli olmak daha iyi bu ilaç karaciğeri bitiriyo

İHSAN dedi ki...

rkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim. İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var.intihara neden oluyo,cilt yaşlanıyo,psikoloji berbat oluyo kendini sevenler kullanmasın derim ben burdaki yorumları okuyunca vazgeçtim bitanesi söylese güler geçerim ama hepsi mi yalan söylüyo bunda ne karları olabilir ki kullanmayın kullandırtmayın

mert dedi ki...

roaccutane bilinenlerden çok bilinmeyen yan etkileri var kimse bu insanların intihara neden kalkıştığını bilmiyo ve bu yüzden sana belge imzalattırıyorlar doktoruda şikayet etmemen için kendilerini sağlama alıyorlar hiçbir dava falan açamıyosun estetik uzmanları kollejjen tabakayı bozduğunu söylüyo biraz araştırırsanız doktorsitesin de bulacaksınız kullanmayın KULLANDIRTMAYIN türkiyedeki doktorlar çok bilinçsizce veriyo bu ilacı!

imkanszyok dedi ki...

rouccutane kullanmaya başladıktan sonra ilk bir ay her şey yolundaydı sonra pullanma başladı doktorum normal dedi devam ettim daha sonra ellerimde ve yüzümde çok fazla olmak üzere sivilce oluştu buda normalmiş devam ettim daha sonra cildim lastik gibi ve acı hissini kaybetti çıkan sivilceler duruyor dışarı çıkamıyorum doktorum geçecek diyor fakat 6 ay bitti hala geçecek cildimin altıda ufak ufak sert yovarlaklar oluştu cildim lastik gibi olduğu için dışarı çıkmıyorlar fakat doktorum yine normal diyor bence değil ne yapmalıyım nereye başvurmalıyım yalvarıyorum yardım edin bu arada 38 yaşındayım ve günde 20 lik olmak üzere 2 tane rouccutane alıyordum cevabınızı bekliyorum
ARKADAŞLAR BUNU SALİHA UKAN DİYE BİRİ YAZMIŞ BENDEDE AYNI SORUN VAR Ehlers Danlos Syndrome NU Bİ İNCELEYİN KOLLOJYENİ AZALTIYO VE CİLT UZUYO http://www.youtube.com/watch?v=f46SpiboAew&feature=related VE BİRİ ŞUNU TERCÜME ETSİN LÜTFENN BU ADAMDA BU SORUN DOĞUŞTAN VAR VE BU KIZDA DA http://www.youtube.com/watch?v=cg9cU6kf884 LÜTFEN BİRAZ YARDIMCI OLUN

İMKANSZYOK dedi ki...

BİZİM DOKTORLARIMIZDA TUHAF.. DOKTOR ARKADAŞLARINDAN DUYUYORLAR HAA BU DOĞRUDUR BU O ZAMANi! HİÇ BİR ARAŞTIRMA YAPMADAN İNTERNETTEN BİR İKİ KİŞİ GÖRMÜŞTÜR 20 YAŞINDA YADA Bİ KAÇ HASTASI OLMUŞTUR BİRAZ BAKK BAKALIM KENDİN YAHU SENİN İÇİNDE FAYDALI OLUCAK BU. BÜYÜK HASTANELERE YADA BÜYÜK ÜLKELERDE DOKTORLUK YAPMAK İSTEMİYO MUSUN ?? KIRIŞIKLIKTAN BAHSEDİYORUM ADAM KİLO AL DİYO ...

Adsız dedi ki...

Bu yan etkilerini görüyorum yorumlarıda okuyorum gerçekten 3 ay oldu kullanmayı bıraksam mı acaba?

Adsız dedi ki...

Ben Roaccutanenı 6. Ayındayim 7 ay kullanacam ve ilacın çok tehlikeli ve okuyan arkadaslarimada onermiyecegim bir ilaç birsürü zararı var fakat sadece 1 tane faydası var ben en başta bilseydim kullanmazdım ilaç bir yerin yaralandiginda daha fazla kan dışarı attırıyor ve yara çok geç iglesiyor lens kullandığım için ya lensi birakacaktim ya da ilacı ben ikisinide bırakmadım gözümde iltihaplanma yaptı yazıları okurken hep birbirine karışıyor bazen kansız bıraktığı yerler uyusuyor beliniz hafif birşey bile kaldirsaniz hemen ağrıyor ve gücünüz %50 azalıyor çabuk yoruluyorsunuz dudaklariniz sürekli kuruyor onun için sadece Blistex medplus kullanın gerisi fasa fiso cildiniz çok nadir oluyor güneşten kaçmak zorundasınız açık havada güneş kremi suruyorsunuz sürekli şu içmek zorundasınız ve psikolojiniz %100 bozuluyor herkes degisilik olduğunu anlıyor 3 ay kullaniz bıraktınız o 3 ay araya gidiyor

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

MELİS
20
50

MRHB İLAÇI KULLANMAYA BAŞLAYALI YAKLAŞIK BİR AY OLDU BU HAFTA DOKTORA KONTROLE GİDECEĞİM BÜYÜK İHTİMAL KAN TESTİ YAPICAK
SÖYLENİLEN YAN ETKİLERDEN SADECE DUDAK KURUMASINDAN ŞİKAYETÇİYİM DİYEBİLİR DİĞER YÖNDE BİR SORUN YAŞAMADIM ŞUAN BİRDE KOLLARIMDA PULLANMALAR OLDU AMA 3 GÜN İÇİNDE TEMİZ BİR DERİYE SAHİP OLDUM BİRDE GÖZLERİMDE YAŞLANMALAR OLUYODU AMA ÇOK UYUYAMIYORDUM KENDIME BİR İKİ GÜN AYIRIP BOL BOL UYUDUM ŞUAN O SORUNUMDA KALMADI 5 AY SONRA NASIL BIR YUZUM OLUCAK BILMIYORM AMA OKUDUM YORUMLARIN BAZILARI SEVINDIRICI BAZILARI UZUCU AMA HERNYSE SONUCTA TEDAVIYE BASLADIM YARIM BIRAKMAYI DUSUNMUYRM KI DOKTOR KONTROLUNDE KULLANIYORUM.

Unknown dedi ki...

18
58
yorumları okuduktan sonra ben bu ilacı kesinlikle kullanma bu kadar yan etkiyi yaşamaya göze alamam şükrediyorum ki ilacı bir gün kullandıktan sonra bilinçlendim yani geç değil bizi bilinçlendirmek için buraya yorum yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum hepinize geçmiş olsun..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar araştırma hastanelerine gitsek bi faydası olur mu acaba

Adsız dedi ki...

Bu ilacı kullanıyım mı kullanmayım mı diye ikilemde kalmıştım ama yorumları okuduktan sonra kesinlikle kullanmamaya karar verdim. Vücudumuzun doğal yağ dengesini bozan bi ilaç tabi yan etkileri de ona göre olur. Kullanmayacağım !.

Adsız dedi ki...

burada bir çok yan etkisi olduğundan ve bunların bi kaç yıl sonra çıktığından bahsetmişsiniz , haklı olabilirsiniz buradaki yorumların çoğu olumsuz yönde veya şimdi kullananlar tarafından , bence şimdi -bende onlardan biri olarak- burada zaten kullanıpta gayet memnun olanlar aradadan bir iki yıl geçince niye merak edip bu sayfalara girsinler ki ? bir çok kullanıpta memnun olanlar ve bu kadar etkisini göstermeyenlerde var . doktorun yol gösterdiği biçimde dengeli ve sağlıklı beslenerek karaciğeri yormadan dikkatli kullanarak bu kadar ağır yan etkileri göreceğimizi inanmıyorum . bu benim düşüncem tabi size de saygı gösteriyorum ama şimdi kullananları sanki hiç kimse yararını görmemiş herkeste aynı yan etki olup yüzün yaşlanacağı biçimde itham etmekte bence yanlış. kullananlar zaten hassas bi dönemden geçiyor bu ağır yorumlar mantıklı düşünmediği takdirde onların pskolojisini alt üst edebilir ilaç değil onları sizin bu yorumlarnız dibe götürebilir .

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR OKUYUN kzı arkadasım bu ilacı kullanıcak ve cok korkuyo bende söle bi yorumlara bakıyım dedim bu cildin yaşlanması ile ilgili olan kısmı kesin unutun burda organize olmus bi grup var şöyle anlatıyım size ablam 5 sene önce kullandı ve su an gayet iyi durumda ve memnun kız arkadasımın korkusunun biraz olsun azalmasında ablam yardımcı oldu cocukluk arkadasım 8 sene önce kullandı ve süper bir cildi var ama kullanma sürecinde 2-3 sivilcesini sıktı diye ufak izler kaldı ki kendi sucu 3 sene önce aynı işyerinde calıstıgımız bir kız vardı kullanan bu yaşlanma muhabbetlerinden sonra onuda arayıp emin olmak istedim ama cok iyi durumda oldugundan bahsetti benm elimde bu 3 örnek var belkide organize olunmus diye haksızlık yapmısımdır o arkadaslarda öyle sorunlar olmustur ama unutmayın millet kurtulmak için roaccutane dısında ilac krem bitkisel vs. tonlarca para harcıyor ve bu bazı sektörlerin fazlasıyla işine gelio ama roaccutane bu sektörün işine fazlasıyla engel oldugu için böyle bir organize olunmusluk aklıma gelmedi degil size tek söyliyecegim 6 aylık süreci göze alan herkes kullanabilir sonuclar mükemmel herkse iyi günler

Adsız dedi ki...

38 yaşındayım bu ilacı10 ay kulandım aslında çok sivilcem yoktu derin sivilce lekelerim vardı kulanırken yaşanan olumsuzlukların hepsini yaşadım ileri derecede eklem ağrıları oldu bazen yataktan kalkmakta bile güçlük yaşadım Ancak bunu yorulmama ve bel fıtığıma bağladım en kötü yan etkisinin ruhsal yönde olduğunu bu yorumları okuyunca anladım Eşimle boşanma noktasına geldik Eşim bana çok bağlı bir insan olmasına rağmen hapı kullandığımın 4. ayından itibaren şüphelerim başladı ve korkunç günler yaşadık ilacı bırakalı 3 ay oldu ama hala yan etkileri devam ediyor kollarımda bir iki yara var psikolojim yeni düzelmeye başladı ve tabiki göz altımda çökmeler kırışıklıklar oluştu yüzmü ayna da gördükce hüzünleniyorum diyeceksiniz ki zaten 40 yaşındasın ancak ilacı kullanmadan önce herkes en fazla 26 27 gösteriyorsun diyorlardı Genç görünmek icin ne yaptığımı soruyorlardı Şimdi çevremdekiler sana ne oldu böyle diyorlar Bu ilacı kimsenin kullanmasını tavsiye etmiyorum Benim yaşadıklarımı kimse yaşamasın bence sivilceli ve genc kalmak daha güzel

Adsız dedi ki...

Nur
22
60

Selam arkadaşlar..
Yıllar öncesinden bu yana yazılmış belki yüzlerce yorum burada binlerce yorum başka yerlerde okudum. Çok araştırdım bu ilacı kullanmaya başlamadan önce.


Yaşlanma kırışıklıktan bahseden arkadaşlar var, psikolojik sorunlar yaşamış arkadaşlar var.. Belki haklılar yaşamışlardır. Mantıklı olarak düşünüldüğünde her ilacın her insana yan etkileri farklıdır. Belki yaşlandırıyordur ilaç bilemem ama bu ilacı kullanıp yaşlılık belirtisi gören arkadaşların hiç bir tanesi bile hayatında olumsuz bişey yaşamadanmı oldu bu yaşlılıklar diye düşünmüyor değilim hani. Bir ağrı kesicinin bile bana miğde bulantısı yapıp başkasına baş ağrısı yaptığını düşünürsek bu ilaçtada olması olağandır.


Rica ediyorum ilaç hakkında şöyle böyle diye saçma sapan yorumlar yapmayın.

Ailemde, arkadaş çevremde onlarca insan kullandı bu ilacı hepsi memnun hepsinin cildi pürüzsüz. Hepsi dudak kuruluğu yaşadı ama geriye kalan ağrı, soyulma ws. gibi etkilerini hepsi yaşamadı. -BÜNYEDEN BÜNYEYE DEĞİŞİR-


Bundan 7 yıl önce kullanan kuzenımde de hala tek bir kırışık bile yok bu arada ;)

Roaccutane güzelliktir demiyoruz ama sivilceler için Güzelliğe geçiş yolu diyebiliyoruz..

Adsız dedi ki...

eda
23
50

arkadaşlar ben ilacı 2 sene önce kullandım ve mükemmel bi cildim oldu. benim sorunum yüzüm değildi omuzlarımda geçmek bilmeyen sivilcelerdi. yüzüm bebek gibiydi ve kullandım ilacı hepsi gecti. 6 ay tedavi sürem vardı ben 3. ayda geçti diye bıraktım. aradan 1 sene geçmedi ve suratımda hiç olmadıgı kadar irinli sivilceler cıkmaya basladı ve iz yapıyorlar. şimdi tekrar doktora gittim ve ilaca yeniden başaladık. doktorum bu sefer tedaviyi yarım bırakmamamı söyledi. evet tedaviye başladım ama sanırım ilacı bırakınca cok süre geçmeden başka bir tarafta tekrar sivilceler çıkıyor. ama gene de bi umut diye tedaviyi tamamlıyacağım. çünkü surattaki sivilce insanı kötü hissettiriyor. suratım pürüzsüzken şimdi mayın tarlası gibi. inş bir daha çıkmamak üzere geçerler...

funda dedi ki...

Bir süredir sırtımda çıkan sivilceler için Roacuttane kullanıyorum ve 30 mg doza geçtikten sonra 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde yüzümde aniden sarkma ve göz çevremde aşırı kırışıklık oluştu. Şu anda C ve E vit desteğiyle biraz toparladı cildim, ancak eski haline dönmezse botoks yaptıracağım ne yazık ki :(
ROACUTTANE NEDEN YAŞLANDIRIR?
Roacuttane cildinizin altındaki yağ dokusunu yani kollajen dokuyu yok ederek incelmesine, sarkmasına ve erkenden kırışmasına yol açar. Bunun geri dönüşü de yoktur. Cildiniz aşırı yağlı değilse, cilt altı yağ dokunuz inceyse, sivilcelerinizden kurtulurken 10 yaş birden yaşlanabilirsiniz. Çok ciddi cilt sorunlarınız yoksa roacuttane yerine tetrasiklin kapsül ve lokal antibiyotikli kremlerle tedavi olmayı tercih edin.Tedavi süresince mutlaka C ve E vitamini desteği alın. Çok fazla su (2-3 lt)için ve yüksek faktörlü güneş kremi kullanın.
ÖNLEM ALMAK VE DÜZELTMEK İÇİN
C vitamini antioksidandır ve kırışıklık önler, cildi yeniler, kollajen üretimini artırır. Hergün Ester ya da Time Release formunda C vitamini kapsülü alın. Mutlaka akşamları C vitaminli yüz ve göz çevresi kremi kullanın.( Aven'in ürünlerinde C vit var) Hergün 1 adet kivi yemeye çalışın. Yüzünüze C vitamini ve E vitaminiyle maske yapın. E vitamini ampul olarak EVİCAP eczanelerde satılıyor. İçerisine ZADEVİTAL nar çekirdeği yağı ekleyip yüzünüze maske yapın. Ya da body shop firmasının C vitamini kapsülü var. Mutlaka nemlendirme etkisi güçlü özel bir nemlendirici kullanın, yani yıpranmış ciltler için olanlar gibi. Bunları dermokozmetik olanlardan seçin, market ürünü kullanmayın. Kimyasal içeren cilt bakımı ürünlerinden uzak durun.
Bu kadar şeyi 10 yıldır ilaç firmasında çalışan biri olarak, yaşadıklarımdan sonra, başka bir doktora danışarak öğrendim. Kullanmayın demiyorum, sadece dikkat edin, vitamin desteği alın.

Adsız dedi ki...

meraba roacuttane denen o iğrenç ilacın keşke sadece kolestrolü yükseltme dudak kurutma burun kanatma gibi yan etkileri olsaa o iğrenç ilaçç insanın psikolojisini mükemmel bozuyo sürekli bi endişe umutsuzluk gelecege dair şüphelenme ve bunların getirdiği intihar duygusu en kötüsü psikolojinizi berbat etkilemesi tam beş ay kullandım keşke bunları okusaydım da tedaviye öyle başlasaydım o ilacı içtiğim ilk gün keşke başlamasaydım içmeseydim diyorum hayattan her şekilde zevk alan her şeye gülen sevinen ben son 8 gündür mahvolmuş durumdayım psikoloji denen şey bitti mahvoldum sakın kullanmayın çok berbat bi duruma gelirsiniz korkularınız artıyo endişeleriniz artıyo aklınıza aptalca saçma sapan şeyler geliyo kontrol edemiyecek gibi hissediyo ve mahvoluyosunuz inşallah durumum düzelirr ilaç tedavisine başladım xanax kullanıyorum durumu düşünün artıkk ama geçecek inşaallah

Unknown dedi ki...

seda
21
65

mehabalar bende roaccutune kullandım pişman değilim ben 18 yaşındayken iltihaplı kocaman kocaman sivilcelerim cıkyodu ve hiç bi çare bulamıyodum 6 ay kadar kullandım yüzüm gözüm şişikti her sabah dudaklarım berbattı en ufak bi gülümsememde dudaklarım kanıyodu çok faydasını gördüm ama uzum bi tedavi süreci gerekiyo ben maddi imkanlardan dolayı devam edemedim yine sivilcelerim çıkmaya başladı size tavsiyem pürüzsüz bi cilt istiyosanız ve uzun süre bebek yapmayı düşünmüyosanız kulanın..

Adsız dedi ki...

KESİNLİKLE BU İLACA BAŞLAMAYIN BAŞLADIYSANIZ HEMEN BIRAKIN HATTA ŞUAN İÇTİYSENİZ KUSUN.BURDA YAZILANLAR ÇOK DOĞRU BENDE KULLANDIM VE 3 SENE SONRA RESMEN ÇÖKTÜ YÜZÜM DERİM İNCELDİ İNANIN ÇOK DOĞRU AMA SİZ BİLİRSİNİZ YİNEDE BEN PİŞMANLIKTAN ÖLÜYORUM.ARAŞTIRMADIM ZAMANINDA ŞİMDİ BAŞKALARINA ÇARE OLURUM İNŞ.

Adsız dedi ki...

>>>İlacı kullanmak konusunda tereddütü olanların okumasını tavsiye ederim<<<
Öncelikle, ilacı halen kullanmakta olan arkadaşlara Allah'tan sabır diliyorum. Sanıldığı gibi bu ilacı kullanmaya başladığınız günden itibaren, vücuda girmesi gerektiğinden daha fazla A vitamini girmektedir. Bu yüzden vücudun içindeki yağ bu hap yardımıyla dışarı atılmaktadır. Duyduklarınızın aksine bu ilaç her kullanıcıda sivilce çıkmasına sebep olmuyor. Evet ortada bir sivilce çıkma durumu var burası aşikâr fakat, yeni sivilceler oluşmuyor. Cildin altında ne kadar sivilce varsa(1 yılda çıkacak olan sivilceleri) 1ayda çıkarıyor. Yani size yeni yeni sivilceler yaratmıyor bu ilaç. Ben şanslı olanlardanım ki bu ilaç öncesinde farklı bir antibiyotik kullanmıştım ve yeteri kadar sivilce çıktığından bu ilacı kullanmaya başladığımda Allah'a şükür çok fazla (sivilce bakımından) etki görmedim. Bu demek değildir ki herkeste böyle olur. Eğer doktorunuz tam tesisatlıysa, ona cildinizin altındaki çıkabilecek olası sivilce miktarını sorduğunuzda sizi bilgilendirecektir. Bildiğim kadarıyla bu ilaç daha çok bayanlarda daha zorlu geçiyor. Çıkan sivilceleri çoğu bayan kimyasal maddelerle kapatmaya çalıştıklarından cilt daha çok harap oluyor. Kesinlikle altını çizmek isterim ki, sabırlı değilseniz, ilacı yarım bırakacaksanız başlamamalısınız. Başlayanlara da şunu söylemek isterim ki; doktorunuzun söylediklerine uyar ve zamanınızı doldurana kadar ilacı eksiksiz kullanırsanız, sonunda neyi istiyorsanız ona kavuşacaksınız Allah'ın izniyle. Hala kullanmakta olan(özelliklede yan etkileri ağır geçiren) arkadaşlar söylediğime pek inanmıyor olabilir :) Çünkü gerçekten bazıları çok ağır geçiriyor. Allah'a şükür ben onlardan olmadım. İnşallah sizde olmazsınız. Aklımdayken söylemek isterim; okul arkadaşımla aynı zamanda başladım bu ilaca. Onun suratı gerçekten moral bozucu bir hal almıştı. Ben bile düzelmeyeceğini düşünüyorken, benden daha güzel bir cildi oldu şuanda. Ne leke var ne birşey. Leke konusunda tereddütü olanlara; eğer siz dışarıdan kendiniz(makyaj türü maddeler)müdahele etmez ve sadece ilacı kullanırsanız; ilaç bittikten 15 gün kadar sonrasında birşey kullanmıyor ve sürmüyorsunuz. Ondan sonra ise tonik ve krem ile cildi rahatlatmaya yönelik 2 3 ay kadar bir tedavi süresi oluyor(bu kişiden kişiye değişir). Daha sonra Allah nasip ederse birşey kalmıyor.

Tedavi evrelerini yazmaya gerek duymadım(Yan etkiler vb..) çünkü ilacın prospektüsünde hepsi yazıyor.
Allah'a emanet olun. İnşallah sabırlı olursanız güzel sonuçlar alacaksınız.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ya bu ilaç beni maffetti inanın bunalımlardayım düğünüm var eylülde ama hiç oralı bile değilim o derece..bu ilcaı 1 ay kullandım herkes nur inmiş yüzüne diyecek kadar güzelleşti...sonra baktım geçti 1 ay sonra bıraktım ama ya 1 2 yıl sonra ani zayıflama olu ya stres falan da yoktu yüzüm kırıştı agız tarafım çukurda kaldı yüzüm aşağıya çöktü ..resmen 30 yaş cildi var bende hergün ağlıyorum dua ediyorum nasıl düzelcem diye ..yorumları okudum tek değilmişim ya allahınızn aşkı için yardım edin tekrar düzelen var mı .....yaşım yeni 22 neolur bi cevap verin....bu ilacıda kullanmayın arkadaşlar yemin ederim hergün ağlıyorummm

Adsız dedi ki...

selam,ben Azerbaycandan yaziyorum turk dilin coxka iy bilmiyorum umarim beni anlarsiniz,ben 3 haftadi bu ilaci kulaniyorum dudak kuramasi ve nefes almaq zorluqu cekiyorum cok kotu nefes aliyorum burnumdan nefes alib veremiyorum geceler uyuyamiyorum 2 gundu ilaci biraktim ,kimdese boyle sorunlar oldumu lutfen cevab yazin cok merak ediyorum,yani bu ilacdan nefes alib vermek zorluklari oldumu kimdese?

Adsız dedi ki...

>>>İlacı kullanmak konusunda tereddütü olanların okumasını tavsiye ederim<<<
Öncelikle, ilacı halen kullanmakta olan arkadaşlara Allah'tan sabır diliyorum. Sanıldığı gibi bu ilacı kullanmaya başladığınız günden itibaren, vücuda girmesi gerektiğinden daha fazla A vitamini girmektedir. Bu yüzden vücudun içindeki yağ bu hap yardımıyla dışarı atılmaktadır. Duyduklarınızın aksine bu ilaç her kullanıcıda sivilce çıkmasına sebep olmuyor. Evet ortada bir sivilce çıkma durumu var burası aşikâr fakat, yeni sivilceler oluşmuyor. Cildin altında ne kadar sivilce varsa(1 yılda çıkacak olan sivilceleri) 1ayda çıkarıyor. Yani size yeni yeni sivilceler yaratmıyor bu ilaç. Ben şanslı olanlardanım ki bu ilaç öncesinde farklı bir antibiyotik kullanmıştım ve yeteri kadar sivilce çıktığından bu ilacı kullanmaya başladığımda Allah'a şükür çok fazla (sivilce bakımından) etki görmedim. Bu demek değildir ki herkeste böyle olur. Eğer doktorunuz tam tesisatlıysa, ona cildinizin altındaki çıkabilecek olası sivilce miktarını sorduğunuzda sizi bilgilendirecektir. Bildiğim kadarıyla bu ilaç daha çok bayanlarda daha zorlu geçiyor. Çıkan sivilceleri çoğu bayan kimyasal maddelerle kapatmaya çalıştıklarından cilt daha çok harap oluyor. Kesinlikle altını çizmek isterim ki, sabırlı değilseniz, ilacı yarım bırakacaksanız başlamamalısınız. Başlayanlara da şunu söylemek isterim ki; doktorunuzun söylediklerine uyar ve zamanınızı doldurana kadar ilacı eksiksiz kullanırsanız, sonunda neyi istiyorsanız ona kavuşacaksınız Allah'ın izniyle. Hala kullanmakta olan(özelliklede yan etkileri ağır geçiren) arkadaşlar söylediğime pek inanmıyor olabilir :) Çünkü gerçekten bazıları çok ağır geçiriyor. Allah'a şükür ben onlardan olmadım. İnşallah sizde olmazsınız. Aklımdayken söylemek isterim; okul arkadaşımla aynı zamanda başladım bu ilaca. Onun suratı gerçekten moral bozucu bir hal almıştı. Ben bile düzelmeyeceğini düşünüyorken, benden daha güzel bir cildi oldu şuanda. Ne leke var ne birşey. Leke konusunda tereddütü olanlara; eğer siz dışarıdan kendiniz(makyaj türü maddeler)müdahele etmez ve sadece ilacı kullanırsanız; ilaç bittikten 15 gün kadar sonrasında birşey kullanmıyor ve sürmüyorsunuz. Ondan sonra ise tonik ve krem ile cildi rahatlatmaya yönelik 2 3 ay kadar bir tedavi süresi oluyor(bu kişiden kişiye değişir). Daha sonra Allah nasip ederse birşey kalmıyor.

Tedavi evrelerini yazmaya gerek duymadım(Yan etkiler vb..) çünkü ilacın prospektüsünde hepsi yazıyor.
Allah'a emanet olun. İnşallah sabırlı olursanız güzel sonuçlar alacaksınız.

Adsız dedi ki...

Bu roac ve acnegen aynı ilaç mı ?

Adsız dedi ki...

Ghhj

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar cahilliği bırakın hangi devirde yaşıyoruz diyenler 29 yaşındayım 6ay roaccutane kullandım çok iyi bir dr kontrolunde. Suanda goz altlarımı yuzumu bırakın vucudumdakı heryerim sarktı derım inceldi berbat durumdayım. Kullandıgım donem ıcerısınde ıkı kere hastaneye goturuldum,goturuldum dıyorum cunkı gıdıcek durumda degıldım sankı butun vucudum cekıldı asırı sırt agrım oldu kamburlasrım hafıf dık durmaya calısıyorum duramıyorum artık cok cabuk yoruluyorum on yas yaslandıgımı hıssetsem keske sadece ama hıssetmeyı gecın oyle gorunuyor olmam cok acı ve yapıcak hıc bır seyım yok. Ilacı kotulemek degıl amacım badka arkadaslarımda kullandı boyle durumlarla karsılasmadılar. Yan etkılerındekı olasılıklar zaten butun ılaclarda yüzdeyüz olucak degıl ama asla bu rıskı almayın zamanla sıvılcenızde gecer ama vıcudunuz komple yaslanırsa yapıcak bıseyınız kalmaz. Bu arada hemsireyim basıma gelen bu talıhsızlıkten sonra mutsuzum berbat gorunuyorum 1 yıl onceye donebılseydım keske bunu yapmasaydım desemde olana care yok

Adsız dedi ki...

blogun adına bakın. Günlük diyo. yani kullanan kullanmaya baslayacak olan kullanmıs olanlar herkes yazabilir. hr cilt farklıdır her cilt farklı tepki gösterir. benim buyukannnemin bile kırısıkları yoktu. bnde kullandım ve bendede yok.

Adsız dedi ki...

Selam arkadaşlar 20 yaşımda hastalık başladı bende , doktora gittim ilacı var dedi ama yan etkisi çok heyet raporuyla verilebilir ve karaciğerde sıkıntı olur dedi.Şimdi 33 yaşındayım 13 yıldır bu akneyle başım dertteydi tesadüfen kullanmaya başladım ve doktora gitmeden. 4 ncü ayın içerisindeyim Roaccutane kullanıyorum ilk haftada etkisini gösterdi tek sıkıntım dudak kuruluğu kullanmaya başladıktan 3 ay sonra karaciğer enzimlerini ölçtürdüm normal çıktı fakat hastalığı ağır olmayan arkadaşlara tavsiye etmiyorum ciltte oluşan 3 5 sivilceden bişey olmaz bu akne ilacıdır ayrıca bu yazılan erken yaşlılık olayı düşündürmüyor değil beni :) sakın benim gibi doktor tavsiyesi olmadan KULLANMAYIN....

Adsız dedi ki...

Yarıdım esin ?...........i.Yapılan yorumların hepsi eski tarihli ama biri görürse cevap verirse mutlu olurum.arkadaşlar hiç dikkat ettinizmi bu ilacın yorumları vidolarıın hepsi 2007-2012 yılları arasında 2013 yada 2014 yıllında twk tük yorumlar var ve bunlar bu siteye özel değil her yerde böyle bunun nedeni ne ? Artk ilaç ülkemizde yasakmı? Ve kadınlarda kısırlık yaparmı ? Ve adeti düzensiz olanlarda kullana bilirmi? Ve ilk 3 ayda cilt çok kötü sivilceleniyormu? Yaşlılık bellirtileri herkestw olurmu? Kilo aldırırmı? Tüğlenme artarmı? Neden son 2 yılda türkiyede bu ilacı kullanan azaldı?

Adsız dedi ki...

Lanet olsun böyle ilaca, yan etkisi çok yüksek kalıcı hasar bırakıyor ve sonra çıkıyor, yeğenim 17 yaşındaki kız 5 ay kullandı bu ay bırakacaktı gel görünki boğazında ödem oluştu ve şişti, ameliyat ile alınacak, ilaç hemen bıraktırıldı, aman dikkat

Adsız dedi ki...

İlaç ülkemizde yasak değil, kadınlarda kısırlık yapmaz sadece ilaç kullanırken kesinlikle hamile kalınmaması gerekiyor ilacın etkem maddeleri çocuğa zarar veriyoyor ve engelli doğmasına neden olabiliyor kesinlikle ilaç kullanan bayanlar için söylüyorum bu ilacı kullanırken hamile kalamayın %99 çocuğunuz engelli olacaktır.

Unknown dedi ki...

elif
18 yasımda 6 kullandım. 5 yıl oldu birden 8 kilo verdim. saclarım cok döküldü. vücudumdaki yağ gercekten çok fazla azaldı. ama yüzüm gayet iyi görünüyo. halsizlik ve iştahsızlık var. 5 yıldır verdiğim kiloyu alamıyorum. Daha da önemlisi doktorumun kan testi istedigini hatırlamıyorum. bu kadar yan etkiden hiç bahsetmedi... Özel bir hastaneydi ve tanınan iyi bir doktor.
Bu durumdan kurtulmak için bir önerisi olan var mı ? kilo almak için ??

Sedat dedi ki...

sanırım ilaç öncesinde kilo sorunu olmayan biriydin, ilaç kullanım süresi en az 6 aylık gibi uzun bir zaman kullanım gerektirdiği ve kullanım zorluklalrının beraberinde getirdiği hayatındaki zorunlu değişiklikler bırakmak zorun kaldığın alışkanlıkların yeme alışkanlığını bozmuş olabilir, ilacın kilo almaya neden olmayacağını düşünüyorum düzenli beslen öğünleri arttır fazla proteinli yiyiecekleri tercih et ve aralarda atıştır iştahın olmadığı zamanlarda bile sırf yemek için ye normal kilona döndüğünde sağlıklı belenmeye geri dönebilirsin.

Adsız dedi ki...

yüz çökmesi kırışıklık gibi sorunlarla karşılaşan arkadaşlarla iletişime geçmek istiyorum ozdemirws@hotmail.com

Unknown dedi ki...

Selma
24yaşında 56kiloyum.. Bence yazdıklarımı üşenmeyin ve kendinize değer veriyorsanız okuyun..
Bu yaşıma kadar sivilce sorunum ileri düzeyde olmasada hep vardı. Kullanmadan önceki 1ay aşırı derecede arttılar ve acıyolardı, bn beyaz tenliyim fakat yüzüm kıpkırmızıydı, hiç dışarı çıkmadım.

Doktor 6ay kullanıcaksın dedi ve artabileceğini bile söylemişti. 3.yada 4.günde belirgin şekilde iyileşmeye başladı, bunları fotografladım önce ve sonra diye yanyana koydum 2hafta sonra inanılmaz düzeldi 1aya hiç olmadığı kadar berrak ve temizdi. 3ay kullandım 1.5ay ara verdim.

Ara verdiğim süreçte yine minik minik çıkar gbi oldular hemen yazdırdım ilacı.... Bu arada ilaç tam bir mucizeydi yüzüm için.. YAN ETKİLERİNE gelince.......

Öncelikle oturduğum yerden kalkarken belim ve özellikle bacaklarımdaki eklemlerim ağrıyor, zor ayağa kalkıyorum. Annemle yaşlanıyorum diye espirisini yapıyorduk hatta.. Göz altlarmda ve yanaklarmda malesef çökmeler oluştu bu yaşta mı başlıyo yaşlılık belirtileri diyordum bu yorumları okuyana kadar. Bende ne çok yanetki yapmış meğer şu an farkediyorum! Geçen gün küçük çaplı bir sinir krizi geçirdim saatlerce ağladım benzer psikolojiyi on gündür sürdürüyorum dudaklarım zaten çatladı ama bu bnm alıştığım yan etkiydi. İlk kullandığımda ağırlıklı olarak ellerimin üstü ve dirseklerime kadar kurudu cildim. Ellerimin üstü yara olmştu nemlendirmeme ragmen sarmayı bile düşündüm insanlar sürekli noldu ellerine diye soruyordu. Yanaklarım doğal nedenlerden sarksaydı bu kadar üzülmezdim ama bu yorumları daha önce okusaydım kesinlikle kullanmazdım elimdeki kutuyu artık kullanmicam çünkü yorumların doğruluğunu bizzat doğruladım şu an ve kendi kendime zarar verdiğim için inanılmaz üZgünüm bu arada boyun ve üst göğüs kısmında da benZer çökme belirtileri var sanki 5yıl ileri gitmiş gibi olmuş o bölge bu baya zamandır dikkatimi çekiyordu fakat ilaç yüzünden oldugunu anlayamamştım. Toplasam 3.5ay kullandım ve şu an yüzüm bebek gibi ama ben bu belirtilerden dolayı artık ne pahasına olursa olsun devam etmicem. Bu arada gülerkende ince kırışıklıklarım oluştu bıraktığım sürede de vardı geçmedi alnımdaki incecik çizgiler bu ilaçtan diye düşünüyorum artık çünkü aniden oluşmuştu bir süredir var keşke yorumları önceden okusaydım kan değerlerim harika diye avutuyordum kendimi zararı yoktur diye c vitamini demişsiniz tüm kış sabah akşam portakal suyu içtim zaten portakalı çok severim demir ilaçları kullandım bu arada ben 50kiloydum bu ilaca bağlamadığım sebeplerden 6kg aldım kırışıklıklarımda son bi kaç aydır var doktor kilo alın demiş bence bu çok yanlış bir yönlendirme son olarak cildim sıkılığını son derece kaybetti bacaklarım kilo aldığımda yerçekimine meydan okurdu fakat dizlerimin üstleri belirgin şekilde aşağı doğru sarkmış pilates yapmama ragmen düzelmiyor. İnanılmaz üZgünüm hemen ilacı bırakıyorum dediğim gibi rakutanın yan etkisi olduğunu bilemedim.. Bana büyük yanetkisi olmadığını düşündüğüm ilaç meğer neler yapmış. Kesinlikle sağlığımdan önemli değil. Gördüğüm etkileri bunlarsa görmediklerim ve ihtimali olan yanetkiler beni ilk kez çok korkuttu. Ben ilacı kullanmayı bırakıyorum. Kimseye de bu yan etkileri yaşayan biri olarak tavsiye etmiyorum.

sedat dedi ki...

ilacı kullandıktan sonra ne kadar zaman geçti?

Unknown dedi ki...

Selma 24 yaş
3ay kullandım martın ilk haftası bıraktım. Tekrar nisanın 27sinde başladım yaklaşık 3.5ay kullandım yani..

sedat dedi ki...

sen roaccutane kullandın sanırım, ben 1,5 aydır aynı yan etkilere sahip olan zoretanin kullanıyorum ve şuan hafif dudak ve göz kuruması haricinde başka bir sorunum yoktur ,bir arkadanşım 3 sene önce 6ay zoretanin kullandı şu anda hiçbir yanetkisi kalamamış, bilmiyorum herkes ama gerçek ama yalan birşeyler yazıp duruyor bilmiyorum nekadar doğrudur,kullanan okudukça bunları psikolojik olarak yanetkileri hissetmeye başlıyor en iyisi bunları fazla düşünmemek ve sürekli kontrolleri yaptırmak ve yanetkileri izlemek tabi zarar verici boyutta olursa hemen bırakırım söylediğim gibi şu an gayet iyi gidiyor herzamanki gibiyim değişmedim sinirlerim bozulmuyor yani psikolojim ilaca başlamadan önceki gibi normal umarım :) sana gelince genelde bayanların ruhsal olarak faha narin daha hassas olduğunu düşünüyorum ve bu durumun sendede zamanla geçeceğini umuyorum, peki bu yazdıklarını doktoruna danıştın mı?

Unknown dedi ki...

Doktor bunların olabileceğini söyledi. Yalan yanlış yazmam için bir sebep yok. Rakutan kullandım ilaçla ilgili şikayetlerimi dile getirdim. Bir ay da acnegen kullandım aynısıymş zaten neyse zaten şu an bi tane bile sivilcem yok artık kullanmicam ileride çıkma ihtimali umrumda değil sağlığımdan daha önemli değil bi kaç sivilce..

sedat dedi ki...

Yalan söylüyorsun demedim nette çok okudum forumlarda eleştirileri doruklara çıkarmışlar ya kötü ya mükemmel ortası yok bu yüzden söyledim senle ilgili bir durum değil, senin kaç gün oldu bırakalı göz ve dudak kuruması geçtimi normale döndümü?

Adsız dedi ki...

Bence gercekten burada bir yanlıslık var. Bakınız bu ilac a vitaminidir,evet vucudunuzdaki tüm yağı kurutur. Dozu tamamlamak lazımdır. Kilo *120mg dozdur. Ben bunu bilmiyordum ilaca basladim 2 buçuk ayda inanılmaz düzeldi bebek gibi bir cilde sahip oldum ve dozu tamamlamak gerektiğini bilmediğimdden biraktm ilacı 1bucuk ay kadar. Bu 1 ay icerısndde hayatımda görmediğim kadar sivilce çıkardım ve tekrar basladim ilaca şu an 3. Aydayim eskisi kadar düzelme yok ama olacagına inanıyorum. Ve bu ilacı bıraktıktan sonra kısa surede vücuttan atılıyor zaten 2 yıl sonra filan etkilerinin görülmesi bana pek mantıklı gelmiyor. Ablamda kullandı 5 6 sene once bıraktı. Sadece ddikkat etmenizi istedgim ne
Kadar duzelme saglarsa saglasın dozu bitirmeden bırakmayınız. Gunese epilasyona ve nemlendirmeye dikkat ediniz. Bol su içiniz. Ve umutlu olunuz. Piskolojik etkilerde intihar vakaları ülkemizde saptanmamıs yanılmıyorsam. İmanımıza sarılıp sabredersek sonucunun i̇yi olacağından umutluyum arkadaslar, hepimize gecmis olsun..

Adsız dedi ki...

Mrb herkese ben bu ilacı 6sene önce kullandım. Kullandıktan bir süre sonra bebek gibi ğırıl pırıl bir cildim oldu. Nede olsa ilaç a vitamini. Hayatımda hiç olmadığım kadar güzelleştirdi. Ama etkisi maalesef kısa sürdü. Ve uzun süre geçmeden cildim elastikiyetini maalesef kaybetti. Yanaklarım sarktı 31imdeyim ama yaşıtlarım benden iyi durumdalar.üstelik 4senedir yüzüm sarkık. Yaşlı gösteriyorum. Üstteki üyeye katılmıyorum a vitamini nede olsa diyerek bu ilacı aklıyor. Bu ilaç masum değil neden mi? Çünkü vücuduna bolca a vitamini alsan cildin mükkemelleşir sıkı ve pırıl pırıl olur,kabul ediyorum ama ya o ilacı bıraktıktan sonra ne olur? Vücut artık a vitamini alamadığı için o sımsıkı cilt bir anda düşer sarkar daha beter olur bende öyle oldu. O yüzden uyarıyorum. Sakın kullanmayın

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bu iaca başlamadıysnız ve başlamayı düşünüyorsanı birkere daha düşünün derim çünkü hayatınızı ve vücudunuzu gerçekten derinden etkiliyor ve geri dönüşü olmayana hasarlar bırakabiliyor illede kullanacağım diyenleriniz mutlaka vardır bunlara diyeceğimde kullanırken kendinize çok dikkat edin başlamışken 1 yada 2 ayken sakın bırakmayın tedavinizi tamamlayın.

sedat dedi ki...

merhaba onu bunu bilmem sivilceleri götürüyor ama vücudun anasını da ağlatıyor, sonuçta bu ilaç 6 ay damarlarınızda dolaşıyor ve kanın gitmediği organ yok peki soruyorum siz kalpten mi rahatsızsınız yoksa böbrekten mi yoksa söylemediğim diğer tüm organlardan mı tabi ki hayır sadece kurtulmak istediğiniz şey sadece sivilceler ve vücudun bunları yapması çok doğal ve inan belki uzun sürer ama herhangi bir kalıtsal hastalığınız yoksa sivilceleriniz geçecektir, ve size mantıklı gelecek bir şey daha siz hiç yüzü sivilcelerle dolu yaşlı insanlar gördünüz mü HAYIR tabi ki bu sivilcelerin sonsuza kadar yüzünüzde kalmayacağının kanıtıdır kendinize iyi bakın.

Adsız dedi ki...

ezgi16
merhaba arkadaslar ben 4 sene once bu ilacı 6 ay felan kullandım kullandıktan sonra suratım bebek poposu gibi butun sivilcelerim gecmisti fakat 2 aydan beri psikolij tedavi goruyorum ve 57 kilodan 45kiloya dustum suratım bir anda coktu ve butun sivilce izleri cukarlar ortaya cıkmaya basladı benım durumumda olan varmı? evden dısarı cıkamıyorum intihar etmeyi bile dusunuyorum sizce ne yapmayalım offfff

sedat dedi ki...

ezgi, bence ısrarla kilo almayı denemelisin.

Adsız dedi ki...

ben de kullandım 2 yıl önce fazla sivilcem yoktu ama çıkınca büyük çıkıyordu.doktor 5 ay dedi ama 2 ay sonunda dayanamayıp bıraktım.
2 sorun var :1)kullanırken olanlar: dudak kuruluğu yüzün soyulması iştahsızlık zayıflama(7 kilo verdim) baş ağrısı eklem ağrısı bel ağrısı psikolojik etkiler(ölmek istiyordum) burun kanaması ve daha aklıma gelmeyenler.......
2)kullandıktan sonra alıcı hasar: göz problemler kuruluk vs. gözlerimi açmakta zorlanıyorum ömür boyu böyle olacak .... yüzde kalan kızarıklık: sivilce geçiyor ama bu da problem ortam hafif sıcak olsa dayanamıyorsun hafif bi yürüyüşte kızarıyorsun milletin içine çıkmak istemiyorsun herkesten kaçıyorsun aynaya bakamıyorsun.....herşeyden vazgeçiyorsun çok zor be. hele ki yaz olunca evde bile hemen kızarıyorsun .. bi arkadaşın çağırıyo bahane bulup gitmiyorsun gitsen kıpkırmızı olacaksın bunu biliyorsun .. sürekli belin ağrıyor vs..bütün bunlar da 2 ay kullanmama rağmen...kullanmayı düşünenlere söylüyorum sivilcelerinize sabredi nonlar elbet geçecek ama yazdıklarım ömür boyu sürecek.. sivilce varken moraliniz bozulabilir ama sabredin kullanmayın bu ilacı.NOT: BEN TIP ÖĞRENCİSİYİM FAYDADAN ÇOK ZARARI VAR BU İLACIN BÖYLE OLACAĞINI BİLSEM KULLANMAZDIM

Adsız dedi ki...

iki ayda nasıl okadar hasar bırakabilir zararlı olduğunu biliyordun uzun süre kullananlarda 7-8 ay kullananlar bile var umarım yaşadığın bu yan etkiler geçicidir.

Adsız dedi ki...

göz hasarı kalıcı diğerleri de geçici olsa 2 yıldır geçerdi ..
bu günlerde tekrar ölmeyi istiyorum psikoloji diye bi şey kalmadı

Adsız dedi ki...

Aklına öyle düşünceler getirme sabırlı ol inşallah geçer göz kurumasında çok şikayetcisin göz kanalların tıkanmış olabilir bunu çok basit bir yöntemle 5 dakikada açabiliyorlar moralini de bozma.

Adsız dedi ki...

sefa, 6 ay aralıksız kullandıysan yan etkilerin dudak cilt kuruluğu falan bir buçuk ayda tamamen geçmesi gerekiyor bazı kişilerde bu yan etkilerin bir seneye kadar uzadığı ve bazılarında da tamamen kalıcı olduğu görülebiliyor.

Adsız dedi ki...

bu blogda roaccutane adlı ilaca rakip firmaların savaşı başlamıştır neden çünkü roaccutane kullanımından sonra kişilerin en az %70 sivilcelerinden kurtuluyor tabi bunun sonucu sivilce için ilaçlar kremler vs üreten firmaların zoruna gidiyor e tabi bişeyler yapmak lazım insanlarda ilaçları doktorlardan araştırmak yerine internettten araştırıyorlar işte bu noktata roaccutane karşıtı firmaların elemanları işe koyuluyor karalama kampanyaları başlıyor.Bu blokta ve başka sitelerde ısrarla roaccutane nin yüz çökerttiğini anlatmaya çalışan kişiler farkı yorumlar yazdıklarını sansalarda hep aynı kişilerdir.Akıl var mantık var 2 sene sonra roaccutane nin r si kalmaz vücutta mantık hatası bar bikere

Adsız dedi ki...

En son yoruma istinaden yazıyorum. Bu kadar ahmakça bi düşünceyi gördüğüme çok şaşırdım. Yüzü çöken ve yıllar önce bunu burada dile getirmiş biri olarak neden ilaç firmasını hele hele yabancı bi ilaç firmasını karalama derdine girelim ki? Burda bir değil 2 değil onlarca şikayet var. Birazcık mantıklı düşünebilse bunu yazan kişi bir insan vücuduna çok yüksek oranda a vitamını alsa ne olur? Yüzü gerginşeşir güzelleşir parlar dimi? Ama ya o ilacı bıraktıktan sonra ne olur yüz kendini salar çünkü artık yüksek oranda vitamin alamamıştır. Ben 7sene önce kullandığım bu ilacın cezasını bu genç yaşımda 31yaşımda çekiyorum. Şu an lifting aletiyle sarkan yüzümü toparlamaya çalışıyorum.

Adsız dedi ki...

En son yoruma istinaden
1-bu ilacın önerilen kullanım süresi nekadar 6 ay bu süre içinde kullandın bu ilacı ve bıraktın 2 seneye kadar yüzün çökmedi 2 sene sonra yüzün çöktü acaba hangi ilaç 2 sene vücutta kalabilir? diyelimki evet çökertiyor peki neden ilaç vücuttan atıldıktan maksimum 2-veya3 ay sonra değilde 2 sene sonra?
2-bu ilacı kullanmış biri olarak söylüyorum ben kullanırken kullanım süresi boyunca yüksek dozda a vitamini almıştım ama kullanım süresinde yüzümde ne gençleşme nede gerilme oldu tam tersi bıraktıktan kısa süre sonra yüzüm güzelleşti
3-bu iaç yüz derisinin altındaki yağı alıyor ve yüz bu şekilde sönüyor kırışıyor veya çöküyor diyenler olmuş yanlış roaccutane yüz derisinin altındaki yağı almaz yüzdeki sebum üretimini kullanım süresi boyunca durdurur bu yüzden kullananlarda bilir yüzün yağlanmaz saçların yağlanmaz ve budurum ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra normal seyrine döner.
4-ve burda bu tür yalan yanlış bilgilendirmelerle kullanmaya başlamamış kişileri etkileyebilirsiniz peki zaten bu ilaca başlamış ve tedavinin önemli bir kısmını tamamlamış ve sizin bu yorumlarınızı okumuş insanların ilaçtan dolayı zaten hassaslaşmış psikolojisine bu şekilde zarar vermeye ne hakkınız var? İnsanlar için dış görünüşleri önemlidir ya dış görünüşü önemli boyutunu aşmış saplantı boyutuna ulaşmış ve bu ilacın tedavi süresinin yarısını tamamlamış kişiler bu yorumlarınızı okuduklarında onlara nekadar zarar verebileceğinizin farkındamısınız?diceksinizki biz kendimizi kobay olarak kullandık bari başkarı zarar görmesin diye biz onların iyiliği için bilgilendiriyoruz hayır arkadaşım sizler yalan söylüyosunuz.

Adsız dedi ki...

Bu ilaci 6 ay kullandim ve tedavi biteli 20gunu gecti halen eski ben değilim hicbirseyden zevk alamama hali halen suruyor ve evden cikasim yok bakin bu etkiler herkesde farkli oluyo boyle bi etki yasayan varmi?

Adsız dedi ki...

aralık 6 ay kullandın mı?
yaş?
cinsiyet?

Adsız dedi ki...

Ben yorumları okurken yaşlandım arkadaşlar ya.. 3 ay kullandım ben bu ilacı buna rağmen cildim çok düzelmişti 5 ay sonra eskisi gibi olmasada tek tük çıkmaya başladı ama artık sivilce görünce sinirlerim bozuluyordu tekrar gittim doktor tedavin yarım kalmış yazayım ilacı dedi ve 12 gün oldu şuan ama yüzümde çok şükür hiç birşey yok galiba ben fazla abarttım yorumlarıda okuyunca kalp krizi geçircektim korkudan bıraktım ilacı ve kullanmamaya karar verdim daha 20 yaşındayım yaşlanmak istemiyorum Allah hepimize şifa versin , yaşlanmaktan korusun.. :( Bu arada yaşlanmamak için yapılacak şey Abdest ve Namaz haydi sağlıcakla kalın.. :)

Adsız dedi ki...

Slm arkadaslar. Yasim 23 kilom 51 . 1-2 senedir belkide uzun bir zaman oldu sivilceler var yuzumde. Maske kosmetolog her sey yapdim olmadi. Artik dayanamadim doktora gitdim. Bu ilaci yazdi. Bu arada bende sinirle iligili bi hastalik. Nerdeyse 5 senedi sinirlerimi tedavi etdiriyorum. Bu ilacla ilgili arastirdim. Korktum. Doktoruma soyledim tamam icme dedi. Lasyon fulan yazdi su an ediyorum ama feci haldeyim. Canima tak etdi. Simdi ilaca basladim. Daha 30 dakika oldu iceli midem bulaniyor.
Doktoruma ilaca basladigimi soylemedim. Ama ben recetemi kaybetdim. Sadece ilac kullanan arkadaslardan ruca ederim. Kuruma icin en mukemmel nemelrndirici krem soylesinler. Her kesin yuzu kalbi kadar guzrl olur insallah. Azerbaycandan yaziyorum. Haminiza salam olsun.

Adsız dedi ki...

havalar serinlediği için en uygun zamanda başlamışsın diyebilirim tedavin bitene kadar güneş kremi kullanman gerekmeyecek yalnız kış ayıda olsa güneşli günlerde fazla dışarıda kalamamaya bak kalırsan da pek birşey olacağını sanmıyorum, midenin bulanması psikolojik yada baş bir neden kaynaklı olabilir her zaman olmayacaktır çünkü bu ilaç mide bulantısı yapmaz, kuruma için fresh göz damlası yanından eksik etme, nivea med dudak lip stik kuruma dedir hisettmeyeceksin bile, bepanthen krem merhem değil krem iste gece sür sabaha kadar dudaklarını ve yüzünü kuruluktan kurtuluyor gün boyu rahat edersin gece sürmeyi unutma, ellerin içinde excipial nemlendirici al tavsiyelerim bu kadar inşallah sağlığına tez zamanda kavuşursun.

nisa t. dedi ki...

Arkadaşlar biraz önce başladığım roaccutane adlı ilaç hayatımın kararsızlığı.Bi kaç doktora gidip muayene oldum ikisi de roaccutane dedi. Çok araştırdım ve yorumlarınızı okudum. Ve diyorum ki her şey beyinde bitiyor. Insanların karşılaştığı her yan etki sizde de olucak diye bir kaide yok. Tıp bunun dermanını bulmuş. Kendinizi iyi olmaya inandırın öncelikle. Allahın izniyle kurtulursunuz sivilce akne vs.den. yaşlılık ve sarkma konusunda ben bu ilaç kullanılırken yanında kullanılan kimyasallardan olabiliceğini düşünüyorum. Güneş kremine nemlendirmeye dikkat edin. Allahım herkese ilacında şifalar versin.

Adsız dedi ki...

Salih yaş 19 kilo 85

Şu hapı güzellik ürünü diye düşünüp kullanan arkadaşlar çok yanlış yapıyor. Benim gibi sivilceden bunlamış aynaya bakamayacak konuma gelmiş kişiler kullansın bu ilacı benim önerim bu. Bende Pazartesi başlayacam inşallah ilaca 4-5 senedir çektiğim bu sivilce kabusundan kurtulmak için tek şansım bu inşallah Allahın izniyle kazasız belasız sivilcelerimden kurtulurum. Not olarak sivilce durumumdan bahsediyim 15-20 civarı irili ufaklı kızarık sivilcelerim var bi o kadarda iz.. Artık sosyal hayata çıkamamayı geçtim moralim bozulmasın diye aynalara bakamıyorum o derecedeyim o yüzden kaybedecek hiçbirşeyim yok canımdan başka..

Adsız dedi ki...

Salih 19 85

Ve şunu farkettimki genelde yan etkileri sonradan çok fazla görenler yarıda bırakanlar

Susamm dedi ki...

susamm
27
65
3 doktora gittim 3 üde roaccutane dedi. günde 30 mg ile başlayacağım.yorumları okudum da başlamasam mı diye düşünüyorum.yanağımda ve alnımda 10 15 tane hafif ağrılı, ucu çıkmamış ama kızarık ve kistleşmiş sivilceler var. Allah' ım yardım eeet. :'(

Adsız dedi ki...

yaşım daha küçük bugün doktora roacutane yazdırdık pazartesi kullanmaya başlıycam ben doktora gtmeden önce yanı dün bu sitedeki bütün yorumları DOKTORA anlattım bana internette yazanlar asılsız yaşlanma kısırlık yok falan dedi bende tabıkı doktora inandım yanı daha kullanıp görcem de benim aşırı fazla kötü iltahaplı sivilcem yok inşallah 1.5-2 aya geçer çünkü en kötülerin bile 4 ay sürüyorsa benimki kısa sürer diye düşünüyorum sivilcesi az olanlar KÜKÜRTLÜ sabun kullansın ben hertürlü temizleme jeli kremi sabunu denedim en işe yarayanı kükürtlü sabundu düzenli olarak kullanın :)

Adsız dedi ki...

Dıktora inandınız mı? Bunca yorum yalan mı? Dr tabikide öyle söyleyecek çünkü her ay gideceksiniz ona ve sizden çok para kazanacak. Allah aklımızı kullanabilmeyi ve akılla hareket etmemizi nasip etsin.

Adsız dedi ki...

delimisin ya doktora inanmayalım mı o zaman kıçımız başımız karnımız ağrısa hiç kimse doktora gitmesn burda yazanlarla kendileri teşhis koysun kendi bişiler hazırlasın ha? niye doktorlar var ki dimi ya! niye hastasının kötülüğünü istesin bi doktor ayrıca benim doktorumda çok iyi bir kadın kaç aydır onda tedavi oluyorum ben. saçma saçma konuşmayın allah aşkına

Adsız dedi ki...

DoktorlarıN umrunda mı olduğunuzu zannediyorsunuz? Sanki bedava mı bakıyolar size? Güldürmeyin. Onlar işi ticarete döktüler. Haa hastasını düşünen yok mu var tabi ama bu kadar şikayet dolu, depresyona ve fetus ölümüne yada sakatlığına sebep olan ağır bir ilacı ısrarla yazıyorsa ben şüpheye düşerim. Artık doktorların çoğunluğu bu ilacı zararlarından dolayı tavsiye etmezken hala tavsiye edenlerin üstelik bu kadar şikayeti yalanlayıp tavsiye edenleri görmek çok enteresan

Adsız dedi ki...

İlacı kullandığı halde yıllar sonra tekrar akne problemi olan biriyim...

Tekrar kullanmak istemiyorum bu ilacı ama aynaya bakıp yüzüme dokunduğumda aynaya sıçrayan kan ve irinlerden yoruldum..!
Tam abdest aldığımda yüzümü kurulayacakken sivilcelerimin patladığını ve havlunun da kan içinde kaldığını görmekten yoruldum..!

Makyaj yapsanızda makyajı kusan kabul etmeyen bir cilt görmekten bıktım..!

Arkadaş çevresinde ,akrabalar arasında ne zaman biri yeni ilaç kullansa aynnn hemen sen de kullan denilmesinden yoruldum..!

Yolda, markette,otobüste hiç ama hiç tanımadığım insanların bana sivilce ilacı veya doğal tarifler önermesinden yoruldum..!

İsyan etmiyorum.asla.. Yalnız yıllardır aynı şeyleri yaşamak yordu beni ve 16 senedir doktorların receteleyebilecegi tüm ilaçları kullandım...30 yaşına gireceğim en güel yaşlarım roaccutan ilaçlarının kataloglarındaki önce hali fotoğrafları olurya hah işte öyle geçti...
ve en son gittigimde doktorum bu ilaç olmadan asla geçmeyecek bosuna vaktini harcama düzelmez dedi.. bu da benim için büyük bir üzüntüydü.. bu ilacı içmek istemiyorum ama bir yandan bu ilaca mecbur kalıyorum be şimdi ne yaayım_
daha önce kullandım belli bir faydasını gördüm ama cok cıddı zararlarını da gördüm(kendibünyem cok zayıf ve hastalıklı oldugumdan daha kötu oldu.herkeste aynı olmayabılırde yanıltıcı olmakta ıstemıyorum )
aynı problemlerı tekrar yaşamak istemiyorum. cünkü artık bünyem kaldırmaz.
şimdi sağlığımı riske atıp bu ilacı kullanmalı mıyım yoksa aknelerimle yaşamaya devam mı :(

Adsız dedi ki...

Bence sakın kullanma telafisi zor şeyler doğabilir.Bünyenin zayıf olduğundan bahsetmişsin ilgisi yok bu ilacı kime verirsen ver aynı etkiyi görür mesela benim bünyem çok kuvvetli, bu ilacı 6 ay kullanmam gerekiyordu ama 3 ay dayanabildim ve 5 ay geçti yan etkilerini hala hissedebiliyorum başlayacak arkadaşlara tavsiyem sivilceleriniz hayatınızı tehdit edecek düzeyde değilse sakın kullanmayın burada veya başka forumları okuyun insanlar hep zararlarından bahsediyor ve biri çıkıp diyorki mükemmmel bir ilaç öyle değil inanmayın bunu söyleyenlere bu ilacıda kullanmayı düşünmeyin bile.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar doktor roacutane yazdı test falan oldum almadan önce sonra eczaneden almaya gittik roacutane bitmişmi yokmuşmu ne o yuzden ACNEGEN diye bir ilaç vermişler anneme. annem 3 eczaneye ve doktorumu arayıp sormuş zaten ACNEGEN le ROACUTANE nin hiç bi farkı yokmuş tamamen aynı haplarmış kullanalı 3 hafta oldu aslında fondoten pudra sürmesem şimdiye geçerdi zaten azdı benimkide hergun fondoten pudra sürdüğüm için süre uzuycak gibi :'(

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar ben bu ilacın cilt gözeneklerini açtığını duydum. buda gerçekten çok hoş bir sonuç değildir benim için. bu konu ile ilgili yaşadıklarını paylaşmak isteyen arkadaşlar var ise bekliyorum

Adsız dedi ki...

derim soyuluyo çatır çatır fondoten kabuk kabuk duruyo iğrenç görünüyo ama bırakmıcam kesinlikle nolursa olsun gecsin de yeter bana ÖNEREBİLCEĞENİZ İYİ Bİ NEMLENDİRİCİ VARMI hassas ciltler için (su bazlı) ??

Bi Genc dedi ki...

Sevgili okuyucularımız, yorumlarınız aynı zamanda anasayfaya da taşınmaktadır :)

Yorumlarınızın yayınlandığı başlıklar altından da haberleşebilirsiniz :)

Sağlıklı günler.

http://roaccutane-blogu.blogspot.com.tr/

oğzhn dedi ki...

İlacı kullanan ve çabuk yaşlanma sorunu yaşıyan herkes ilacı kötülüyor.Bence korkutmayın kimseyi yan etkisi vardır illaki her ilaçta oldgu gbi ama siz dr değilsiniz olumsuz yaşadıklarınız başkalarınında yaşıcağı anlamına gelmez.Kim nasıl mutlu olucağına inanıyorsa doktora danışaraktan inandığı şeyi yapsın...

Adsız dedi ki...

ya bu hapla birlikte fondoten pudra kullanan yokmu varsa yazsın fondoten hakkında biliyorum kötü geliyo ama onsuz da çıkmak istemıyorum ben sadece bu hapı kullanırken fondoten sürsemde sürmesemde tedavinin sonunda biticekmi akneler

s dedi ki...

ilaç bitiminde sivilcelerinden kurtulacağının bir garantisi yoktur.

Adsız dedi ki...

bu ilaçla birlikte çökme yaşlanma vs yaşayan arkadaşlar hollandada doktor olan akrabamdan bazı bilgiler aldım aklınızdaki soruları bi nevi giderebilir iletişime geçerseniz bilgilendirebilirim ozdemirws@hotmail.com

Adsız dedi ki...

ozdemirws@hotmail.com bilgilerini burada paylaş nesin sen!

Susamm dedi ki...

Arkadaşlar eylül ayında başladım ilaca 30 mg ile 2 ay 30 mg kullandım.sonra 40 ve şimdi 50 oldu.son bir ayım kaldı yüzümü görenler inanamıyor gerçekten mükemmel sonuç.sadece sabredin 6 ay

Adsız dedi ki...

huriye çalışkan, şu an sonuçtan mutlu olabilirsin ama ilacı bıraktıktan sonra bile yan etkilerinin kalıcı olduğunu fark ettiğinde çok geri dönülmez olacak sana tavsiyem derhal bu ilacı bırak umarım dediğim gibi kötü olmaz inşallah sağlığına kavuşursun şu an dudakların kuru,gözlerin kuru vücudun ve özellikle yüzün kuru kremsiz, dudak koruyucusuz,göz damlasız biryere gidemiyorsun ve ilacı bıraktığında bunların geçeceğini düşünüyorsun ama geçemeyecek sivilcelerin için sadece bir doktora giderken ilaç sonrasında sende bıraktığı yan etkileri giderebilmek içi on tane doktora gideceksin yineliyorum bu ilaç kullananlara zarardan başka birşey getirmemiştir sözlerimi yineliyoru inşallah senin için iyi olur.

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR BENDE HİÇBİR YAN ETKİ OLMADI 4. AYA BAŞLYCAM BURNUM BİLE KANAMADI SADECE Bİ ARA GÖZÜM YANDI KURULUKTAN HERALDE YANMA DEDİĞİM DE HAFİF YANI BAŞIM AĞRIDI DA BUNLAR NORMALDE DE OLAN ŞEYLER SONUCTA HERŞEYİN Bİ BEDELİ VAR AMA BEN FONDOTEN SÜRDÜĞÜM İÇİN ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR SÜREÇ BELKİDE İLERLEMİYOR :/ YUZUMDE BİR TANE PÜRÜZ KALMADI BEBEK POPOSU GİBİ FAKAT DERİMİN ALTINDA OKADAR LEKE VARKİ ŞUANA KADAR CIKAN BÜTÜN SİVİLCELERİMİN LEKESİ VAR NERDEYSE. KIRMIZI KIRMIZI DERİMİN ALTINDA DURUYORLAR GİTMİYODA LEKE KREMI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

Adsız dedi ki...

Ben 4 aydır kullanıyorum.Yüzümde azaldı fakat çıkanlar hayvan gibi çıkıyor hala geçmedi tam olarak sivilcelerim.Aşırı derecede dudak kuruması oluyor gerçekten dudaklar berbat oluyor gülerken konuşurken vs.dudaklarının acısını çok çekiyorsun.İnşallah sonunda tamamen düzelir de ben de kurtulurum.Ha bide adet düzensizliği de yapıyor.Bazen 1 ay boyunca olmadığım oldu kullananlar endişelenmesin bu konuda adet düzensizliği de bir yan etkisi :D

Adsız dedi ki...

büşra yaşım 16 ; Arkadaslar ben yorumları okuduğumda agzım açık kaldı kafanız mı iyi acaba ben kullanalı 1.5 yıl oldu çökme vb vb hiçbir yan etkısı olmadı , yüzünüze hayvan gıbı fondoten bocaedersenız tabı çöker . Ben kullandım yüzüm çok kotuydu dısarı çıkamıyordum yuzumde çıkan sıvılce 4-5 ay gitmiyordu tabi bunlar bir iki tane değildi kısacası igrençti yüzüm kıpkırmızıydı .Ve bir profesöre gittim bana 10 mg 20 mg verdi 3 ay kullanıcaksın dedi (benim size tavsiyem ilacı 2 aydan fazla kullanmayın) kan tahlilleri yaptırdı demir eksikliğide vardı tabi bende. Herneyse kullandım 1 aya geçti dudaklarım cok kurudu okadar . 1 ay geçince sonra kullanmadım ama kan tahlillerim iyiydi kullandıktan sonrada. Şuan her gören yüzüme çok şaşırıyor maşşalah :D Çok mutluyum iyiki kullandım tedavıyı 2 ay erken bıtırdım ama hiç bir sıkıntı yok şuan bence sizde fazla kullanmayın karaciğerinize fazla işkence etmeyin .Şuan yıne 2 max 3 sivilce cıkıyor ama onu hiç dert etmiyorum bence sizde etmeyın.Kullanalı 1.5 yıl oldu inş bir problem çıkmaz takdir Allahtan yapıcak bişey yok ama çok mutluyum inşallah kullananlarda mutlu olur burdakı yorumlar cok gülünç açıkcası rahat olun sadece cok fazla kullanmayın gunde 30 mg iyidir 2 ay fazlada kullanmayın bence bukadar iyi günler :d

Adsız dedi ki...

merhabalar bende bu ilacı kullanıyorum ve 3.ayıma girdim yorumları gördüm endişelerim arttı daha önceden de okuyordum çevremde kullananlar memnun ama bende karaciğer enzimlerim yükselmiş ve gözlerim kızarıkk göz kuruluğu başladı göz damlası fayda etmiyor çok kötü durumdAYIM AMA SABRETMEYE ÇALIŞIYORUM DUDAKLARIM DESEN BETER ÇEVREMDEN UZAKLAŞTIM DIŞARI ÇIKTIĞIMDA BAŞIMI ÖNE EĞEREK YÜRÜYORUM :( ciltte yaşlılık yapıyorsa eğer ben şuan bırakmayı düşünüyorum şimdiden bıraksam bir sorun olur mu ???

Adsız dedi ki...

bu blogda roaccutane adlı ilaca rakip firmaların savaşı başlamıştır neden çünkü roaccutane kullanımından sonra kişilerin en az %70 sivilcelerinden kurtuluyor tabi bunun sonucu sivilce için ilaçlar kremler vs üreten firmaların zoruna gidiyor e tabi bişeyler yapmak lazım insanlarda ilaçları doktorlardan araştırmak yerine internettten araştırıyorlar işte bu noktata roaccutane karşıtı firmaların elemanları işe koyuluyor karalama kampanyaları başlıyor.Bu blokta ve başka sitelerde ısrarla roaccutane nin yüz çökerttiğini anlatmaya çalışan kişiler farkı yorumlar yazdıklarını sansalarda hep aynı kişilerdir.Akıl var mantık var 2 sene sonra roaccutane nin r si kalmaz vücutta mantık hatası bar bikere

Adsız dedi ki...

................................
Arkadaşlar farkettiyseniz kutunun üstünde ilacı kullanırken ve kullanmayı bıraktıktan birkaç ay sonraya kadar hamile kalmayın ve kan bağışı yapmayın diyor ilacı kullanırken sakat doğum riskinden dolayı hamile kalmayınız yazıyor lütfen doktorlar bilinçli yazsın ve hastalar bilinçli kullansın

Adsız dedi ki...

Ben 2011 de 4.5 ay kullandım bıraktım 1.5 sene gayet iyiydi sonra sivilceler çıkmaya başladı onun dışında dediğiniz gbi yaşlanma kırışma çökme vs asla olmadı aksine cildim hep diri idi sivilceler yeniden çıkmaya başlayınca yüzüm çökmüş gbi yaşlı görünüyorum sivilceler yüzünden yani..ilaç kesinlikle cildimi diri yapıyor yani..

Adsız dedi ki...

ARKADASLAR BAKIN LÜTFEN!!!
Ben bu ilacı 4 ay kullanmıştım. 3. ayda bütün sivilceler geçmişti. 4. ayda kullandıktan sonbra MALlık edip bıraktım. bildigim kadarıyla en az 6 ay kullanmak lazımmış bu ilacı. Kesin çözüm olması için yani. Çünkü bendeki sivilceler yine arttı :((. Hemde 5 ay sonra. Şimdi tekrar başlicam bu ilaca ve bu sefer dahada uzun süre kullancam. Acaba benimle aynı kaderi yaşayan varmı yoksa saadece bendemi oldu bu olay?? Lütfen yorumlarınızı bekliyorum

Unknown dedi ki...

Arkadaslar bence çok güzel bir ilaç doktor denetiminde ve aylık kam tahlilleriyle olumlu bir sonuç alacağınıza eminim güzel bir yüzü yoksa insanların iyyyy deyip bakıp gecmelerimi

Unknown dedi ki...

Arkadaslar bence çok güzel bir ilaç doktor denetiminde ve aylık kam tahlilleriyle olumlu bir sonuç alacağınıza eminim güzel bir yüzü yoksa insanların iyyyy deyip bakıp gecmelerimi

Unknown dedi ki...

Arkadaslar bence çok güzel bir ilaç doktor denetiminde ve aylık kam tahlilleriyle olumlu bir sonuç alacağınıza eminim güzel bir yüzü yoksa insanların iyyyy deyip bakıp gecmelerimi

Unknown dedi ki...

Ben tarsus tan yazıyorum yorumlarınızı bekliyorm

Unknown dedi ki...

Ben tarsus tan yazıyorum yorumlarınızı bekliyorm

Unknown dedi ki...

Arkadaslar bence çok güzel bir ilaç doktor denetiminde ve aylık kam tahlilleriyle olumlu bir sonuç alacağınıza eminim güzel bir yüzü yoksa insanların iyyyy deyip bakıp gecmelerimi

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 273   Yeni› En yeni»